לימודים בבוסטון

Philip Jr

New member
הבא נימנע מהשיפוטיות הזו פה

חבל. הבחור נפגע ובצדק. התיאוריה שלך ממש לא "ברורה", וכולנו התחלנו מנקודת פתיחה של "חלום", והמשכנו משם. לא מזיק לעזור לאנשים שנמצאים בכל אחד מהשלבים של לימודים בחו"ל.

Boston Guy

New member
ולי נראה שדווקא הבנתי אותך מצויין

אתה מתכוון להגיע לארצות הברית כדי ללמוד שנתיים משהו שהוא אפילו לא "תואר חרטא" - אתה רוצה ללכת ללמוד בקומיוניטי קולג', מוסד שברוב המקרים לא נותן בכלל תואר ראשון אלא איזה "תעודת גמר" שנקראת AA, ואחר כך אולי - אם תעמוד בדרישות ותצליח להתקבל לאוניברסיטה אמיתית - אולי תעשה תואר.

אז יש לי שאלה: אם זו היתה התכנית מלכתחילה - למה בלבלת לנו את המוח עם שאלות לגבי "איך בוחרים אוניברסיטה טובה" ולגבי "למודי הנדסה" - כשאתה באמת רוצה לימודי "שקר כלשהוא"?

אני מנחש - וכמו שראית אני די טוב בניחושים - מה הסיבה. ואם הניחוש שלי נכון - די סביר שגם קומיניטי קולג' אתב לא תצליח להתמיד ולסיים. כי אפלו בכזה מקום אתה תצטרך להתאמץ...

לא לקח לי הרבה זמן להבין שאתה מודע לחלוטין לעובדה שרמת הלימוד בקומיוניטי קולג' היא נמוכה מאוד - וזה לא איכפת לך, כי אתה בעצם לא רוצה להתאמץ, ובת'כלס לא בא כדי ללמוד... כבר התחלת בשאלות לגבי "מתי אני אוכל לעבוד".

idan987

New member
...

אם אתה חושב שאתה מבזבז את הזמן בתשובות שלך אל הפוסטים שלי, אז פשוט אל תענה , לא כולם נולדו לתוך המציאות הזאת של ארצות הברית שהכל נראה להם כל כך טריוויאלי ופשוט , יש אנשים שזה חדש להם וזה לא נותן שום סיבה לפחד מזה.
האנגלית שלי לא בשמיים והרבה שכבר למדו בארה"ב הזהירו אותי מללכת ישר לאוניברסיטה ואמרו לי שעדיף לי לעבור דרך הקולג' , בהתחשב בכך שהנחיתה תיהיה רכה יותר ויהיה לי קל יותר באוניברסיטה אחר כך , לא רואה בזה שום דבר רע.
שורה תחתונה כל מקום שאני יהיה אני יתאמץ כמה שאפשר ואפילו קצת יותר , אני לא מחפש הנחות וחיים קלים אבל אם זה יגרום לי שאני יצליח בסופו של דבר ברמה גבוהה יותר אז אולי זה משתלם.

אם זו הגישה אז

כדאי לך, בניגוד להמלצות חוזרות בפורום הזה, להיוועץ בשירותים של חברות תיווך כמו NAVITAS, או INTO CAMPUS (או מה שהשם שלהם לא יהיה). כך, במקום לעשות בעצמך את המחקר הם יכוונו אותך ישר לתוכניות PATHWAY TO UNIVERSITY של קולג'ים וקולג'ים קהילתיים.

idan987

New member
מצוין אני אתייעץ איתם

את האמת שיש חברות מהארץ שגם מייעצות בקשר ללימודים בחו"ל אבל אני יבדוק גם את זה

Philip Jr

New member
ראה תגובתי ל - AFON

אתה אכן די טוב בניחושים, למרות שלעיתים רבות כמו במקרה הזה לעולם לא נדע אם צדקת או לא, נכון? ואז נותרת רק האשלייה שאתה די טוב בניחושים.

בכל מקרה, עשית כאן כמה דילוגים לוגיים מיותרים לגמרי, והעלבת מישהו שלא מגיע לו היחס הזה בפורום הזה או בכלל. בוא ננסה כולנו להימנע מכך בהמשך, ולתת מענה לגופו של עניין ולא לגופו של אדם.

John the Savage

New member
דיעה קצת שונה

דבר ראשון, בניגוד לאחרים כאן בשרשור הזה, אני לא אסתייג בצורה כל-כך נחרצת מהאפשרות שהצעת. אני חושב שמדובר בתוכנית שיש בה סיכונים אבל גם יתרונות, ולא הייתי שולל את התוכנית שכתבת על הסף, אם כי צריך כמובן לקחת בחשבון את החסרונות שלה.

אז קודם כל, כמדומני שהיו כבר משתתפים בפורום בעבר שעשו מסלול דומה למה שאתה מציע, והם עשו זאת בהצלחה. בנוסף, הנימוקים שאתה מציין הם אכן נכונים: העלויות בקולג' קהילתי הן נמוכות יותר (והערה לגבי מינוחים: קולג' זה לאו דווקא קולג' קהילתי), אכן יהיה לך קל יותר, ואם תעבור לאחר שנתיים לאוניברסיטה ותסיים שם את התואר אכן מה שיחשב בסופו של דבר זה האוניברסיטה בה קיבלת את התואר. שים לב גם לכך שלחלק מהקולג'ים הקהילתיים יש הסכמים עם אוניברסיטאות די נחשבות שמאפשרות לסטודנטים מצטיינים שסיימו לימודים בקולג' הקהילתי בתחומים רלוונטיים לעבור בצורה חלקה לאוניברסיטה איתה יש להם הסכם (transfer agreements). אם אתה חושב על תוכנית בסגנון, רצוי לבחור קולג' קהילתי שיש לו הסכם עם אוניברסיטה שהיית רוצה ללמוד בה.

