לימודים בגרמניה

lilach de

New member
לימודים בגרמניה

ליר22 יקירי, מידע תוכל לקבל במכון גתה בתל אביב, רח' ויצמן 4. שם גם מתקיימים קורסים לגרמנית. הייתי מציעה לך לוותר על קורס כאן ופשוט לנסןע לברלין כבר עכשיו על ויזת תייר לשלושה חודשים, ללמוד שם בביה"ס כמו hartnackschule ולחוות את העיר, לראות איך אתה בכלל מרגיש שם ובו בזמן לבדוק את ה dffb וה hff בפוטסדהם. במידה ואכן תתקבל לבי"הס תצטרך לחזור לישראל ולבקש ויזת סטודנט מתל אביב (אי אפשר לעשות זאת משם, כך לפחות היה במקרה שלי, אולי אחרים כאן חוו תהליך אחר). עוד פרט לא פחות חשוב, לרוב המסלולים בשני בי"הס דורשים בתנאי הקבלה ניסיון על סט בכל תחום שהוא, מה שנקרא בגרמנית praktikum: עוזר הפקה, נהג, ע.מלביש, ע.תפאורן, ע.תאורן וכו'. מאוד מקובל להשאיר מודעות על לוחות בביה"ס בחיפוש אחר ג'ובים בסט של סרטי סטודנטים. הג'ובים האלה הם כמובן ללא תשלום :))) אבל הם יאפשרו לך להתנסות בעבודה על סט (אני מעריכה שאין לך את זה עדין, נכון?) וגם לשמוע מאחרים על הלימודים בביהס וליצור קשרים.. במידה ותחליט כן ללמוד בברלין, עדין תוכל להספיק ולהגיש את תיקי העבודות לשלב המיון הראשוני של שני ביה"ס הנ"ל שמתקיימים בסביבות נובמבר 2003-ינואר 2004 ובנוסף להנות מברלין בקיץ, במקום לחטוף שוק ראשוני מהעיר הזו בחורף :)) ולגבי ההערות שראיתי כאן בנוגע לישראלים שהגיעו לברלין ולא מעונינים בישראלים אחרים: אנחנו לא מתנהגים כך כי "אנחנו מפחדים מעצמנו" או משהו שטותי כזה. אני מתנהגת כך כי אני מנסה, קצת, כמו jemand, להתנתק מהישראליות שלי ולא מוכנה להפוך כל אחד ל"אחי" רק בגלל שהוא מישראל. אם כבר הגעתי לגרמניה, בא לי ללמוד ולהכיר אנשים מרקע אחר. לא לסגור עצמי ב"גטו".. להיות עם ישראלים רק בשל היותם ישראלים אפשר גם בישראל, ומזה יש לי מספיק :) לא אפסול קשר עם ישראלים רק בגלל שהם ישראלים, ברור שלא, אבל לא אהפוך לחברת נפש ו"אחוקי" עם כל אחד שמגיע הנה מישראל.

Lear22

New member
יש בזה משהו

שאני דווקא מאוד מתחבר איליו לילך. אני גם לא מחפש קיבוץ של ישראלים בחו"ל. את זה יש בארץ זו חוויה אחרת לגמרי, אני מניח שאני לא יכול להסביר אותה כי עדיין לא עברתי אותה. אבל למה לא מומלץ ללמוד גרמנית בארץ ואז לנסוע וללמוד שם עוד לימודי שפה?

Jemand

New member
כי רומנית לומדים ברומניה,

וגרמנית בגרמניה... מנסיון (אני עשיתי את אותו הדבר) הדרך המהירה והמשתלמת היא פה בברלין. בארץ נדמה לי, אין מקומות שאפשר ללמוד בהם גרמנית באופן אינטנסיבי, ככה ש 4 שעות שבועיות לא בדיוק יעזרו לך, או מקסימום יחסכו לך חודש. תגיע לפה, תרשם לHARTNACKSCHULE ותתחיל ללמוד, 4 שעות ביום משני עד שישי. אני חושב שזה עולה משהו כמו 180 יורו לחודש (כולל ספרים וכאלה) בהצלחה.

Jemand

New member
ו...

אם אתה צריך רשימה של בתי ספר נוספים ללימוד גרמנית, אני יכול לשלוח לך. מה גם, שברגע שאתה מגיע לברלין(אם אתה מגיע), כדאי לך לקפוץ לאוני' שבהם אתה רוצה ללמוד, ולברר ב akademischeausland או ל international office ולבקש מהם רשימה של בתי ספר שהם ממליצים עליהם.

snup

New member
תמיכה

אני תומך בך בכל אות שכתבת בשורות האחרונות. אכן יש מידה מסויימת של התרחקות מהמקור, אבל זה שווה את זה.

forglemmigej

New member
באירופה

לא מקובל להגיד למישהו, עם דעה אחרת משלך, שהוא מדבר שטויות! זה נחשב לגסות רוח. מכבדים דעה שונה משלך, גם עם אתה לא מסכים עם זה .שפת המקום עדיף באמת ללמוד בארץ שבה היא מדוברת, כך גם אפשר להתאמן בחיי היומיום יותר מהר מאשר בארץ. דנית, למשל ,שהיא לא פחות קשה מגרמנית ,למדתי בעיקר על ידי דיבור בחנויות, האזנה לטלויזיה או הרדיו, בנוסף לבית ספר שהלכתי אליו. רק ככה לומדים.

