לימודים בגרמניה
ליר22 יקירי, מידע תוכל לקבל במכון גתה בתל אביב, רח' ויצמן 4. שם גם מתקיימים קורסים לגרמנית. הייתי מציעה לך לוותר על קורס כאן ופשוט לנסןע לברלין כבר עכשיו על ויזת תייר לשלושה חודשים, ללמוד שם בביה"ס כמו hartnackschule ולחוות את העיר, לראות איך אתה בכלל מרגיש שם ובו בזמן לבדוק את ה dffb וה hff בפוטסדהם. במידה ואכן תתקבל לבי"הס תצטרך לחזור לישראל ולבקש ויזת סטודנט מתל אביב (אי אפשר לעשות זאת משם, כך לפחות היה במקרה שלי, אולי אחרים כאן חוו תהליך אחר). עוד פרט לא פחות חשוב, לרוב המסלולים בשני בי"הס דורשים בתנאי הקבלה ניסיון על סט בכל תחום שהוא, מה שנקרא בגרמנית praktikum: עוזר הפקה, נהג, ע.מלביש, ע.תפאורן, ע.תאורן וכו'. מאוד מקובל להשאיר מודעות על לוחות בביה"ס בחיפוש אחר ג'ובים בסט של סרטי סטודנטים. הג'ובים האלה הם כמובן ללא תשלום
)) אבל הם יאפשרו לך להתנסות בעבודה על סט (אני מעריכה שאין לך את זה עדין, נכון?) וגם לשמוע מאחרים על הלימודים בביהס וליצור קשרים.. במידה ותחליט כן ללמוד בברלין, עדין תוכל להספיק ולהגיש את תיקי העבודות לשלב המיון הראשוני של שני ביה"ס הנ"ל שמתקיימים בסביבות נובמבר 2003-ינואר 2004 ובנוסף להנות מברלין בקיץ, במקום לחטוף שוק ראשוני מהעיר הזו בחורף
) ולגבי ההערות שראיתי כאן בנוגע לישראלים שהגיעו לברלין ולא מעונינים בישראלים אחרים: אנחנו לא מתנהגים כך כי "אנחנו מפחדים מעצמנו" או משהו שטותי כזה. אני מתנהגת כך כי אני מנסה, קצת, כמו jemand, להתנתק מהישראליות שלי ולא מוכנה להפוך כל אחד ל"אחי" רק בגלל שהוא מישראל. אם כבר הגעתי לגרמניה, בא לי ללמוד ולהכיר אנשים מרקע אחר. לא לסגור עצמי ב"גטו".. להיות עם ישראלים רק בשל היותם ישראלים אפשר גם בישראל, ומזה יש לי מספיק
לא אפסול קשר עם ישראלים רק בגלל שהם ישראלים, ברור שלא, אבל לא אהפוך לחברת נפש ו"אחוקי" עם כל אחד שמגיע הנה מישראל.
ליר22 יקירי, מידע תוכל לקבל במכון גתה בתל אביב, רח' ויצמן 4. שם גם מתקיימים קורסים לגרמנית. הייתי מציעה לך לוותר על קורס כאן ופשוט לנסןע לברלין כבר עכשיו על ויזת תייר לשלושה חודשים, ללמוד שם בביה"ס כמו hartnackschule ולחוות את העיר, לראות איך אתה בכלל מרגיש שם ובו בזמן לבדוק את ה dffb וה hff בפוטסדהם. במידה ואכן תתקבל לבי"הס תצטרך לחזור לישראל ולבקש ויזת סטודנט מתל אביב (אי אפשר לעשות זאת משם, כך לפחות היה במקרה שלי, אולי אחרים כאן חוו תהליך אחר). עוד פרט לא פחות חשוב, לרוב המסלולים בשני בי"הס דורשים בתנאי הקבלה ניסיון על סט בכל תחום שהוא, מה שנקרא בגרמנית praktikum: עוזר הפקה, נהג, ע.מלביש, ע.תפאורן, ע.תאורן וכו'. מאוד מקובל להשאיר מודעות על לוחות בביה"ס בחיפוש אחר ג'ובים בסט של סרטי סטודנטים. הג'ובים האלה הם כמובן ללא תשלום