לימודים בבוסטון

idan987

New member
לימודים בבוסטון

אני מתכנן בשנה הבאה לעבור לבוסטון ללמוד שם ויש לי כמה שאלות:
1. יש מלא קולג'ים ואוניברסיטאות , איך אני יודע במה כדאי לבחור? מה העלויות? אם יש מישהו שלמד או לומד שם ויכול להמליץ?
2. לגביי הוצאת ויזת סטודנט האם זה קשה ואיך מתנהל התהליך?
3. אשמח לדעת אם ניתן לקבל מילגת לימודים?ואם כן איך?

בוא נתחיל מתחום, תואר ורקע...

כמו גיל, מצב החסכונות ולמה דווקא בוסטון ולא אלף ואחת המוסדות בערים אחרות בצפון אמריקה.

idan987

New member
תואר ראשון

אני בן 22 אחרי הצבא , רוצה ללמוד תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע או תעשיה וניהול הייתי רוצה לדעת מהם התנאים והמחירים פחות או יותר

אני מעדיף בבוסטון כי יש לי שם משפחה אבל אני ישמח להתעניין גם במקום אחרים אם הם אטרקטיביים

Boston Guy

New member
כמו שכתבת - אוניברסיטאות יש כאן הרבה

והרבה מהן מלמדות את מה שאתה רוצה ללמוד.
אז איך בוחרים?
קודם כל - לפי הקריטריון של לאיזו אוניברסיטה אתה יכול להתקבל לפי ההשגים שלך בלימודים עד היום ובמבחנים. תעשה SAT, תעשה TOEFL וארגן את כל הציונים שלך מהבגרויות והתיכון, ותראה איפה יש לך סיכוי. הקבלה לאוניברסיטאות הטובות מאוד (כמו MIT, הארוורד וחברותיהן) מאוד תחרותית, ומועמד אחד מ 8 ויותר זוכה להתקבל.
שנית - לפי היכולת הכלכלית שלך. שנת לימוד באוניברסיטה מהליגה הראשונה בבוסטון עולה יותר מ 50,000$ (בשבילך - נעגל ל 200,000 ש"ח). וכדי לעשות תואר ראשון אתה צריך לפחות פי 4 מהסכום הזה.
וזה לא כולל עלות מחיה.
גם באוניברסיטה "ליגה ג'" - לא חושב שכסטודנט זר תמצא בבוסטון שכ"ל של פחות מ 25,000$ לשנה בתקופה שבה אנחנו חיים.

וכשתמתא אוניבריסטה, ותתקבל אליה - יגיע הקטע של בקשת ויזת סטודנט. האוניברסיטה שאליה התקבלת תשלח לך טופס, ואיתו אתה הולך לקונסוליה האמריקאית בישראל להוציא ויזת סטודנט.
כאן החסם הוא שאתה צריך להוכיח לקונסול האמריקאי בישראל שבאמת יש לך את הכסף לשלם את שכר הלימוד והמחייה שלך בארה"ב - והסכומים הנדרשים רשומים על הטופס שהקונסול מקבל מהאוניברסיטה.

idan987

New member
תודה רבה

בכל האוניברסיטאות חובה sat? ואיך אני יכול לבקש מילגות או משו בסגנון?

Boston Guy

New member
למה בדיוק אתה רוצה ללמוד בארה"ב?

להלן תקציר עובדות החיים:
1. ללמוד בארה"ב זה תענוג יקר. מאוד. הרבה יותר יקר מהתענוג של ללמוד בישראל.
2. שום נדבן עשיר לא יתנדב לממן לך את הלימודים בארה"ב לתואר ראשון. אין לך מה לחלום על מלגות "או משו בסגנון" - אלו אשליות. מי שישלם זה מן הסתם אבא ואימא.
3. אם אני מבין את רוח השאלה שלך לגבי ה SAT נכון - אתה צריך להבין שתואר מאוניברסיטה ליגה ז' שמקבלת כל אחד שווה בערך אותו דבר כמו תואר מאיזו מכללה עלומת שם בישראל. הוא רק יעלה לך פי 5
מהתואר של אותה מכללה בישראל.

