לימודים בדבלין

hubh1

New member
לימודים בדבלין

אני מתעניין ממש בלימודי תקשורת חזותית בדבלין ב2014
אין לי מושג איך להתחיל ואיך לבחור מוסד.
מישהו בבקשה יכול לתת לי הכוונה?
תודה רבה.

hubh1

New member
לימודי תקשורת חזותית תואר

אין לי אזרחות אירופאית אבל אני ממש מתעניין בבית הספר ncad תודה על התגובה

טוב, אני קצת אבעס נדמה לי

נכון לעכשיו לא הייתי ממליצה להגיע ללמוד באירלנד לתואר ראשון (וגם לא ממש לשני, אבל זה פחות) לזרים.

מה שקורה פה לכלכלה זה לא צחוק ולצערי הקיצוץ בתקציבים משפיע גם על ההשכלה הגבוהה. ב-NCAD השנה, יותר מבשנים הקודמות, הם מתחילים להדק את החגורה ברצינות ולא כל הצעדים שהם עושים הם בהכרח הנכונים (נו, לדעתי).

גם מבחינת הבחירה בדבלין/אירלנד כמקום ללמוד בו תואר שהוא גם הכשרה מקצועית - אחת הסיבות ללמוד במקום היא הרצון להשתלב בתעשיה המקומית. נכון לעכשיו, לזר עם ויזה שמגבילה את אפשרויות העבודה ועם הכשרה בסיסית (תואר ראשון הוא בסיסי) פשוט יש מעט מאוד סיכוי לעבוד פה, אלא אם הוא פשוט מדהים בשיווק עצמי.

שלא לדבר על לממן את עצמך בזמן הלימודים, ויזת סטודנט מאפשרת 20 שעות בשבוע, מצריכה הוכחה כל שנה שיש לך מספיק חסכונות לתמוך בעצמך ומחייבת הרשמה ללימודים במשרה מלאה, שעולים סכום של די הרבה אלפי יורו. ואלא אם יש לך את הכסף/אתה מאורגן על מימון, אין פה מי שיממן לך את זה.

וזה רק הדברים שקשורים ללימודים והכשרה.

אם יש לך סיבה ספציפית לרצות ללמוד דווקא פה, ודווקא ב-NCAD סביר שאוכל לספר לך הרבה מאוד על הלימודים, אבל אני לצערי הרב (אני מלמדת בתחום בדבלין, אולי גם ב-NCAD אם הם ימצאו לזה תקציב, זה באמת לצערי) לא יכולה בלב שלם להמליץ על צעד כזה. אם יש לך שאלות ספציפיות בכל זאת אני יכולה לענות למרות כל זה.

אם אתה ממומן היטב ורוצה לבדוק עוד אפשרויות, נסה לחפש גם את IADT ו DIT גם להם יש תכניות אמנויות מוצלחות מאוד, הראשון תמיד עושה רושם מאוד רציני. אני בטוחה שגם בטריניטי יש תכניות מאוד רציניות, אבל הם לא מתערבבים עם העמך כל כך אז אני לא מכירה אף אחד מהאמנויות.

hubh1

New member
בהחלט מבאס

הסיבה שאני רוצה ללמוד שם היא כי אני רוצה ללמוד באירופה בכללי ויש לי חברים מאירלנד אז ממש התאים לי.
אז בעצם ncad לא רוצים זרים? האפשרויות האחרות שנתת הם ממוקמות באירלנד? ואין דרך לעבוד יותר מ20 שעות בשבוע? דרך אגב לימודי תואר לתקשורת חזותית הם 3 שנים? ועם כל זה מה גרם לך לרצות ללמוד שם?
תודה על כל המידע זה בהחלט עוזר :)

זה לא שהם לא רוצים זרים

אני בטוחה שהם היו מאוד שמחים אם היו עוד אנשים שישלמו את השכ"ל של הזרים.

האפשרויות האחרות הן בדבלין, תפעיל מנוע חיפוש ותגיע לאתרים בלי בעיה, כנ"ל לגבי NCAD. יש עוד בתי ספר לאמנות במקומות יותר מרוחקים, שם המחיה יותר זולה אבל יש עוד פחות אפשרויות לעבוד מאשר בעיר הגדולה היחידה ברפובליקה.

אין דרך לעבוד יותר מ-20 שעות בשבוע על ויזת סטודנט במשך הסמסטר. באופן כללי עבודה ללא הכשרה (וגם חלקית עם הכשרה) היא מצרך נדיר, רוב העבודות האלו שכן נמצאות הן עבודות ממומנות לכאלו שמקבלים דמי אבטלה והעבודה משלימה להם את ההכנסה, כלומר- לא לזרים.

ב-NCAD עד השנה הלימודים לתואר ראשון היו ארבע שנים, והיו המון פגישות ועדכונים ועבודה שנעשו לכיוון ארגון התואר מחדש לשלוש שנים. אני לא 100% בטוחה מה קורה השנה אבל אני מניחה שעד 2014 זה כבר יהיה שלוש שנים.

אני הגעתי לפה לפני 4 שנים בספטמבר בעקבות מנחה לדוקטורט, פחות או יותר יחד עם המיתון/מותו של הנמר הקלטי. זכיתי לראות את התדרדרות הכלכלה במו עיני, ותיחזקתי את עצמי עד לא מזמן בעבודה בהוסטל לתרמילאים, שזו עבודה נוראית שהמשכתי לעבוד בה כדי להמשיך ולהתקיים. עכשיו אני משתדלת לסיים כבר, אני גרה פה עם בן-זוג, ובהמתנה לויזה שאין בה מגבלות על העבודה.

אם אתה באמת סגור על אירלנד תעשה חיפוש של חברות שממוקמות בדבלין, גוגל פייפאל, פייסבוק, אינטל... כל מיני חברות אחרות שעכשיו התמקמו בדבלין ולאחרונה ייבאו עובדים ישראלים לפה, או חברת אפל בקורק. תמצא עבודה ואז תתארגן לכיוון לימודים. לא הייתי מגיעה בלי מימון/עבודה.

hubh1

New member
תודה רבה

זה לא הכי מעודד אבל זה עוד דברים לחשוב עליהם.
אני לא אגיע בלי עבודה ואני אנסה למצוא משהו.
בכל מקרה תודה רבה על המידעע

למעלה