לימודים בחו"ל

• פותח הנושא edirz
  • פורסם בתאריך

edirz

New member
לימודים בחו"ל

שלום לחברי הפורום,
אני לקראת שחרורי מהצבא ומעוניין להתחיל ללמוד בשנה הבאה. אני די מעוניין ללמוד בחו"ל, זה לא משהו שפתאום החלטתי עליו, אני ממש אוהב את החיים בחו"ל ומחובר אליהם מאוד.
אני יודע אנגלית וספרדית (עם שיפור קל אפשר להגיע גם לרמה של ללמוד בשפה הזאת). אני מאוד מעוניין ללמוד בחו"ל, אך אין לי אף דרכון זר. בחשבון הבנק שלי יש רק בסביבות ה-16,000 ש"ח שלא יספיקו לכלום ואני לא יודע מאיפה להתחיל. אני מעוניין ללמוד יחסים בינלאומיים/צילום/תקשורת, מאיפה להתחיל? איך להתחיל? מישהו שיכול להסביר לי איך הוא התחיל והיה במצב כמו שלי.

אני מאוד צריך את העזרה שלכם ואשמח לקבל תשובות,
תודה.

תתחיל מלהיות סגור על עצמך

אתה מאוד מאוד כללי וזה בלתי אפשרי לעזור ככה.
תיסגר על מה אתה רוצה ללמוד (וזה לא קשור אפילו לחו"ל או איזו מדינה בחו"ל), זה הכי חשוב
דבר שני חו"ל- זה כל העולם. חוץ מישראל. חו"ל יכול להיות איטליה ויכול להיות הודו. אתה צריך לחשוב באיזו מדינה תרצה להיות, או לפחות אופציה של 2.
אני מניחה שאתה יודע איזה מדינות מדברות בשפות שאתה יודע. יש מדינות שיש להם בתי ספר דוברי אנגלית, אבל עדיין צריך לחשוב על חיים במדינה שלא דוברת אנגלית.

בקיצור, תנעל על עצמך קצת יותר ואז תתחיל קצת לחקור באינטרנט.. ולחזור לשאול פה

edirz

New member
היי...

חשבתי עם עצמי ואני כנראה יבחר בצרפת, כי יש לי משפחה שם וגם לא משלמים על שכר לימודים באוניברסיטאות הציבוריות.
אבל הפחד כאן זה השפה, אני לא יודע צרפתית, אני רק מבין בכללי צרפתית לא יותר מזה. ואני מבין שיש לי עד פברואר ללמוד בשביל לעבור מבחן.
אין שום אתר שיכול להסביר הכל במפורט? למי אני צריך לפנות? זה די מתסכל ומלחיץ :(

L i n t u

New member
מה יקרה אם תחכה עוד שנה?

אני חושבת שעדיף לבחור מקום שאתה באמת רוצה ללמוד בו מאשר להתפשר כי אין לך מספיק זמן ללמוד את השפה. לא נשמע שיש כאן מישהו שלוחץ עלייך

edirz

New member
אני אשמח לפרט עוד יותר...

אני מעוניין ללמוד בספרד/צרפת.
אני מעוניין ביחסים בינלאומיים או תקשורת. אני יודע ספרדית ברמה בסיסית ולכן ספרד הייתה אופציה מעולה, הבעיה העיקרית שאי אפשר לעבוד שם.
אין לי אזרחות אירופאית או אחרת, רק אזרחות ישראלית :). בצרפת יש לי משפחה ולכן יהיה לי יותר קל, כי הם יעזרו לי למצוא עבודה ומגורים לידם (כי אני לא ירצה לגור איתם).

אם יש מישהו שהיה/שמע ויכול לעזור אשמח!

Popeye23

New member
אין לך מספיק כסף

16 אלף שקל לא יספיקו לך ללימודים , חוץ מזה הסמסטר חורף עוד מעט מתחיל , ככה שגם ככה לרוב האוניברסטאות תצטרך כנראה לחכות שנה (במידה ומדובר בתואר ראשון לפחות).
גם אם אתה יודע ספרדית , יש הבדל בין לדעת שפה ובין ללמוד בשפה באוניברסיטה , ואישית הייתי מעדיף ללמוד בארץ מאשר בספרד, אני די בטוח שהרמה בארץ יותר גבוהה מאשר בספרד בתחומים שכתבת.
צרפת זה כבר סיפור אחר , אני לא מבין הרבה בצרפת כי אני נמצא בגרמניה אבל אני כמעט בטוח שהלימודים שם באוניברסטאות ציבוריות הפ בחינם או בכמעט חינם... בקיצור במקומך הייתי מתחיל לעבוד ולחסוך הרבה כסף וללמוד צרפתית במידה וצרפת היא הכיוון שלך (וכמובן לחקור לעומק את הנושא - בשביל יש את האינטרנט) - בהצלחה!

מסכימה עם מי שהגיב לך

בתור בוגרת העברית, אני יכולה לערוב לך שהרמה באונ' הציבוריות בארץ גבוהה בהרבה מזו שבספרד. אבל עזוב רגע דיבורים על הרמה האקדמית. בתארים שאתה רוצה ללמוד לא הייתי שוברת יותר מדי את הראש על מוסד הלימודים - למרות שבארץ אני מניחה שזה יהיה אחלה להגיע אחרי התואר עם רקע של מגורים וחיים בחו"ל - הבעיה שלך היא המעמד החוקי. נדרשת ערבות כלכלית מסויימת בשביל לקבל ויזת סטודנט לספרד, שאם אני לא טועה עמדה על משהו כמו 1200 יורו לחודש, שלשנה זה בערך פי 4 ממה שיש לך כעת ואין לי מושג אם הקשיחו את התנאים בגלל המצב הכלכלי כאן. ויזת סטודנט כן מאפשרת לך לעבוד, מספר שעות שבועי מוגבל, אבל אם הכוונה שלא תוכל לעבוד בגלל המצב התעסוקתי פה אז אתה לא טועה בהרבה (למרות שאולי משרה זמנית יהיה דווקא יותר פשוט למצוא מעבודה לטווח הארוך). בכל מקרה, לא הייתי מציעה לך לבנות על זה כי המנטליות הספרדית בכל מה שקשור לעבודה ולימודים שואפת לאפס, זה לא משהו נפוץ פה והלימודים תובעניים מבחינת השעות והעומס, במיוחד כשאתה לא בקיא בשפה. ומה זה ספרדית ברמה בסיסית? אתה תדרש לעבור מבחן קבלה שיעיד על הרמה של הספרדית שלך. זו מדינה די סגורה בכל מה שקשור לשפות זרות, ותצטרך ללמוד ברמה של native speaker. ככה שתשכח מזה אם אתה מגיע עם ספרדית שלמדת מדרום אמריקה.

למעלה