לפי ההודעות האחרונות שלך בפורום, מסתמן שאתה לא ממש מחפש "לימודים" - אלא איזה סוג של "טיול \ פלטפורמה לנסיון הגירה". ולכן - עובדת חיים מספר 4:
4. לימודים הם אחד ה"טיולים" הכי יקרים שאתה יכול לעשות.

idan987

New member
...

כנראה שלא הבנת אותי נכון , אני ממש אבל ממש לא מתכוון לטוס לארה"ב כדי לעשות תואר חרטא , אני מתכוון לעשות תואר במקצוע שאני רוצה , אבל האנגלית היא לא ברמה הכי גבוהה שיש ולכן אני חושב יותר על הכיוון של להתחיל בקומיוניטי קולג' שנתיים ולאחר מכן לעבור לאוניברסיטה נחשבת יותר עם הנקודות שצברתי בקולג' , הבנתי מכמה אנשים שזאת אופציה טובה יותר מכמה סיבות:
1. העלויות בקולג' זולות יותר.
2. רמת הלימודים בקולג' נמוכה יותר ככה שהנחיתה תיהיה רכה יותר ופשוטה יותר.
3. כאשר אני מסיים את התואר , התואר נחשב של האוניברסיטה בה סיימתי.
מעבר לזה שאני רוצה ללמוד בארה"ב כדי לשפר את האנגלית שלי.
מה אתה חושב על תהליך זה ? זה אפשרי? ריאלי?

אני מציע לך להתחיל בארץ (טכניון למשל)

ואחרי שתסיים תואר ראשון סע לבוסטון לתואר 2 או שלישי.

Philip Jr

New member
לא ממש תוכנית טובה בעיניי.

1. נכון, אבל גם COMMUNITY COLLEGE הרבה יותר יקר לסטודנט בינלאומי. בעיר שלנו למשל, תשלם פי 3 מתושב, דהיינו עדיין תשלם כעשרת אלפים דולר לשנה, לא כולל הוצאות המחייה שלך.
2. אולי הנחיתה תהיה רכה (יחסית), אבל המעבר לאוניברסיטה יהיה קשה הרבה יותר. בנוסף האוכלוסיה סביבך תהיה מאד שונה ולא ממש לטובה בהרבה מקרים.
3. ומה אם לא תתקבל לאוניברסיטה? כלומר, זה לא מסלול מובטח.. חשוב להבין זאת.
4. אני גדלתי בבית להורים בריטים וכדובר אנגלית כשפת אם וביום יום. גם אחותי. אבל - יש הבדל לא קטן ברמת האנגלית שלנו, כאשר הרמה שלי גבוהה יותר. מדוע? כי תמיד קראתי המון באנגלית, וכתבתי המון באנגלית. ואת זה אתה יכול לעשות גם בישראל, או בתוכנית חילופי סטודנטים, או בתואר מתקדם שאולי אף תקבל אליו מימון.

אז האם זה אפשרי? בהחלט, אם אכן יש לך את האמצעים לממן זאת, ואם תפנה למוסדות שיכולים להנפיק ויזה עבורך האם זה מומלץ? בעיניי לא. תקבל השכלה הרבה יותר טובה וממוקדת בארץ, ותמיד תוכל להמשיך אחר כך בארה"ב.

אני מודה שאני לא מהתומכים הגדולים בלימוד תואר ראשון בחו"ל. אבל הבן - זה לא נכון בכל מצב.. אם יש תחום שקיים רק בחו"ל למשל, בטח שאני בעד.. אבל הנדסת מעשייה וטיול? את זה אתה יכול ללמוד בארץ במוסדות מצוינים, ואני לא רואה הצדקה ללכת לאיזה CC בשביל זה.

idan987

New member
...

לגביי המחיה. יש לי משפחה שם ככה שאני דיי מסודר מבחינת מחייה , 10 אלף דולר זה בסדר מבחינתי בהתחשב שזה אותו מחיר בקירוב למכללה בארץ.
לגביי תעסוקה אם כבר אז אני ישאל על הדרך , האם זה נכון ששנה ראשונה ניתן לעבוד רק שתחומי הקולג' ולאחר מכן מקבלים אישור עבודה בכל ארה"ב ?

