לימודים בגרמניה

horsepower

New member
לימודים בגרמניה

שלום לכולם, אז ככה,
אני עולה לכיתה יב ואני מאוד רוצה אחרי הבצפר לנסוע ללמוד בברלין (גרמניה) לימודים גבוהים של כלכלה ומנהל עסקים, עכשיו אני לא עושה צבא כי יש לי סכרת נעורים ולכן ישר אחרי התיכון אני יכול להתחיל ללמוד, עכשיו אני צריך קצת עזרה מאיפה להתחיל ומה לעשות אם מישהו יש לו טיפים או כבר למד שם או מכיר אחרים שלמדו בגרמניה.. עכשיו השפה זה לא בעיה כי אני יודע גרמנית וגם יש לי משפחה בברלין, השאלה שלי איך שם והאם זה כדאי.. ההתלבטות שלי הייתה בין ארה"ב לגרמניה כי את ארה"ב אני כמובן מאוד אוהב אבל זה רחוק וגם אין לי שם אף אחד קרוב או משפחה.. וגם בגלל הסכרת שלי ההורים שלי קצת מפחדים מזה שאני יהיה שם לבד לגמרי.. אני גם משחק כדורסל אבל רציתי לדעת מה לגבי גרמניה איך הלימודים והחיים שם.. הייתי המון פעמים בברלין וגם סבתא שלי תעבור לשם איתי במידה ואני יחליט ללכת לשם ללמוד אז אני צריך עצות ואת הדעות שלך כי אני עדיין מתלבט בין ארה"ב לגרמניה..
תודה רבה לעוזרים

Lady Ling

New member
ברלין

בלי שום ספק, ברלין.

הלימודים שם יעלו לך כמה מאות יורו לסמסטר (בארה"ב כמה אלפים, אולי עשרות אלפים). המחייה זולה - אפשר לחיות מ-600-700 יורו לחודש בדירת שותפים סבירה (המחייה בארה"ב משתנה מאוד בתלות בעיר אבל תעלה לך לא פחות מברלין וסביר להניח שיותר), התחבורה הציבורית נהדרת (ובחינם לסטודנטים; בארה"ב יש תח"צ בכמה ערים גדולות ומחוץ להן חייבים רכב), ביטוח בריאות יעלה לך כמה עשרות יורו בחודש (60-70, היה בערך 55 כשאני גרתי שם; לעומת כמה מאות דולרים בארה"ב). יש לך תמיכה של המשפחה, אתה יודע את השפה. אם אתה אזרח, אתה יכול לעבוד בלי הגבלות ויזה. ברלין עצמה היא עיר נהדרת לחיות בה. מה עוד אפשר לבקש?

אם יש לך שאלות לגבי לימודים בברלין, יעזור אם תשאל שאלות יותר ממוקדות.

horsepower

New member
ברלין

אוקי.. אז אני צריך הסברים מה מי מו איפה איך מתי חחח אני בסך הכל עולה לכיתה יב אבל אני רוצה להתחיל ללמוד בתקווה שאוקטובר 2013 שזה תחילת שנת הלימודים אז מה אני צריך לעשות ומאיפה להתחיל? ויש 4 אוניברסיטאות בברלין ואני רוצה ללמוד כלכלה ומנהל עסקים כרגע לתואר ראשון.. אז אם אפשר עוד הסברים על העיר ומאיפה להתחיל ומה עלי לעשות? נוכל לדבר גם בסקייפ או בפייסבוק שם נוח יותר ואם יש עוד אנשים שמכירים או לומדים או למדו בברלין או גרמניה בבקשה תעזור לי:)

opwolf

New member
...

התנאי הבסיסי ללימודים בגרמניה הוא מבחן שפה.