מהצד השני, קח בחשבון גם את החסרונות שאחרים ציינו ותעשה את השקלול. בייחוד, קח בחשבון שהמעבר מקולג' קהילתי לאוניברסיטה מותנה בכך שתהיה סטודנט מצטיין. אמנם לא קשה להצטיין בקולג' קהילתי מכיוון שהרמה באופן כללי יותר נמוכה, אבל זה עדיין אומר ששום דבר לא מובטח, ואתה חייב כן להתאמץ גם שם, ולא ליפול למלכודת של להסתכל על כמה האנשים מסביבך הצליחו. וכמובן צריך לקחת בחשבון גם עלויות וכו' (ובפרט, עלויות בשנתיים האחרונות באוניברסיטה).

idan987

New member
...

מודה לך על התשובה , סוף סוף תשובה רצינית בפורום הזה שבאמת באה במטרה לעזור במקום לבקר ולהבין את המציאות איך שנוח לכם לראות אותה.

Philip Jr

New member
תגובה

היי עידן,

אני מסכים איתך שחלק מהתגובות כאן לא היו במקום, לפחות לטעמי. עם זאת, תשובות אחרות שקיבלת (בין השאר ממני) לא באו לבקר את הרצון שלך ללמוד בחו"ל כלל.. אלא להציג את הבעיות והקשיים שכרוכים בכך. אני שוב אומר - בעיניי זה רחוק מאידיאלי ללכת ללמוד מקצוע בארה"ב, כאשר:

1. אפשר ללמוד את המקצוע בארץ במוסדות יותר איכותיים מאלו שעל הפרק עבורך.
2. אין לך את המשאבים ללמוד באוניברסיטה.
3. תאלץ לגור אצל משפחה, סוגיה לא פשוטה בפני עצמה.
4. אם תלך לקולג', אין הבטחה שתתקבל לאוניברסיטה.

ויש עוד כמה דברים אבל נעצור שם. לכן, חשוב היטב האם התוכנית הכי משתלמת עבורך היא זו שאתה הולך לקראתה. אם כן - מה טוב! ואם תרצה עוד עצות אנא חזור לכאן.

idan987

New member
תודה רבה על התגובה הרצינית

את האמת שבאמת שחלק מהתשובות שהיו פה היו רציניות לחלוטין ואפילו עזרו לי מאוד.
תודה רבה אני ישקול הכל ואעזר עוד במי שאפשר והראה היכן באמת משתלם לי ללמוד מבחינת רמת הלימודים.

Philip Jr

New member
בשמחה, ואגב..

שים לב גם לכל מיני פרטים קטנים שיכולים להשפיע על החלטתך.. למשל: נניח ותלך על מוסד בבוסטון כדי שתוכל לגור אצל המשפחה. בוסטון על כל פרבריה עיר מאד גדולה, ויכול להיות שבית המשפחה שלך יהיה רחוק מאד ממוסד הלימודים.. מה שיגרור נסיעות ארוכות לכל כיוון והוצאות משמעותיות על תחבורה. לכן כדאי לבחון כל קולג' על סמך מגוון של פרמטרים אקדמיים וגם לא אקדמיים.. עם אילו אוניברסיטאות הקולג' עובד כפי שהוזכר פה, שזה קריטי אם תרצה לעבור אחר כך לאוניברסיטה.. עלויות.. וגם אפילו מיקום.

לפניך עבודת מחקר לא קטנה, וחשוב שתשקיע בשלב הזה כדי לקבל את ההחלטות הנכונות. יאללה - בהצלחה!

Philip Jr

New member
מצטרף לעופר..

קודם כל, חשוב לציין את כל הפרטים שעופר ביקש.. מדובר בתואר ראשון? באיזה תחום אתה מעוניין?

שנית, אני מבין שאין לך אזרחות אמריקאית לאור השאלה על הויזה, וזה חשוב משתי סיבות:

1. תוכל לעבור לארה"ב רק לאחר שתתקבל ללימודים. אם תתקבל למוסד מוכר ומכובד, תוכל להוציא ויזת לימודים בתנאי שתוכיח שאתה מסוגל לעמוד בכך כלכלית. זה דבר קשה בפני עצמו.. ולעמוד בעלויות של עיר כמו בוסטון זה קשה כפליים. מדוע רק היא על הכוונת?

2. בהמשך לכך ובמענה לשאלה השלישית שלך, אין כמעט אפשרויות לקבל מלגות בתור זר הרוצה ללמוד לתואר ראשון בארה"ב. יש יוצאי דופן שתלוי תחום, מוסד ונתונים אישיים, אבל באופן כללי זה כמעט בלתי-אפשרי. בנוסף, מכיוון שאינך אזרח אמריקאי אתה לא תהיה זכאי לאותן ההלוואות והתנאים שיקבלו האזרחים.

לגבי השאלה הראשונה, נוכל לענות רק אחרי שתסביר מה אתה מעוניין ללמוד.

למעלה