Philip Jr

New member
תעסוקה על ויזת F-1

מה שתיארת לא מדויק. קודם כל לפרטים נוספים ראה כאן:

http://www.uscis.gov/working-united-states/students-and-exchange-visitors/students-and-employment

בגדול, תוכל לעבוד רק בקמפוס בשנה הראשונה, ורק במשרה חלקית. אחר כך תאורטית יש לך אפשרות לעשות מה שנקרא OPT, אבל תחת תנאים מאד מסוימים. קרא על כך עוד וחזור אם יש לך שאלות.

וסתם שאלה גסה...

מה יקרה אם לא תסתדר עם המשפחה הזו?
אחרי הכל, זה לא פשוט לגור עם 'משפחה' שלא גרת איתה אף פעם לפני כן, ובכלל לא בטוח מה האחריות המשפחתית שלה כלפיך?
כוונתי שגם אם אלו הדוד והדודה שלך, אחים של ההורים וכד' - דבר לא מבטיח שהכל יהיה חלב ודבש. יכול להיות בצל ומרורים...
אז כן תאלץ לשאת בתוצאות על כל כובד משקלן ולא תהיה לך כל כך אפשרות 'לסגת'. זה סיכון סביר בעיניך?

Philip Jr

New member
אני מסכים

אבל גם אציין שיש אפשרות לסגת, זה פשוט אומר להפסיק את הלימודים ולהפסיד סכום נכבד של כסף. בכל מקרה, הנקודה שהעלית חשובה מאד. ממש לא מובן מאליו ללכת לגור אצל איזו דודה או איזה בן דוד לטווח זמן כל כך ממושך, ועוד בלי לשלם שכר דירה כלשהו? אבל - נראה שהבחור ממאד ממוקד על האפשרות הזו, וכנראה שהוא מוכן לקחת את הסיכון הזה ואחרים כדי להגשים את רצונו..

afon

New member
חברים אתם משקעים ומגיבים לשב,

אני חייב להודות שבמקרה הזה הגישה הישירה וקרה של בוסטון זו הדרך היחידה.

זה ברור שמדובר פה בבחור שפגש את הדודה והדוד שאמרו לו בוא ללמוד בארה"ב. אחרי שהוא יעשה טופל וילמד שבועיים לSAT אז תרשו לעצמכם לתת לו עיצות. בינתיים זה סתם חלומות לא מבוססים של בחור שאפילו לא נכנס לאתר של אונ' ובדק מה צריך לעשות אלא שמע מחבר.

לימודים בחו"ל, בטח ובטח לתואר ראשון, זו חתיכת משימה שנכנסים אליה עם הרבה יותר רצון ומחשבה ממה שהבחור מפגין.

John the Savage

New member
אני חושב שעדיף לא לשפוט אנשים

אפשר להעיר לאנשים שלא סיפקו מספיק אינפורמציה או ששואלים על מידע שהיו יכולים להגיע אליו בקלות בעצמם, ואפשר לא לענות אם חושבים שזה לא שווה את המאמץ, ולענות אם כן רוצים לעזור (או בשביל קוראים אחרים שעשויים להתעניין באותה שאלה).

לא רואה סיבה להיכנס לערוך למי שנכנס ושואל שאלה ניתוח אופי בסגנון בוסטון גאי. זו לא מטרת הפורום.

idan987

New member
......

חושב שעפת רחוק מדיי לא מביו כ"כ מה מטרת הפורום הזאת אם כל מה שאתם עושים זה להרחיק אנשים מללמוד בחו"ל איפה פה העזרה בדיוק? למה אתה יודע בכלל מה אני שואף לעשות , רוצה לעשות או כמה אני רציני לגביי זה? לא מבין מאיפה אתה מסיק את כל השטויות האלה.
אני מאוד רוצה ללמוד בחו"ל ויותר מזה אני גם יעשה את זה , לא בשביל לרצות אותך או אף אחד אחר פה מהפורום , אני יעשה את זה כי אני רוצה את זה.
בלי שום קשר גם בארץ וגם בחו"ל אני ילמד ויעשה הכל על הצד הטוב ביותר , כדי להצליח אני לא מחפש "טיול סוג של להעביר את הזמן בקולג' או באוניברסיטה"
ד"א יש לי שאלות של מי שלא כ"כ יודע הכל על התהליכים האלה ושואל כדי להבין ולהתקדם , אם זה לא המקום המתאים לשאול פה את השאלות , אז תודה רבה לכולכם ויום טוב.