קיימים שני סוגים-

1. testdaf

2. DSH

מידע-
http://www.daad.de/deutschland/deutsch-lernen/wo-deutsch-lernen/13874.en.html

ודבר חשוב נוסף- לא תוכל להתחיל בסמסטר חורף 2013 בכל מקרה. בשביל להתקבל, אתה צריך להגיש לאוניברסיטה עותק מתורגם לגרמנית/ אנגלית של הבגרות שלך, ובגרות תהיה לך ביד רק בסוף 2013. במקרה הטוב, תוכל אולי להירשם לסמסטר קיץ 2014, איפה שתהיה אפשרות.
אך לא להתייאש! את הזמן תצטרך כדי לחדד את הגרמנית שלך ולבקר בגרמניה (הגרמנית המדוברת זה ממש לא מה שבודקים, אלא גרמנית אקדמית ויכולת התמודדות איתה... ואת זה לומדים בקורסי שפה).

horsepower

New member
ברלין

אוקי הבנתי.. מה ההבדל בין שני הקרוסים האלה שציינת?
עכשיו אני מסיים ללמוד ביוני 2013 אז בטוח אני לא יוכל באוקטובר? מתי המועד הכי קרוב שאני כן יוכל ללמוד ומה אני אמור לעשות בכל התקופה הזו עד תחילת הלימודים כי כל החברים שלי יהיו בצבא.. ואפשר הסבר שלב אחרי שלב מה לעשות לאן ללכת איפה לשאול ואיך להתקדם?

תודה לעוזרים :)

opwolf

New member
טוב תקשיב

אם אתה רוצה ללמוד בקרוב באוניברסיטה, ועוד בחו"ל, אז תתחיל מזה שתלמד לקרוא ואח"כ גם לחפש מידע באינטרנט בעצמך.
וזה מה שאנשים פה יעשו למענך, יפנו אותך ללינקים המתאימים שתקרא ותבין. אף אחד לא יאכיל אותך בכפית ולא יענה על שאלות שאת התשובה להן היית מוצא, אם רק היית טורח לקרוא.

יופי, אז עכשיו שקיבלת מקלחת מים קרים והבנת שללמוד בחו"ל זה אתגר שדורש הרבה סבלנות וחיפוש, אז נעבור לעיקר:

1. פורום גרמניה בתפוז - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ForumPage.aspx?ForumId=996 . הרבה נושאים שאקטואליים בשבילך כבר כוסו שם מכל צד. כלי החיפוש והמאמרים השמורים יעזרו לך.

2. מאמר חשוב וממצה לגבי לימוד גרמנית בברלין- http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=996&aId=101558 .

3. www.daad.de האתר שנותן מידע לסטודנטים זרים בגרמניה. משם גם מגיע הלינק שנתתי לך מקודם, שעכשיו כדאי שתקרא בו. שם גם תוכל לראות רשימה של אוניברסיטאות שמציעות את סוג הלימודים שאתה רוצה ומידע כללי לגביהם.

ולשאלותייך:

א. כן, בטוח לא תוכל.

ב. אמרתי מקודם, רק בקיץ 2014 אם זה אפשרי באוניברסיטה הספציפית בה תרצה ללמוד. (שני סמסטרים בשנה - חורף וקיץ).

ג. זה מה שתעשה- תרשם לקורס בברלין ותלמד גרמנית שיכין אותך לקראת המבחן.

בהצלחה!

horsepower

New member
סמסטר קיץ

מתי זה תחילת סמסטר קיץ בגרמניה? אז אתה ממליץ לי לעבור לגרמניה כבר אחרי סיום התיכון שלי או בספטמבר ככה כדי ללמוד שם גרמנית ואז ליכנס לסמסטר קיץ של 2014? אני צריך עוד עזרה כי שחיפשתי אוניברסיטאות לא ממש הבנתי את האתר שלהם ואיפה כן יש כלכלה ומנהל עסקים בברלין לתואר ראשון ומה מומלץ אין לי שום כיוון מאיפה להתחיל ואיפה לחפש.. הייתי כבר באתר של הdaad וחיפשתי בגוגל לימודים בגרמניה אבל הכל בערך אותו הדבר ואני רוצה כבר להתקדם לתכלס של להתחיל לפעול ומה אני צריך לעשות שלב שלב..

