לימודים בזמן צבא

לימודים בזמן צבא

אהלן,
אני חייל בתפקיד חובש בגדוד לוחם,במסגרת התפקיד שלי יש לי המון זמן פנוי עד עכשיו זה התבטא בלישון יותר לקרוא משהו או סתם לשבת עם החברים ואז התחלתי לחשוב ולברר על לימודים בזמן הצבא כי בכל זאת אני משתחרר מאוחר יחסית (22) ומה שאני יכול לעשות כדי לחסוך לי אחרי יכול רק לעזור...אז פסיכומטרי עשיתי פעמיים לפני הצבא והתייאשתי (השיא 617 שזה לא מספק לכיוונים שאני שואף אליהם) והבגרויות שלי טובות ככה שזה יהיה לא יעיל לשפר אותם בעוד כמה נקודות הפסיכומטרי תופס את הרוב בסכם.
ואז מצאתי את תוכנית אפיקי מעבר באונ׳ הפתוחה שהיא בעצם אומרת:תינעל על מוסד ועל תואר שאתה רוצה,תעשה אצלנו מס׳ קורסים (8-10 בערך) אצלנו ואם תגיע לציונים שמספקים את אותה פקולטה באותו מוסד תתקבל ללא פסיכומטרי וללא בגרות,עם פטורים לשנה א׳ מהקורסים המקבילים.ההחלטה על תחום ותואר נורא קשה,הנושא היחידי שהתחברתי ובאמת השקעתי בו בתיכון הוא פיזיקה ואם היה עבודה פרקטית בשוק חוץ מהוראה כנראה שהייתי לומד את זה לכן פניתי לנגזרות של פיזיקה שהכי עניינו אותי וההתלבטות היא בין הנדסת חשמל,הנדסת מכונות,ואווירונאוטיקה וחלל. מסלולים קשים מאוד שבטח לא קל ללמוד אותם בשיטת הפתוחה (לימוד עצמי) אבל אני לא מפחד לנסות אז מה שרציתי לשמוע זה אם יש מישהו שעשה את המסלול הזה בצבא או בכלל? יש מישהו שמצא דרך אחרת לקדם את עצמו אקדאמית בזמן הצבא?(שיהיה רלוונטי לחייל בבסיס סגור) טיפים בנושא ואם יש מישהו על ידע בסיסי באחד משלושת התארים שציינתי שיכול לנסביר עליהם קצת יותר ברור ובסיסי מאשר בתרי האוניברסטאות אני אשמח...
חשוב לי לציין שאני שלאור המלצות ובירורים השאיפה שלי ללמוד את אחד מהנושאים האלו בטכניון אף על פי שיש מוסדות שיקבלו אותי עם הנתונים שלי
תודה מראש למי שקרא את החפירה הזו! :)

לימודים בפתוחה בזמן שירות

קח בחשבון שקורסים באונ' הפתוחה הם קורסים גדולים יחסית בהיקפם, מה שאומר שלרוב בזמן שירות יהיה קשה לעשות יותר מקורס אחד בסמסטר לפחות בהתחלה.

לגבי תחומי הלימודים, אווירונאוטיקה וחלל היא בעצם תחום שקשור מאוד בהנדסת מכונות שהוא תחום כללי יותר, ועוסק בכל מה שקשור בפיתוח מכניקה של כלים ומערכות, זה יכול להיות מנועים, וזה יכול להיות רובוטיקה.

הנדסת חשמל עוסקת יותר בתחומי החומרה של כלים ומערכות. גם זה תחום רחב שיכול ללכת לתחום של אלקטרוניקה כגון תכנון שבבים ומעבדים וזה יכול ללכת לכיון של מתח גבוה שזה עיסוק במערכות חשמל של ממש (כמו שיש בתחנות כוח).

תודה

אחלה תודה באמת חידשת לי קצת. ולגבי הקורסים כן,אני לא מתכוון לעשות יותר מקורס אחד גג שתיים לפחות בהתחלה...

עוד שאלה....

אתה יכול אולי לומר לי על הביקוש בשוק לגבי התחומים האלו...?הבנתי שמכונות זה תחום שנכחד משנה לשנה ואין כלכך דרישה.
וכמה הפקטור של המוסד בו אני עשיתי את התואר משפיע על ההחלטה של מעסיק אם לקבל אותי או לא?,האם לאדם שסיים תואר בטכניון יש את אותו סיכוי להתקבל למשרה כמו לאדם שסיים אותו תואר באותו ציון באוניברסיטת אריאל או תל אביב לצורך העניין...?

mosheyd

New member
מחזק את התשובה של אופיר ומוסיף

אופיר דיבר לדעתי על זה שמכונות זוהי נקודת המוצא למקצועות האחרים ששאלת עליהם. ממה שאני שומע מאנשים הציונים חשובים יותר ממקום הלימודים. לימודים בפתוחה כשלב ראשוני הוא רעיון מצויין שיכול לחשוף אותך קצת למה שעומד בפנייך. מומלץ לתאם את זה עם המפקד הישיר. אם אתה צעיר, נושא חיפוש העבודה הוא חשוב, אבל אם תסיים בציונים טובים מהתחומים שציינת תמצא עבודה ויותר מזה. בהצלחה.

ביקוש ומוסד לימודים

ככל הידוע לי, הנדסת חשמל הוא התחום המבוקש מהשלושה.
עם זאת חשוב לזכור שהצלחה היא לא רק תלוית ביקוש, אלא ביכולת שלך לעסוק במה שאתה הכי אוהב וטוב בו.

למוסד הלימודים יש משמעות גדולה, לעיתים יעדיפו אדם שסיים הנדסה במוסד בעל יוקרה אפילו שיש לו ממוצע נמוך יותר ממישהו מקביל ממוסד עם שם בעל פחות יוקרה.

felix16

New member
טיפים

אני חייב לחזק את כולם פה ולהגיד שאם באמת יש לך זמן פנוי אז הפתוחה היא אופציה מעולה.
אני חושב שהמוניטין של הפתוחה לפעמים נתפס כלא טוב אבל בסופו של דבר אתה יוצא עם תואר ויש גם אפיקי מעבר טובים.
יש גם המון מכללות טובות בארץ שבהן אתה יכול ללמוד עם נתוני הציונים שלך אבל אם אתה חייל אני לא בטוח שזה יתסדר לך עם סדר היום, אז תבדוק את זה מולם.
בקשר לפתוחה כדאי להתחיל מקורס אחד ולראות אם שיטת הלימוד מתאימה לך. בנוסף עדיף לקחת קורס פרונטאלי ולא ללמוד לבד כי זה מאוד עוזר שיש מרצה שמעביר את החומר
ואם ממש אין לך זמן אז תיקח קורסים שמועברים באמצעות האינטרנט, הם קורסים מאוד נוחים לאנשים שלא יכולים להגיע לשיעור והפלוס שלהם זה שניתן לראות שידור חוזר שלהם.

למעלה