טוב, אני קצת אבעס נדמה לי
נכון לעכשיו לא הייתי ממליצה להגיע ללמוד באירלנד לתואר ראשון (וגם לא ממש לשני, אבל זה פחות) לזרים.
מה שקורה פה לכלכלה זה לא צחוק ולצערי הקיצוץ בתקציבים משפיע גם על ההשכלה הגבוהה. ב-NCAD השנה, יותר מבשנים הקודמות, הם מתחילים להדק את החגורה ברצינות ולא כל הצעדים שהם עושים הם בהכרח הנכונים (נו, לדעתי).
גם מבחינת הבחירה בדבלין/אירלנד כמקום ללמוד בו תואר שהוא גם הכשרה מקצועית - אחת הסיבות ללמוד במקום היא הרצון להשתלב בתעשיה המקומית. נכון לעכשיו, לזר עם ויזה שמגבילה את אפשרויות העבודה ועם הכשרה בסיסית (תואר ראשון הוא בסיסי) פשוט יש מעט מאוד סיכוי לעבוד פה, אלא אם הוא פשוט מדהים בשיווק עצמי.
שלא לדבר על לממן את עצמך בזמן הלימודים, ויזת סטודנט מאפשרת 20 שעות בשבוע, מצריכה הוכחה כל שנה שיש לך מספיק חסכונות לתמוך בעצמך ומחייבת הרשמה ללימודים במשרה מלאה, שעולים סכום של די הרבה אלפי יורו. ואלא אם יש לך את הכסף/אתה מאורגן על מימון, אין פה מי שיממן לך את זה.
וזה רק הדברים שקשורים ללימודים והכשרה.
אם יש לך סיבה ספציפית לרצות ללמוד דווקא פה, ודווקא ב-NCAD סביר שאוכל לספר לך הרבה מאוד על הלימודים, אבל אני לצערי הרב (אני מלמדת בתחום בדבלין, אולי גם ב-NCAD אם הם ימצאו לזה תקציב, זה באמת לצערי) לא יכולה בלב שלם להמליץ על צעד כזה. אם יש לך שאלות ספציפיות בכל זאת אני יכולה לענות למרות כל זה.
אם אתה ממומן היטב ורוצה לבדוק עוד אפשרויות, נסה לחפש גם את IADT ו DIT גם להם יש תכניות אמנויות מוצלחות מאוד, הראשון תמיד עושה רושם מאוד רציני. אני בטוחה שגם בטריניטי יש תכניות מאוד רציניות, אבל הם לא מתערבבים עם העמך כל כך אז אני לא מכירה אף אחד מהאמנויות.