horsepower

New member
סמסטר קיץ

מתי זה תחילת סמסטר קיץ בגרמניה? אז אתה ממליץ לי לעבור לגרמניה כבר אחרי סיום התיכון שלי או בספטמבר ככה כדי ללמוד שם גרמנית ואז ליכנס לסמסטר קיץ של 2014? אני צריך עוד עזרה כי שחיפשתי אוניברסיטאות לא ממש הבנתי את האתר שלהם ואיפה כן יש כלכלה ומנהל עסקים בברלין לתואר ראשון ומה מומלץ אין לי שום כיוון מאיפה להתחיל ואיפה לחפש.. הייתי כבר באתר של הdaad וחיפשתי בגוגל לימודים בגרמניה אבל הכל בערך אותו הדבר ואני רוצה כבר להתקדם לתכלס של להתחיל לפעול ומה אני צריך לעשות שלב שלב..

horsepower

New member
הבנה

אני מבין ומדבר גרמנית אבל אני לא יודע לקרוא או לכתוב ככה שזה לא עוזר לי.. יש עוד משהו שאתה יכול לעזור לי או בעברית או אנגלית שאני יוכל לקרוא ולהבין?

Lady Ling

New member
אתה מבין שלפני שתוכל ללמוד באוניברסיטה

תצטרך ללמוד גרמנית ברמה אקדמית ולעבור גם מבחני שפה? לקראת שנת הלימודים הבאה אולי תוכל לנסות לקחת כמה שיעורי גרמנית במכון גתה, אם יש באזורך. בכל מקרה, כדאי לך גם להתחיל לקרוא על בתי ספר לשפות בברלין.

ולענייננו, לדף הויקי ש-opwolf קישר אליו יש גם גרסה אנגלית שאתה יכול לקרוא בשביל לקבל פרטים כלליים על לימודי כלכלה. אם תוסיף לחיפוש שהוא קישר אליו את המילה "ברלין" תקבל גם תוצאות שיועילו לך גם אם קשה לך לקרוא בגרמנית. באופן יותר ספציפי, בברלין יש שלוש אוניברסיטאות - Humboldt Uni, die Freie Uni, die Technische Uni, ובנוסף יש כמה Fachhochschule שאפשר אולי לחשוב עליהם כסוג של בתי ספר מקצועיים; אני מצאתי שניים בברלין שמלמדים כלכלה ו/או מנהל עסקים אבל אני לא ממש מכירה אותם. באוניברסיטאות הלימודים יהיו יותר תיאורטיים וב- Fachhochschule הם יהיו יותר מעשיים. חיפוש קצר העלה את הקישורים הבאים לאתרי האוניברסיטאות. כנס אליהם ותתחיל לקרוא. קישרתי את הגרסה הגרמנית אבל לכל אתר יש גרסה אנגלית (לרוב עם פחות מידע ולכן הקישור לגרמנית).

HU ; FU ; TU

horsepower

New member
מכון גתה

אני מתל אביב אז להתחיל ללכת למכון גתה? ואיזה קורס לקחת שם קורס רגיל או שיש שם משהו מיוחד והכנה לאוניברסיטה? ומה הלאה?

Lady Ling

New member
מה הלאה?

לפתח קצת עצמאות וללמוד למצוא מידע לבד. כנס לאתר של מכון גתה וקרא אילו קורסים הם מציעים. אם זה יהיה הקורס הראשון שלך כנראה שתצטרך להגיע לשם פעם כדי לעשות מבחן שיקבע באיזו רמה אתה, ובאותה הזדמנות תוכל לבקש ייעוץ לגבי קורסים שמתאימים להכנה ללימודים גבוהים.

