לימודים בגרמניה כאזרחית גרמנית

לימודים בגרמניה כאזרחית גרמנית

שלום שמי ענבר ואני אזרחית גרמניה (נקבה). כמו כן, יש לי גם דרכון של האיחוד הארופאי. אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאול את השאלה שלי, אם לא אני מצטערת מראש. אני רוצה ללמוד לימודים גבוהים באחת האונברסיטאות באירופה (לימודי רפואה) עכשיו מבדיקת יחס עלות ותנאי קבלה ביחס לאיכות ורמת הלימודים הגעתי שמדינת גרמניה יותר עדיפה לי. (לא הייתי מתנגדת ללמוד בבריטניה בשפה האנגלית אבל העלות שם גם לאזרחים אירופאים היא עצומה) או שמה אני טועה ומסתמכת על מידע מוטעה ואז אשמח אם תתקנו אותי. בכל מקרה רציתי לדעת אם מישהו פה יודע מהם תנאי הלימוד בגרמניה או במדינות אירופה בכלל לי כאזרחית גרמניה? האם כמו שאמרו לי מגיל כל כך צעיר " בטוח תוכלי לקבל לימודים חינם באירופה זה לא כמו ישראל" האם זה נכון? ובאיזה מדינות? אז זה לא שלא עשיתי כלום שלחתי מייל לשגרירות הגרמנית תוך 3 ימים היה אצלי בבית מעטפה גדולה עם 3 חוברות מידע 2 בגרמנית אחת באנגלית נתתי לאבא לתרגם את הגרמנית וממה שהבנו מהכתוב שם יש רק אפשרות להלוואות מגרמניה ללימודים שאחרי שתסיים את התואר ותחיל לעבוד תצטרך להחזיר אותם. בכל מקרה אני אשמח לכל פיסת מידע. בתודה מראש, ענבר

berlinale

New member
עניתי לך בפורום לימודים בחו:ל

אבל אשלים לאור השאלות ששאלה פה: א. לימודים בבריטניה הם ב*הנחה* לתושבי האיחוד, כלומר: אזרח טורקי שגר בבריטניה 20 שנה יקבל הנחה, אזרחית גרמניה שחייה כל חייה בישראל לא תקבל, וזה גם הגיוני בעיני. ב. לא מכירה מה מדובר על הלוואות - ה - BAFOEG שדיברתי עליו קודם הוא חלקית הלוואה בצריך להחזיר, אבל לא מדובר בשכר לימוד, אלא בענייני מחייה.

):

נכון אני אומנם נולדתי פה וחייתי את כל 18 שנות חיי בישראל אבל אבי יי שנים בגרמניה למד ועבד שם וככה באמת קיבלתי ללא שום בירוקרטיה את האזרחות. בכל מקרה אין אף מדינה אחרת באירופה שהם האזרחות שלי אני יכולה ללמוד שם בתנאים מקלים יותר. אולי אפילו להתחייב לעבוד שם כרופאה מספר שנים? (מדינה עם מחסור ברופאים?) ענבר

forglemmigej

New member
בדנמרק יש מחסור ברופאים

. הבעיה היא להתקבל לבית ספר לרפואה שזה מאד מאד מאד קשה (קצת פחות מבארץ) והלימודים בדנית נוסף לכל הצרות. אני מכירה ישראלית שהתקבלה בדנמרק לרפואה סיימה את הלימודים ועכשו מועסקת כרופאה . בכל מקרה יש עכשו דרישה לרופאים מכל העולם בדנמרק אבל לפי גילך נראה לי שיש לך עוד זמן

עוד פחות מחצי שנה

אני צריכה להירשם לשנה"ל ספט'07 קודם כל תודה על התשובה.:) אוקי הדרישות גבוהות גם בארץ.. מבחינת הבגרויות אני מסתדרת פשוט להתחיל עכשיו לגשת לקורסי פסיכומטרי ולכמה מבחנים בשביל להגיע ל750 שיבטיח לי במאה אחוז את הכניסה עם הציונים שלי.. אבל חוץ מהדרישות מה לגבי עלויות? האם יש לי היתרון שדנמרק כאזרחית גרמניה? האם אני יכולה לקל הקלה בעליות בתנאי להבטחה לעסו כרופאה בדנימרק מסר שנים? או לעשות שם את ההתמחות? ללמוד דנית זה כמו ללמוד גרמנית. 3 חודשים אינטנסיבים 8 שעות לימוד ביום וגם אני יוכל להוסיף שם אמצעי איזה נילס :) ענבר

