לימודים בגרמניה

sphingo

New member
לימודים בגרמניה

אני מחפשת פרטים על הלימודים שם. כמו למשל העניין עם השפה, המבחן שעושים באיזה רמה הוא? האם אפשר להגיע לשם ולעשות סמסטר "אולפן"? האם יש איפה שהוא ברשת רשימה של המוסדות לימוד שם?

Lady Ling

New member
תשובה

חסרים כמה פרטים כדי לתת תשובה מקיפה, כמו מה את רוצה ללמוד, לאיזה תואר, היכן.. הלימודים לרוב המקצועות הם בגרמנית בלבד, ולכן צריך לדעת גרמנית ברמה שתאפשר לך הן להבין את ההרצאות והן לכתוב עבודות בעצמך. מבחן השפה נקרא DSH והוא שווה ערך לרמת C1 של מכון גתה. את מבחן הDSH נוהגים לעשות באוניברסיטה שבה תלמדי, עם זאת רוב האוניברסיטאות מקבלות גם מבחנים אחרים שווי ערך - מבחן הZOP של מכון גתה או testDAF. אם אינך יודעת את השפה בכלל, סמסטר אחד של לימודי שפה ממש (אבל ממש) לא יספיק לך כדי להגיע לרמה הנדרשת. קשה לדעת כמה זמן יידרש לך כדי ללמוד את השפה כיוון שזה דבר אינדיבידואלי ותלוי בין השאר בכשרון שלך, במידת ההשקעה שלך ובשאלה אם תלמדי בארץ או בגרמניה (בגרמניה תתקדמי יותר מהר). ניתן ללמוד קורסי שפה במכונים שונים בגרמניה, וקשה לדעת מה מתאים לך ללא פרטים נוספים - היכן תרצי ללמוד ומה התקציב שלך. המכונים הזולים ביותר הם מעין מתנ"סים מקומיים שנקראים Volkshochschule (ובקיצור VHS) והם נמצאים בכל רחבי גרמניה. יש טובים יותר וטובים פחות ואני לא יודעת לתת המלצות (מומלץ לשאול בפורום גרמניה - 996). מכוני שפה אחרים ניתן למצוא בקלות באינטרנט. בנוסף, במדינות פדרליות שונות בגרמניה יש תקנות שונות - בחלקן תוכלי לעבוד במהלך הלימודים ובאחרות לא (בהנחה שאינך אזרחית האיחוד). אגב, בכל מקרה יהיה לך *מאוד* קשה למצוא עבודה סבירה ללא ידיעת השפה. בארץ ניתן ללמוד גרמנית במכון גתה בתל אביב או בירושלים, או למצוא מורה פרטי במקומות אחרים. מכון גתה עדיף על לימודים באוניברסיטה (שם מלמדים רק לקרוא אבל לא לכתוב או לדבר), ומסיפורים ששמעתי הוא עדיף גם על ברליץ. באתר של מכון גתה תוכלי לקרוא על הרמות השונות ולהתרשם כמה זמן את חושבת שייקח לך להגיע אליהן. רשימה של מוסדות הלימוד בגרמניה ניתן למצוא באתר של DAAD, שהוא הגוף שאחראי על חילופי סטודנטים וסטודנטים זרים בגרמניה בכלל. יש להם נציגה בארץ שניתן להיפגש ולהתייעץ עמה במייל או בפגישה אישית (היא נמצאת פעם בשבוע במכון גתה בת"א ופעם בשבוע באוני' העברית). באתר ניתן לבצע חיפוש לפי מקצוע לימוד שייתן לך רשימה של כל המוסדות שמלמדים כל נושא. אני מצרפת קישור לאתר DAAD, כמו גם למכון גתה ולתיאור של הDSH. בהצלחה.

sphingo

New member
תודה

הלינקים בהחלט מעניינים, עוד לא הספקתי לעבור על הכל. אני רוצה ללמוד משהו בכיוון מדעי הטבע, ביולוגיה, אני עוד לא סגורה על מה בדיוק. אני מעדיפה את איזור דיסלדוף, קולן אבל אם אמצע מקום באיזור אחר לא אפסול. מבחינת עבודה אני הנדסאית ביוטכנולוגיה אז אני מקווה למצוא משהו בתחום, כמובן שאני אתחיל ללמוד את השפה בארץ לפני שאסע לשם.

dixie chick

New member
רוצה לתקן ולחדד

דבר ראשון הDAF והDSH הם שני מבחנים שונים הDSH הוא מבחן רמה בגרמנית אוניבסיטאית\ אקדמאית שנערכת באונ' עצמה, ולפעמים אפילו מכילה תכנים\ מושגים\ מילים מתוך האוצר מילים הנדרש ללימודי תואר ספציפי בעוד הDAF הוא כללי ונערך בכל העולם ומוכר בכל מקום הDSH הוא ספציפי (למרות שברוב המקרים לעשות אותו באונ' אחת יתקבל גם באחרת), אונ' שמחייבות DSH בנוסף על הDAF (כן יש כאלה) יקבלו סטודנטים עם DAF ואז יעשו להם קורס מזורז מיוחד לDSH ומבחן- כל זה ללא עלות מיוחדת. (ההסברים המפורטים נמצאים בעמוד של DAAD על הבחינות האלו) בארץ מכון גתה הוא הטוב ביותר מסוגו, והזול ביותר, בגרמניה עצמה מכון גתה הוא היקר ביותר. התקנות לגבי עבודה רלוונטיות ללימודי שפה בלבד, וזאת כי לדעתי דרוש מינימום שעות של לימודי שפה כדי להחשב סטודנטית (עם שעתיים שיעור בשבוע למשל לא תוכלי לקבל ויזת סטודנט) במהלך הלימודים האקדמאיים אפשר ומקבלים ויזת עבודה בכל גרמניה. אם מוצאים עבודה זה כבר סיפור אחר...

Lady Ling

New member
אכן

לכל אוניברסיטה דרישות משלה לגבי איזה מבחן שפה היא תקבל ואיזה לא, ובאילו תנאים. לדעתי אם יודעים באיזו אוניברסיטה רוצים ללמוד, רצוי לעשות את הDSH באותה אוניברסיטה ולחסוך כאב ראש. בכל אופן לא מזיק להכיר גם את האופציות האחרות, אבל לברר היטב אם הן עומדות בדרישות של האוניברסיטה (והמחלקה וכו') שאליה נרשמים. לי למשל הכירו בZOP בלי דרישות נוספות (תואר II בבלשנות, אונ' הומבולט), ובכל זאת לא הייתי מתחייבת שכך יהיה בכל מקרה אחר. לגבי היתר עבודה, נדמה לי שלימודי שפה בהיקף של 20 שעות בשבוע ומעלה מספיקים על מנת לקבל ויזת סטודנט, שאיתה ניתן לעבוד חצי משרה בכל השנה או משרה מלאה חצי שנה
. ושוב, החלק הקשה הוא לא להשיג ויזת עבודה, אלא למצוא עבודה.
דיסקליימר - אני אזרחית האיחוד, ולכן תקנות הויזה שאני מכירה הן מסיפורים של חברים ולא מנסיון אישי. בכל מקרה כדאי לברר פרטים מדויקים בסמוך להגעה (שהרי תקנות ידועות בטבען להשתנות מעת לעת).

למעלה