Jemand

New member
לא הבנתי...

זה סתם פרגמנט מהחיים באירופה, או שזה מכוון למישהו?

lilach de

New member
היא התכוונה אלי...

נכון?
ובכן, באירופה (בניגוד ללבנטין ?? אם אנחנו כבר בעינייני חינוך) לא מקובל לשייך מילים שלא נאמרו לאנשים. מעולם לא אמרתי שישראלים שהגיעו לברלין עשו זאת כי הם מפחדים מעצמם. והאמת היא, אני לא מכירה ישראלים שמפחדים מעצמם. את מכירה כאלו? למה שיפחדו מעצמם? בנוגע לשפה: את צודקת ולכן המלצתי היא לבוא לארץ המיועדת ולשהות שם. מארבע שעות יומיות במכון גתה בארץ לא לומדים כל כך הרבה, כי חלק מהענין זה גם להשתמש בשפה ביומיום, לצפות בטלויזיה, לקרוא את העיתונים וכו'.

forglemmigej

New member
בכלל לא התכוונתי

אליך, על הישראלים שמתרחקים מכל מה שמריח ישראל. כי לא את אמרת את זה .אני רק הגבתי על ההערה שלך, לדברים שטותיים שאנשים אומרים פה בפורום לפי דעתך .ולי באופן אישי אין שום בעיה עם ישראלים בחו"ל להפך, some of my best freinds..ואני בוחרת אותם כחברי ,בדיוק כפי שעשיתי בארץ: אלו שמתאימים לי, ואני להם .ואותו דבר אני עושה עם כל אדם ,לא חשוב מאיזה עדה.

Lear22

New member
יש יתרון בלהיות עם ישראלים

אבל לדעתי חלק מהחוויה היא להכיר דווקא לא ישראלים ולהתחבר אילהם. ולא להיות סביב ישראלים כל הזמן ודבר עברית ומה קורה בארץ ומה פה ומה שם. אבל אני עדיין לא יודע. אגב לגתה יש בקיץ קורסים אינטנסיבים של חודש וחצי ברמה של חמש יחידות. מישהו מכיר אם זה שווה? אני חשבתי לקחת קורס כזה, לנסוע לברלין ולהרשם שם ללימודי גרמנית בנוסף. בלי קשר. רעיון טוב?

berlinale

New member
מעניין

שקצת אחרי שאת אומרת שבאירופה לא מקובל להגיד על דברי אנשים אחרים שטויות, את מכנה ככה דברים שאמרו אחרים בפורום.

Jemand

New member
או בעברית:

עזבו אתכם משטויות כבר 'נעל רבאק. Fete dela musiq שמח לכל הברלינאים והפריזאים!