קרא את המאמרים בפורום הזה ובפורום גרמניה שמסבירים על לימודים בחו"ל באופן כללי ובגרמניה באופן ספציפי. עשה רשימה של אוניברסיטאות רלוונטיות - אין כל כך הרבה אם החיפוש מוגבל לברלין ובנוסף נתתי לך כבר את הקישורים. קרא מה דרישות הקבלה שלהן. הכן לך רשימה של הדרישות לתואר ותאריכי יעד שצריך לעמוד בהם (למשל, עד מתי צריך לשלוח גליון ציונים, עד מתי אפשר לקחת את ה-
TestDaF או את ה- DSH. האם צריך לתרגם את תעודת הבגרות -אם כן, האם צריך נוטריון? האם צריך גם את התעודה המלווה עם המקצועות הפנימיים?). הכן תוכנית כדי למלא את הדרישות בזמן. הגרמנים לא גמישים בכלל ואם לא יהיו לך את כל המסמכים הנדרשים לא תוכל להרשם. לא יהיו צעדים לפנים משורת הדין ולכן רצוי מאוד לא להגיע למצב שבו ברגע האחרון אתה מגלה שחסר לך משהו. כנ"ל לגבי לימודי שפה, אחרי שתדע באיזו רמה אתה. קרא על שני סוגי המבחנים שאפשר לקחת, בצע הערכת מצב לגבי רמתך וכמות הזמן שתדרש לך להגיע לרמה מספיקה למבחן והערך בהתאם. אם תקח קורסי שפה בברלין תתקדם מהר יותר מאשר תוכל להתקדם בארץ ולכן אולי תרצה לתכנן מעבר לגרמניה אחרי סיום התיכון ולפני שתוכל להתחיל ללמוד באוניברסיטה. אם תבצע את ההרשמה משם, הערך בהתאם כדי לאסוף את כל המסמכים שתצטרך מהארץ לפני שתסע.

זה לא נורא מסובך אבל זה מצריך הרבה עבודת הכנה ועצמאות שכרגע אין לך. זה הדבר הראשון שכדאי לך להתחיל לפתח.

horsepower

New member
לימודים

אתם צודקים ב100% שאני צריך להשתנות וליהיות בשל יותר :) איפה עדיף ללמוד באוניברסיטה רגילה או מכללה כזו כמו שיש את המכללה לכלכלה ומספטים שהראתם לי בברלין? מה ההבדל ומה עדיף? ועוד שאלה, בארה"ב לתואר ראשון זה לימודים כללים של המקצוע ותואר שני זה כבר ממוקד בנושא שאתה רוצה במקצוע הזה רציתי לדעת אם ככה זה גם בגרמניה?
תודה :)

opwolf

New member
עצה לי אליך - תעזוב את הנושא לבינתיים

תראה, אתה פשוט עוד לא מפנים מספיק את מה שאומרים וצעיר מדי מכדי להבין שאתה עוד לא מבין מספיק.
כאדם עם נסיון, בשום אופן לא הייתי ממליץ לך לנסות ללכת ללמוד ישר אחרי הלימודים, ולא בטוח שגם שנה אחרי.
להיות בשל, כמו שאתה אומר, זה לא שינוי שנעשה בין רגע בראש, אלא תוצאה של תהליך ארוך שבמהלכו אתה צובר נסיון חיים ומגיע למסקנות הנכונות לגבייך ולגבי מטרותייך.

באוניברסיטאות בגרמניה, במקצועות מסוימים רק 30% מהמתחילים, גם מסיימים את התואר. הסיבה לכך פשוטה- הרבה אנשים צעירים רצים מיד אחרי קבלת הבגרות ללימודים, ואז פתאום הם מתנגשים בקושי האמיתי הראשון בחייהם, אז הם מאבדים את הטעם והמוטיבציה ופשוט נושרים. ומה הם לדעתך סיכוייך לעומתם כסטודנט זר שבא למדינה זרה ורוצה ללמוד בשפה זרה וקשה?

מדברייך לא קשה לנחש שכל חייך גדלת בסביבה החמימה והתומכת של המשפחה ולא התמודדת עם אתגר פיסי או כלכלי שדרש ממך לצאת מגדרך. לכן עלייך להתחיל לצעוד במסלול שיוביל לעצמאותך בהדרגה.

יצא לך לעבוד בחיים? איך לדעתך אדם שלא עבד יום בחייו בעבודה קבועה, יוכל להבין כלכלה ומנהל עסקים מה הם? אז הנה, אחרי הלימודים תתחיל לעבוד. עבודה תלמד אותך משמעת עצמית, התנהגות ארגונית ואת ערכו של הכסף.

