לימודים בגרמניה

לימודים בגרמניה

שלום לכם, 1.אני מעוניינת במידע על לימודי אומנות פלסטית, תאטרון חזותי, עיצוב אופנה, עיצוב גרפי או עיצוב מוצר במזרח גרמניה (דרזדן ברלין או לייפציג). יש לכם מידע על אוניברסטאות המציעות מסלולים באחד מהמקצועות האלה (עדיפות לאמנות פלסטית או עיצוב גרפי, עדיפות בדרזדן) 2.יש לי אזרחות אירופאית (צרפתית), איזה זכויות אני מקבלת, אפשרות לעבוד? לימודים חינם? עוד משהו? 3.שמעתי שלימודים חינם ניתנים רק בגופים ממשלתיים, האם יש במקצועות האלה שאמרתי? 4.אנני דוברת גרמנית אבל אני מתכננת לקחת קורס ואז לנסוע לגור בגרמניה לתקופה בשביל לשפר את השפה, האם שנה וחצי יספיקו לי בשביל ללמוד בגרמנית? 5. האם יש עוד כל מיני דברים שאני צריכה לדעת לגבי לימודים בחו"ל בכלליות, אני רק עכשיו התחלתי להתעסק בנושא תודה רבה מראש, אני לא מצפה שתענו על כל השאלות אבל השאלות הראשונות מאוד חשובות!

הבהרה

התכוונתי לומר, האם אחרי שנה וחצי של תירגול השפה הגרמנית אני יכולה ממש ללמוד באוניברסיטה בגרמניה (בשנת הלימודים 2005)? ועוד שאלה, האם בגרות ישראלית המשודרגת לשיטת הבגרות הגרמנית מספיקה או שעדיף תואר ראשון ישראלי?

Jemand

New member
Yo.

sorry for the english, but that`s the way it is... 1. try the udk in berlin
2. you can work with eu citizenship, and the studys are anyway free(well, except the regular payments per semester, but it`s pinuts) it may also help you if the subject you`r applying to has a "restricted numbers". 3. it`s true, and i think it shouldent be a problem to find those. 4. it took me and most of the pepole i know 1 year to do it, and i think it`s enough. i woudent take germen courses in israel, i would save the money and do it in germeny intensivly. 5. i guess there are more things that you need to know and concider, but i cant think of them right now. p​

תודה

סליחה שלא השבתי קודם (אין לי מחשב בבית). אם אפשר לדעת, מאיפה אתה יודע את כל הדברים האלה? אני אשמח לדעת שאתה גר ולומד בברלין, או שמישהו מישראלים שנכנסים לפורום הזה לומדים בברלין כי כשאני אסע לשם זה יהיה נחמד אם אני אוכל להיפגש ולדבר אם האנשים האלה באופן אישי, או לפני זה לדבר באיימיל. עוד שאלות? לא חושבת תודה שוב פעם.

למעלה