afon

New member
שמע

כנראה שלקחתי את זה רחוק מדי והסקתי מסקנות שיפוטיות בקלות מדי. אני מתנצל על כך.

למרות זאת הביקורת ההתחלתית עודנה עומדת. זה לא שאני מצפה ממך להבין ולדעת איך תואר ראשון בארה"ב עובד, זה גם לא אפשרי שתדע את סוגי הויזות או איפה ממוקמת MIT ביחס לתחנת רכבת. מה שאני מצפה מבן אדם שבא ורוצה שאנשים אחרים יתנו מזמנם ומהידע שלהם זה לעשות את המחקר הראשוני בעצמו.

אתה רוצה ללמוד בבוסטון הנדסה? תכתוב בגוגל את השורה באנגלית ותתחיל לראות מה ישנו.
אתה רוצה לעבוד בין קולג'ים? כנס לויקי ותקרא על המערכת האקדמאית מסביב לתואר ראשון בארה"ב.
אתה רוצה לדעת עלויות? כנס ותקרא באתר של התוכניות בספציפיות.
וכו וכו.

בעיניי מאוד ברור וקל לזהות שאלות שבאו אחרי מחקר וקריאה אל מול שאלות שבאו כי חשבת שזה יהיה נחמד ללמוד בחו"ל. בעתיד אני יכול להמליץ לך שאנשים מעריכים הרבה יותר את סוג השאלות שכבר מתבסס על ידע כלשהו, גם אם הוא קטן.
שאלות כאלו, במקרה שלך, יהיו לדוגמא "אני רוצה ללמוד בבוסטון כי יש לי משפחה שם. אני בדקתי וראיתי שתוכניות X Y Z ו R נחשבות וטובות מאוד. כמו כן ראיתי את תוכניות L ו U, אבל אני לא בטוח לגבי הרמה שלהן. מישהו יכול לחוות דעה לגבי רמתן?"

אני מאחל לך המון בהצלחה ואם אוכל לעזור בעתיד אענה על שאלות.

idan987

New member
את האמת שאני קראתי המון בימים האחרונים....

אבל עדיין יש אין סוף קולג'ים בבוסטון והסביבה, דבר שמקשה מאוד להתביית על אחת או שתיים במיוחד שרוב הקולג'ים לא בעלי Transfer agreemens ככה שזה פחות מדבר אליי.
יש מישהו שמכיר אולי אתרים ישראלים להכוונה או חברות שעוזרות בזה? פשוט אני רוצה להספיק להיכנס לספטמבר 2014 וההרשמה מתחילה להיגמר לפי הבדיקות שלי.
בנוסף אם יש מישהו שמכיר אוניברסיטה ללימודי הנדסה תעשיית וניהול מעבר לboston universty.

Philip Jr

New member
אני לא מודע לאף אתר או חברה

שיתנו לך תשובות יותר טובות מאלו שאתה מוצא ברשת, או כאן. להבנתי אתה מחפש משהו מאד ספציפי, קומיוניטי קולג' (שזה כבר לא משהו שבארץ מבינים בו), בבוסטון, שיש אפשרות לעבור משם לאוניברסיטה כגון BU דרך TRANSFER AGREEMENT. אני גם חושב שהתחום שמעניין אותך של הנדסת תעשייה וניהול פחות פופולרי מתחומים אחרים בהנדסה, בארה"ב (לעומת נניח חשמל, מחשבים, חומרים, ביו/כימית, גרעינית, אזרחית....)

afon

New member
שלח אי מייל למחלקת

הטרנספר והאפליקיישן של BU. הם ידעו הכי טוב מה האפשרויות.

למעלה