לימודים בבריטניה

Broken Papillon

New member
לימודים בבריטניה

אני יתן קצת רקע על עצמי במשפט בתור התחלה בשביל הנימוס, אני עומר, בן 20 מחיפה, משרת בצה"ל כשנתיים. בתהליכים לקבל אזרחות פולנית. השאיפה שלי היא ללמוד באוקספורד או קיימברידג אך לא הצלחתי למצוא באינטרנט תנאי קבלה מבחינת בגרויות, בכל מקום שלא בדקתי היה רק רק ציוני בגרות גבוהים. השאלה היא מהם תנאי הקבלה עם דגש על בגרויות ? ומה רמת האנגלית הנדרשת. אשמח אם מישהו אשר מכיר את תנאי הקבלה או לחילופין לומד למד שם יוכל לענות על השאלה. בתודה מראש,

ayulli

New member
לפחות לגבי אוקספורד, כל המידע שאתה מחפש

נמצא באתר של האוניברסיטה - מקום טוב להתחיל בו הוא - http://www.admissions.ox.ac.uk/apply/howto.shtml בקשר לאנגלית, יש רמה מומלצת שנקבעת למשל על פי תוצאת בחינות כמו IELTS ו-TOEFL. עוד פרטים יש ב- http://www.admissions.ox.ac.uk/courses/enreq/english.shtml אגב, פרט לאוקסברידג' יש עוד אוניברסיטאות טובות אחרות בבריטניה שאולי שווה לך לבדוק. חוץ מזה, אני לא בטוחה אם לתואר ראשון מותר לנסות להירשם לשתיהן - זכורה לי איזו תקנה שאומרת שצריך לבחור, אבל יכול להיות שזה לא חל על סטודנטים זרים, או שאני מתבלבלת עם משהו אחר. אם יש כאן סטודנטים לתואר ראשון באנגליה, אישוש, תיקון או הפרכה יתקבלו בשמחה.

אישוש.

לא ניתן להרשם לאוקספורד וקיימברידג' באותה שנה. אני חושב שאפשר לקרוא זאת באתר של UCAS שדרכם בעצם נרשמים לאונ'.

mussya

New member
והערת אגב

אם אתה בונה על האזרחות הפולנית לגבי שכר הלימוד באנגליה, כדי לדעת שכדי לשלם שכר לימוד של אזרחי האיחוד האירופי צריך גם לחיות לפחות 3 שנים באחת ממדינות האיחוד.

ותוספת להערת אגב

3 השנים האלו לא יכולות להיות לצורך לימודים. או במילים אחרות, שהיה באחת ממדינות האיחוד כאזרח איחוד, אבל לצורך לימודים, לא נספרת ב-3 השנים.

מכיר בהחלט. תשובות.

(אני מכיר, כי אני מתכנן ללמוד שם, וכבר עברתי די הרבה בדרך הארוכה הזו) עד היום זה מה שכתבת היה נכון בהחלט. אך באוקספורד שינו את תנאי הקבלה, והם דורשים לפחות שלושה מקצועות ברמת 5 יח"ל. את הממוצע אני לא זוכר, אך אתה יכול לבדוק באתר שלהם, יש פרוט לגבי כל מדינה. בקיימברידג' לא כתוב ציון/ממוצע מסוים, אך הם כותבים בפירוש שצריך להתקשר אליהם כדי לבדור את הציון הנדרש לפי המדינה ממנה אתה מגיע. (סביר להניח שהם יחקו את אוקספורד) גם ברמת האנגלית חלו לאחרונה שינויים מענינים. בקיימברידג' תמיד דרשו לעבור את מבחן הIELTS בציון 7. 7 בממוצע ולפחות 7 בכל אחד מהפרמטרים (קריאה, כתיבה, שמיעה, דיבור) באוקספורד עד לא מזמן, לא דרשו שום כישורים רשמיים באנגלית (כנראה בגלל שקיימברדיג' היא חלק מהחסות של הIELTS) אך ממש לאחרונה גם הם דורשים את אותו ציון. ועכשיו לדבר החשוב באמת. עזוב אותך מציונים, זה לא מה שחשוב כדי להתקבל לשם (חשוב, אך במידה קטנה יחסית) התחל כבר היום לשפץ את קורות החיים שלך. התחל להתנדב בארגונים חברתיים+פוליטיים וכו' עשה כמה שיותר דברים מעניניםפ שמעידים על אישיות רבת גוונים. אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות. נ.ב מה אתה מתכנו ללמוד שם?

