דיעה קצת שונה
דבר ראשון, בניגוד לאחרים כאן בשרשור הזה, אני לא אסתייג בצורה כל-כך נחרצת מהאפשרות שהצעת. אני חושב שמדובר בתוכנית שיש בה סיכונים אבל גם יתרונות, ולא הייתי שולל את התוכנית שכתבת על הסף, אם כי צריך כמובן לקחת בחשבון את החסרונות שלה.
אז קודם כל, כמדומני שהיו כבר משתתפים בפורום בעבר שעשו מסלול דומה למה שאתה מציע, והם עשו זאת בהצלחה. בנוסף, הנימוקים שאתה מציין הם אכן נכונים: העלויות בקולג' קהילתי הן נמוכות יותר (והערה לגבי מינוחים: קולג' זה לאו דווקא קולג' קהילתי), אכן יהיה לך קל יותר, ואם תעבור לאחר שנתיים לאוניברסיטה ותסיים שם את התואר אכן מה שיחשב בסופו של דבר זה האוניברסיטה בה קיבלת את התואר. שים לב גם לכך שלחלק מהקולג'ים הקהילתיים יש הסכמים עם אוניברסיטאות די נחשבות שמאפשרות לסטודנטים מצטיינים שסיימו לימודים בקולג' הקהילתי בתחומים רלוונטיים לעבור בצורה חלקה לאוניברסיטה איתה יש להם הסכם (transfer agreements). אם אתה חושב על תוכנית בסגנון, רצוי לבחור קולג' קהילתי שיש לו הסכם עם אוניברסיטה שהיית רוצה ללמוד בה.
מהצד השני, קח בחשבון גם את החסרונות שאחרים ציינו ותעשה את השקלול. בייחוד, קח בחשבון שהמעבר מקולג' קהילתי לאוניברסיטה מותנה בכך שתהיה סטודנט מצטיין. אמנם לא קשה להצטיין בקולג' קהילתי מכיוון שהרמה באופן כללי יותר נמוכה, אבל זה עדיין אומר ששום דבר לא מובטח, ואתה חייב כן להתאמץ גם שם, ולא ליפול למלכודת של להסתכל על כמה האנשים מסביבך הצליחו. וכמובן צריך לקחת בחשבון גם עלויות וכו' (ובפרט, עלויות בשנתיים האחרונות באוניברסיטה).