ari27

New member
ההתחלה בברלין

נהנתי מאד לקרוא את התגובות לשאלתך. בלימודי קולנוע בברלין\גרמניה אני לא מבין, אבל את השלב שלפני עברתי גם אני. כמו שכבר בטח הבחנת, ההחלטה הראשונית היא הבעיתית ביותר. בגלל שלכל אחד יש את הסיבות שלו לצערי לא אוכל לעזור לך( הסיבות שלי איפשרו לי החלטה קלה). לפני שאתה מגיע לגרמניה אני ממליץ לך לקחת קורס קצר בגרמנית כבר בישראל(מכון גתה או ברליץ), לעניין זה יש חשיבות רבה - זה יקל עליך אחר כך בענין ההסתגלות לשפה ואולי גם יתרון יחסי כשתתחיל ללמוד גרמנית בגרמניה. רצוי מאד לבקר בשגרירות גרמניה בישראל, על מנת לקבל עוד איפורמציה לגבי הכנות מוקדמות ללימודים כמו: ויזה , אישרים על יכולת כלכלית, ביטוח רפואי ועוד. זה יחסוך ממך כאב ראש. הפקידים בגרמניה הם אשפי הבירוקרטיה, אין מחשבה קדימה, והם לא יתאמצו לעזור לך, ובטח כשעוד אין לך גרמנית טובה. המחשבות על השואה העסיקו גם אותי. כשנסעתי בתחבורה ציבורית, העדפתי תמיד להתעלם מהזקנים שעומדים. הגעתי למסקנה שבסוף עוד אשתגע. להתעסקות הזו אין גבולות, ולכן שמתי לי גבול שבו אוכל תמיד לזכור אבל גם לחשוב בצורה היום יומית. את הגרמנית שלי "רכשתי" בגתה. זה יקר מאד אבל לדעתי, אם יש לך את הכסף(2000 יורו לחודשיים בקרוב) זה שווה. האנשים שלומדים איתך יהיו ממגוון רחב מאד של טיפוסים ומדינות, שלא כמו בבתי ספר זולים שבהם תמצא רק פליטים ממדינות ערב. כמובן שיש עוד בתי ספר זולים יותר מגתה שבהם תוכל ללמוד בסביבה נעימה אבל כדי להחליט רצוי קודם לבקר בהם. בהנחה שתשקיע והראש שלך לא ריק, תוכל להרשם לאוניברסיטה אחרי שקבלת תעודת השתתפות בקורס ברמת ביניים 2 ( 2 Mittelstufe), את התעודה הזו תוכל לקבל ללא מבחן ,לדעתי רק במכון גתה.אבל כדאי לבדוק. כל עניין השפה יכול במקרה הטוב כבר אחרי 8-9 חדשים לעבור בהצלחה(חשוב מאד להשקיע!!!!!). כמובן זה שנרשמתה לאוני' לא מבטיח לך קבלה. אתה צריך לעבור מבחן גרמנית שבודק את רמת השפה שלך. להתנתק מהישראליות זו לא המטרה שלי, אבל מהישראלים שהכרתי כאן אין פה "גרוסה מציאה" לומר את האמת החברים שלי ברובם הם או גרמנים או בנים של ישראלים שירדו מהארץ עוד בשנות ה70 . אבל אולי לא הכרתי את הנכונים. הרבה בהצלך ארי

lilach de

New member
אופס...

במכון גתה אין פליטי ארצות ערב?? כשלמדתי בהרטנק למדו איתי בכיתה עוד שני ישראלים, מספר רב של איטלקים שחלקם רצו ללמוד ארכיטקטורה ואמנות בברלין, מספר לא מצומצם של יהודים מארצות איופה השונות וגם איזו אירית מקסימה. וזה נראה לי מוגזם לשלוף 2000 יורו לחודשים כדי ללמוד גרמנית. אם זכור לי נכון, תעודות להוכחת השפה אפשר לקבל גם בביה"ס כמו הרטנק. לגבי הפקידים הגרמנים - אלוהים, כמה שאתה צודק. הם כל כך מתישים ולעולם לא יגידו לך מה כדאי שתעשה ומה כדאי שתביא. הם יוצאים כנראה מנקודת הנחה שאתה אמור לדעת הכול מתוך איזה חוש שישי או משהו כזה. לגבי הישראלים שכאן, אולי באמת לא יצא לך לפגוש את הנכונים

Lear22

New member
תודה על האינפורמציה הנוספת

אתם באמת עוזרים לי בתקופה לא קלה של התלבטויות רבות. אז קודם כל תודה. שנית, האם שווה להשקיע בקורס המזורז של מכון גתה בת"א? יש להם קורס של חודש או חודש וחצי מאוד אינטנסיבי לרמה של חמש יחידות לימוד אם אני לא טועה. מישהו מכיר? בכמה כסף מדובר כשמדברים על ההצהרה הכספית שצריך? בשקלים +- התחלתי לבדוק באתר לדירות בברלין וגיליתי שהמחירים הם בערך 200 יורו לכאן או לכאן להכנס לשותף בדירה בברלין. השאלה היא אם יש מקום שבו אפשר למצוא ישראלים שאפשר או שמחפשים שותף לדירה, או למשל לגור אצל משפחה יהודית\ישראלית לשעבר שמשכירים חדר. קיימים בכלל דברים כאלה? ולבסוף... האם מישהו יכול לתת השערה כמה עולה מחיה לחודש בברלין? בערך? הבנתי שהעיר באופן עקרוני היא לא יקרה כמו למשל לונדון או פריז אבל יש איזוהי השערה של חודש ממוצע? ושוב תודה. רבה

ari27

New member
כמה זה עולה לנו

הוצאות חודשיות בברלין תלויות באורח חייך. חודש של סטודנט מסתכם בסביבות ה- 650 יורו.זה כולל בערך 250 לדירה(כולל חשמל, מים, טלפון, חימום) במקום נורמלי. 150 יורו אוכל(לאדם שאוכל טוב). 50 יורו לשכר לימוד+עזרי לימוד(שכר לימוד כרגע עומד על 200 יורו אבל, שנה הבאה עשוי לעלות ל1000 יורו בשנה!). 100 יורו בילויים (בחורף זה קצת פחות). 100 יורו נוספים לכול צרה שלא תהיה. בגתה בארץ למדתי חודשיים לא מרוכזים(3 שעות בשבוע), ולדעתי זה מספיק כדי לקבל תמונה כללית על השפה. את הצעד הגדול תעשה כבר בברלין.

למעלה