Broken Papillon

New member
תודה לכל העונים

ממש תודה על ההענות הגדולה והמהירה, ממש לא ציפיתי לזה :) עכשיו לכמה שאלות: בקשר לאזרחות - אתם בטוחים שחייבים לגור לפחות 3 שנים במדינה הנכללת באיחוד בשביל ההנחה ? ככה זה בכל המדינות או רק בבריטניה ? מה המבחן הזה [ IELTS ] כולל ? 7.7 זה ציון שניתן להגיע אליו ברמת אנגלית בית ספרית של 5 יח"ל ? הדרישה ל 3 מקצועות ברמה של 5 יח"ל קשור למה שאני הולך ללמוד ? או שיכול להיות כל דבר לי לדוגמא יש תיאטרון 5 אנגלית 5 ותקשורת 5 עכשיו אני עובד על לשפר את המתמטיקה ל5 גם כן. ואולי להשלים את הפיזיקה שזרקתי. יא צי ניין - יש לך המלצה איך אני יכול לשפר את הקורות חיים בזמן הצבא ? איפה להתנדב ? לכמה זמן וכד' עכשיו לשאלה הכי חשובה - למה לא ניתן להגיש מועמדות לשתיהן ? הכוונה שלי ללמוד כלכלה ומנהל עסקים, איפה עדיף לנסות ? איזה עוד אוניברסיטאות מומלצות ?

Broken Papillon

New member
תוספת קטנה

מה זה אומר בגרות עם 90 אחוז ? Bagrut with 90%, with at least three subjects at level 5.

הבהרה:

ההודעה של יא צי ניין כנראה טיפה בילבלה אותך (לא שאשמתך ולא באשמתה) - אתה תצטרך ציון 7 ב-IELTS. אין בעצם דבר כזה 7.7. בקצרה: מבחן ה-IELTS הוא מבחן אנגלית בינלאומי. הוא מחולק לארבעה חלקים: האזנה, קריאה, כתיבה ודיבור. הוא נערך ברמת-גן שלוש פעמים בחודש ועולה איזה 800 שקל. הציונים הם בסולם של 1 עד 9, כאשר 1 זה מישהו שלא יודע כלום חוץ מ"yes" ו-"no" ותשע זה לדובר אנגלית ברמת שפת-אם. שבע הוא ציון די גבוה, משמעותית יותר מהדרוש לחמש יחידות בתיכון, וכדי להשיג שבע בכל אחד מהחלקים כדאי שתתחיל כבר מעכשיו לחשוב איך אתה מרים את רמת האנגלית שלך. באתר שלהם (חפש IELTS בגוגל) יש מבחן דוגמה, טיפים עצות והרבה מידע מועיל. בהצלחה!

בכייף.

כן בטוח. לא יודע אם כך זה בכל מדינות האיחוד. בנוסף, אסור שאתן 3 שנים היו ישיבה במדינה לשם לימודים. מבחן הIELTS הוא מבחן של מס' שעות הבודק את רמת האנגלית שלך ב4 פרמטרים, שמיעה, קריאה, כתיבה, ודיבור. התכוונתי לציון 7. הנקודה הוותה סימן דקדוקי ולא כפי שחשבת 7.7 5 יחידות אנגלית זו מקפצה טובה, אך עדיין צריך ללמוד. בוא נאמר כך, אם אתה מסוגל לראות סרט דרמה בריטי ללא תרגום ולהבין 80 אחוז, לקרוא נשיונל ג'אוגרפיק באנגלית ולהבין 80 אחוז, לדבר עם אדם שיחה נחמדה בבית קפה על אה ועל דה באנגלית, ולכתוב מאמר קצר בן 250 מילים, אז אתה בהחלט מסוגל לקבל 7. אם לא אז אתה צריך להתכונן לפני. בקשר לקשר לנושא הלימודים, כן ולא. מצד אחד חשוב להם להבין למה אתה באמת רוצה ללמוד תחום מסוים, ואז סביר להניח שאם עשית בגרות במקצוע הזה יעזור מאוד, אך זה בכלל לא מחייב. באופן כללי, שכח משיטת הקבלה לאונ' בארץ. בארץ אך ורק הציון משחק תפקיד בקבלה, לעומת זאת באוקסברידג' בין כל בעלי הציונים הגבוהים, מקבלים את האדם שעומד מאחורי הציון וזה מה שחשוב. אין לי רעיונות ספציפיים בשבילך, כיוון שלכל אחד יש קרבה לנושאים אחרים, אך אוכל לומר לך מה אני עשיתי, הלכתי להתנדב באיזו עמותה חברתית. חיפשתי עבודה שאוכל להוסיף לקו"ח (הכוונה לא לעבודות פשוטות אלא למשהו קצת יותר מכובד) וכיוון שיש לי רקע דתי, התחלתי ללמוד עם שני אנשי דת, מדת שונה משלי. לא ניתן להגיש מועמדות לשתיהן כיוון שהן יריבות מושבעות, ואף אחת מהן לא רוצה שייוצר מצב, בו סטודנט קבל דחייה מאחת והתקבל לאחרת, ואז נוצר הרושם שאותו סטודנט שלא היה מספיק טוב, הולך לאונ' השניה. אני לא מכיר עוד אוניברסיטאות.

Broken Papillon

New member
מבחנים

שוב תודה... יש לי עוד שאלה, סורי אם אני מעלה יותר מידי שאלות... מה ההבדל בין IELTS, TOEFL וכל שאר המבחנים שרשומים שם ? ישראלים חייבם לעשות משהו ספציפי ?

Broken Papillon

New member
עוד שאלה

לא מצאתי באתר של האוניברסיטאות יש למישהו מושג אם ניתן לשלב לימודים מדעי המחשב עם מנהל באוקסבריג' ?

למעלה