לימודים בדנמרק

yoniy4

New member
לימודים בדנמרק

שלום לכולם,
אני מעוניין ללמוד תואר שני בDTU בדנמרק, אני מסיים כעת שנה שלישית בהנדסת חשמל.
יש לי מספר שאלות ואודה למי שיצליח לספק תשובות
1. מה הרמה האקדמית שם יחסית לארץ? האם העובדה שכאן התואר הראשון הוא 4 שנים ולומדים קצת יותר בסיס תעזור לי בצורה משמעותית?
2. יש לי דרכון דני, האם אני זכאי לSU?
3. אני לומד במסלול של VLSI ולא ראיתי שיש כל כך קורסים בנושא בתואר שני בDTU, מישהו מכיר אחרת?
4. האם יוצאים עם כלים טובים לשוק העבודה וצוברים ניסיון של ממש בתואר (פרקטיקה)?
5. איזה עוד אפשרויות יש בסקנדינביה ובדנמרק בכלל ללמוד תואר שני בהנדסה?
6. מה מצב שוק העבודה בדנמרק כיום? האם המעסיקים מעדיפים דוברי דנית באופן מובהק בתחום?
7. מי שלומד בקופנהגן בכלל, איך חיים שם?

תודה מראש על העזרה,
יוני

כמה תשובות

אני אמנם למדתי ב-DTU אבל לא חשמלציה.

בקצרה:

1. העניין הוא לא הרמה האקדמית אלא השיטה האקדמית. בישראל תואר שני (בהנדסה לפחות) נחשב "תואר מתקדם", באירופה במסגרת השיטה האקדמית "החדשה" תואר שני מהווה המשך ישיר של תואר ראשון ותו לא. זה גם אומר שתואר שני מהווה דרישת סף לעבודה ברוב המקומות. נוסף על כך יש את העניין הספציפי לסקנדינביה והוא דגש רב מאוד על פרקטיקה על חשבון תיאוריה. המשמעות בשורה התחתונה היא שאם אתה מגיע מהטכניון, את"א או אב"ג אתה צפוי להרגיש שחזרת שנתיים אחורה. מאידך גיסא, אם תחרוק שיניים ותבלע את הצפרדע הזו (כמוני) תוכל עם הזמן להתחיל לראות גם את הצדדים החיוביים של הגישה הזו (למשל הקפדה על איכות ביצוע בסטנדרטים שלא קיימים בארץ).
2. לא יודע, שלח מייל ל-International office. ד"א קח בחשבון שעד השובע הראשון של ספטמבר אין עם מי לדבר...
3. לא מכיר, יכול לקשר אותך עם חבר ישרא-דני שסיים תואר שני בחשמלציה ב-DTU, בטח יידע יותר.
4. כנראה שכן, ראה סעיף 1.
5. Aalborg, KTH, NTNU , כל אלה אוניברסיטאות טכניות, מן הסתם פה ושם גם באוניברסיטאות "רגילות" (לונד למשל).
6. באופן כללי המצב לא מזהיר, מן הסתם מעדיפים עובדים מקומיים, מצד שני בחברות בינ"ל גדולות אין בעיה לעבוד גם ללא ידיעת השפה (מניסיון אישי).
7. אחלה

yoniy4

New member
לקורן

אהלן קורן,

ראשית, תודה רבה על התשובה המהירה והעניינית
שנית, האם אתה יכול לשלוח לי בהודעה את המייל שלך לצורך מספר שאלות נוספות
אני אשמח מאוד לקבל את המייל של החבר שסיים ללמוד חשמליזציה.

תודה רבה,
יוני.

למעלה