לימודים בהולנד...

• פותח הנושא Shuye
  • פורסם בתאריך

Shuye

New member
לימודים בהולנד...

מצטער אם השירשור הזה כבר עלה כמה פעמים, חיפשתי כבר זמן מה שירשורים ישנים בנושא הזה ולא מצאתי... בכל אופן, אני מעוניין ללמוד פסיכולוגיה בהולנד, כאזרח אירופאי (פולני). מישהו יכול בבקשה לשפוך קצת מידע על הזכויות שיש לי כאזרח אירופאי בהולנד? האם הלימודים הם בחינם? האם מקבלים איזהשהו 'תמיכה כספית' מצד הממשלה בהולנד בזמן הלימודים? (ככה שמעתי, בלי אלימות בבקשה
) האם יש אפשרות ללמוד את התואר באנגלית? האם יש איזהשהם תנאי קבלה? אשמח לכל מידע או אתר אינטרנט אמין בנושא. נראה שפשוט חסר המון מקורות מידע (או שאני לא יודע לחפש כמו שצריך), כנ"ל עם הזכויות של דרכון אירופאי באירופה או במדינות אחרות (כגון אוסטרליה או קנדה). תודה, שי.

Fair game

New member
יש בטאגליינס

לינקים שיעזרו לך בנושא ואני אחפש לך שרשורים שהיו בנושא

מלפפiן

New member
טוב בגלל שאתה מבקש כל כך יפה,

בתור אזרח אירופאי הלימודים יעלו לך כמו לאזרח הולנדי, לא זוכרת כמה בדיוק בסביבות 1500-2000 יורו לשנה (לא כולל ספרים, הוצאות וכולי), הלוואת סטודנטים בתנאים מועדפים קיימת, אבל אני לא יודעת אם זה תקף גם לאזרחים לא הולנדים. אם אתה מדבר על תואר ראשון בפסיכולוגיה, אני לא יודעת אם קיימים כאלו לימודים באנגלית כאן, אולי במכללות המקצועיות יהיה כזה מסלול באנגלית, בכל מקרה ברורב האוניברסיטאות פסיכולוגיה הוא מסלול מבוקש מאד ולכן בשנים האחרונות יש תנאי קבלה גבוהים מאד, יותר משאר המקצועות. בעיקרון באוניברסיטת אמסטרדם לדוגמה תעודת בגרות עם אנגלית ומתמטיקה ברמה של 5 יחידות (אולי גם 4) ומבחן בשפה ההולנדית רמה 2 אמורים להיות מספיק טובים, לפחות זה היה כך לפני כמה שנים, אבל אני יודעת שהקשיחו את התנאים ככה שאני לא בטוחה מה הם דורשים עכשיו. מידע על לימודים בהולנד באתר הזה. בהצלחה!

sheepii

New member
מוסיפה למלפפון,

המימון והעזרה מהממשלה עד גיל 30

אני לא בטוחה

כשביררתי ב- IN HOLLAND הציעו לי הלוואת לימודים ששייכת למדינה בתנאים מגוכחים. אבל האמת היא שאני לא בטוחה למה זה מגיע לי- האם זה לכל הסטודנטים? האם זה כי אני אזרחית האיחוד אבל "עולה חדשה" בהולנד? בכל מקרה אני מעל גיל 30, כך שיש כנראה עוד אופציות, רק צריך לברר.

מלפפiן

New member
אוקיי, חיפשתי חיפשתי ומצאתי, בבקשה

החוקים לבקשת הלוואת לימודים באתר של IB-Groep (המוסד שאחראי על קבלות ללימודים גבוהים בהולנד, מבחני שפה, מבחני "בגרות", הלוואות לימודים וכולי...), ולפי האתר צריך להיות מתחת לגיל 30 כדי לקבל הלוואה, ויכולים לקבל אותה כל אזרחי האיחוד + זרים בעלי אישור שהייה תחת תנאים מסוימים.

למעלה