בלימודים תפגוש אנשים מכל העולם, בעלי תרבות שונה משלך. למה שכאדם צעיר לא תצא לטיול בחו"ל באופן עצמאי? תלמד להסתדר לבד, לראות מקומות ולהכיר אנשים ותרבות וללמוד עליהם או מהם.

לבסוף כמובן עלייך לצאת לבלות, להכיר בחורות ופשוט לעשות דברים שאדם צעיר היה עושה. ולא לשכוח ללמוד גרמנית כמובן. זה אם אתה באמת רוצה ללמוד בגרמניה.

כל אלה ביחד יהפכו אותך לבשל יותר ומוכן יותר לחיים עצמאיים עם מטרה שבשבילה תעשה הכל כדי להשיגה.

horsepower

New member
עצות

באיזה שהוא מובן אתה צודק... אבל שוב יש לי יתרון שאני לא צריך לעשות צבא ויכול להתחיל ישר ללמוד אחרי התיכון או לחכות כמה חודשים ולא לחכות לגיל 21-22 ואז להתחיל ללמוד ולכן אני רוצה לנצל את זה.. וגם אין לי חברים מחוץ לצבא שיהיו איתי אז אני יהיה לבד גם בלי חברה.. ואני מאוד רוצה ללמוד אבל כמו שאתה אומר אני צריך עצמאות ואני עדיין ילד אפשר להגיד.. ושוב עצות..? :)

opwolf

New member
כן, להקשיב לעצות שכבר ניתנו לך.

אין פה נוסחת קסם.

טיעון החברים לא לוגי, שכן כשאתה תעבור לחו"ל, אז שם בכלל תשאר בלי חברים.

ושירות צבאי משמעותי בהחלט לא היה מזיק לך יותר מדי, אבל אם לא אז לא.

אני אמרתי לך לעבוד, לטייל וללמוד.

ועוד עצה:

אם לחוץ לך ללמוד ולא לבזבז זמן, תירשם ללימודי כלכלה ומינהל עסקים בישראל. זו תהיה קפיצה קטנה הרבה יותר מלהתחיל ללמוד בגרמניה.
תוך כדי התואר תוכל לפגוש חברים, לעבוד, וגם ללמוד גרמנית מהצד. את התואר השני כבר תעשה בברלין
.

Himmel7

New member
מה ההבדל בין TestDaF ל- DSH?

בעל דרכון אירופאי שעושה בגרות בגרמנית צריך לעשות מבחן נוסף של TestDaF או DSH בשביל להירשם לאוניברסיטה?

האם מבחן הבגרות אינו מספק?

Lady Ling

New member
אני יכולה רק לנחש:

1. מעט מאוד סטודנטים ניגשים לבגרות בגרמנית בארץ.
2. מעט סטודנטים מתוך הניגשים לבגרות בגרמנית בארץ לומדים לימודים גבוהים בגרמניה.
3. אותם סטודנטים מעטים מפוזרים במספר אוניברסיטאות שונות.
4. לכן, לרוב האוניברסיטאות אין מדיניות רשמית לגבי קבילות הבגרות בגרמנית, וחלקן הגדול גם מעולם לא נתקל בשאלה הזאת.
5. על כן, תאלץ לפנות לאוניברסיטאות הרלוונטיות ולשאול שם.
6. התוצאה ההגיונית: תאלץ לעשות את אחד ממבחני השפה. כך קורה למי שרוצה ללמוד לתואר באנגלית בחו"ל גם אם קיבל 100 ב5 יחידות בתיכון, ובצדק. רמת השפה שמסיימים איתה את התיכון (באנגלית, ובוודאי בגרמנית, שנלמדת הרבה פחות שנים) לא בהכרח מספיקה ללימודים אקדמיים.
7. לדרכון האירופי לא תהיה שום השפעה לכאן או לכאן. מה שמשנה היא השפה שבה למדת בתיכון, או אם יש לך דרך אחרת להוכיח שאתה דובר גרמנית ברמה אקדמית.

למעלה