forglemmigej

New member
ללמוד רפואה בדנמרק

טוב ביררתי קצת עבורך וזה הולך ככה: צריך קורס של חצי שנה ללמידת השפה בשביל להבין מה קורה בהרצאות. תנאי הקבלה הם כמובן בגרות מעולה . לתושבי המדינות הסקנדינביות יש עדיפות קבלה על פני "סתם" סטודנטים ממדינות אחרות, הם גם מקבלים מלגת קיום בסך 5000 קרונה בחודש מה שאין במקרה אחר. הלימודים הם חינם אבל רק הלימודים. ספרי לימוד ועוד הוצאות נלוות ללימודים עולים גם עולים. ועוד לא דיברנו על סתם קיום יומיומי כמו דירה או מעונות,אוכל,נסיעות,בילויים,נסיעות וכו,. יקר בטירוף.לאחר שש שנות לימודים יש 18 חודשים של התמחות כללית שמשרד הבריאו מחליט איפה זה יהיה . לאחר שמונה עשרה החודשים אפשר לבחור התמחות עם יועץ צמוד למשך שישה חודשים. ואז הולכים לחמש שנים התמחות (או קצת יותר תלוי במה בוחרים).שום דבר לא מובטח בגלל שלומדים רפואה. עכשו המצב שיש חוסר ברופאים אבל מי יודע מה יקרה בעוד כמה שנים לכשתסיימי. החיים בדנמרק מאד מאד (מאד) יקרים אני מזהירה אותך מראש. הרבה סטודנטים לוקחים הלואות ארוכות טווח בשביל לשרוד את תקופת הלימודים וצריכים להחזיר אותם אחרי הרבה שנים. בהצלחה בכל מקרה, אני אבוא לטיפול אצלך

תודה רבה רבה רבה

זה כנראה באמת לא כדאי... הלימודים בארץ מאוד יחסית יקרים וזה יכריח אותי לעבוד כמו מטורפת ובתור מלכת הליקויי למידה בערך:) גם ללמוד (שזה ג ככה קשה ורפואה בכלל בשבילי) וגם לעבוד זה 7 שנים של טרוף שלא בטוחה כמה שפוייה אני יצא ממנו. כמו כן אני אצטרך פסיכומטרי של 750 כדאי להבטיח את הקבלה שלי אפילו שהבגרות שלי מעולה (לא יורדת מ95). מה שאומר קורס פסיכומטרי פלוס 2 מועדים... לא פשוט... עתודה.. הצבא לוקח יפה מאוד את מה שהוא נותן:) בכל מקרה חשבתי שאולי האזרחות שלי תאפשר לי ללמוד רפואה בדרך יותר יעילה.. גרמניה לא מהמדינות המעודפות בהולנד אבל אם אני הוציא גם אזרחות פולנית זה יעזור לי? ואין לי כל כך מושג לגבי ערך הכסף שם המלגה המקובלת היא משהו רציני? יש לך אולי מושג קצת לגבי אוסטרליה??? יש לי םש איה היתרונות עם האזרחות הגרמנית?? ממש ממש תודה, ענבר

הצעות מידע אישי ב-2 אגורות

יש בהונגריה אוניברסיטאות לרפואה שהרבה ישראלים לומדים בהן. אחת מהן נחשבת יותר ואחת נחשבת פחות (תצטרכי לברר בעצמך - אני לא זוכר שמות ופרטים המדוייקים). התואר ברפואה מהאוניברסיטה הטובה מוכר בארץ ומוכר במקומות אחרים בעולם, ושכר הלימוד והמחיה נמוכים יותר מאשר באירופה המערבית. היתרון של האזרחות הגרמנית? היכולת להתמחות ולעבוד בכל אחת ממדינות האיחוד לאחר סיום התואר. מצד שני, אם אין לך שליטה בשפה יהיו לך קשיים בקריירה. מרבית הציבור סבורים שאדם שאינו מסוגל לדבר כהלכה את שפתם אינו מסוגל גם להיות רופא טוב

למעלה