לימודים בארה"ב

sygnus

New member
לימודים בארה"ב

שלום לכולם,

אני בעל תואר ראשון בכלכלה וחשבונאות וכן תואר שני במנהל עסקים EMBA, שניהם מאוניברסיטאות בישראל, כמו כן יש לי רישיון רו"ח.

ברצוני לעבור לארה"ב והבנתי כי אחת הדרכים כדי לקבל בסופו של דבר גרין קארד הינה לימודים ועבודה בארה"ב.

האם אתם ממליצים ללמוד שוב לתואר שני בארה"ב? או לנסות להתקבל לדוקטורט? למרות שאיני בטוח כי תחום המחקר מעניין אותי.
הבנתי כי לימודים בארה"ב מקנים אפשרות עבודה של 20 שעות בשבוע בקמפוס עצמו, האם עזה נכון ואין דרך אחרת לקבל אישור לעבודה במשרה מלאה?
נתקלתי באחרונה בחברה בשם HTIR אשר עובדת עם אוניברסיטאות המאפשרות עבודה במשרה מלאה, האם מוכרות לכם האוניברסיטאות אשר היא עובדת עמם?

תודה מראש לכל עזרה.

d a p h n a

New member
לימודים הם לא דרך טובה לקבל גרין קארד

קודם כל, אכן אי אפשר לעבוד במשרה מלאה בזמן הלימודים. ויזת סטודנט מאפשרת עבודה של 20 שעות בשבוע בקמפוס בלבד בשנה הראשונה. החל מהשנה השנייה אפשר לקבל אישור לעבוד 20 שעות בשבוע מחוץ לקמפוס, אך ורק במשרה שקשורה ישירות לתחום הלימודים.

עכשיו, בתום הלימודים תוכל לקבל אישור עבודה במשך שנה בתחום הלימודים בלבד, אבל זה בסך הכל אישור עבודה לשנה. הוא לא מעניק לך ויזת עבודה, גרין קארד, או כל פתרון קבוע אחר. אם במהלך השנה הזו תמצא מעסיק שיוכל להוציא לך ויזת עבודה, מצויין. אם לא, תצטרך לעזוב.

בעקרון, לימודים לתואר שני בכל מוסד פחות או יותר סביר בארה"ב יעלו לך כמה עשרות אלפי דולרים בשנה, ולתואר שני כמעט אף פעם אין מלגות, כך שאתה מדבר על ללכת ללמוד בעלות מאוד גבוהה, כשאתה לא יכול באמת לעבוד תוך כדי, וכאשר אף אחד לא מבטיח לך שתוכל להשאר בארה"ב בסופו של דבר.

לגבי דוקטורט, אמנם בתכניות לדוקטורט בדרך כלל מקבלים מלגה מלאה + מלגת מחייה קטנה (שמאפשר לחיות ברמת חיים סטודנטיאלית למדי עבור אדם אחד) - אבל א. מאוד מאוד קשה להתקבל לדוקטורט. ב. דוקטורט זה לא משהו שעושים בלי שזה מעניין אותך ומושך אותך. אתה פשוט לא תצליח לשרוד בדוקטורט אם אתה לא ממש מרותק וממש ממש רוצה לעסוק במחקר. ושוב, גם אם תצליח לסיים דוקטורט, אף אחד לא מבטיח לך שתוכל להשאר בארה"ב בסופו.

לגבי הHTIR הזה, הצצתי באתר שלהם והוא נראה די מפוקפק. אין שם אף מוסד לימודים שנראה רציני, ולמרות שלא בדקתי אחד אחד, אני יודעת בודאות שחלק מהמוסדות שם הם מוסדות שאין להם accreditation אצל הגופים הנחשבים למטרות אקרידטציה (כלומר, יש להם אקרידטציה אצל כל מיני גופים קיקיוניים, אבל אין להם אקרידטציה רצינית). זה אומר, למשל, שקורסים שאתה לוקח במוסדות הללו לא יהיו מוכרים באף מוסד אקדמי אחר במדינה.
בקיצור, כל הHTIR הזה נראה יותר כמו "visa mill" מאשר כמו תכנית רצינית שתאפשר לך ללמוד ולעבוד בארה"ב.

d a p h n a

New member
למעשה, הדרך הכי סבירה שבה לימודים...

יכולים לעזור לך לקבל גרין קארד, היא אם במקרה במהלך הלימודים תתאהב בבחורה אמריקאית ותחליטו להתחתן.

Sonic hedgehog

New member
לעניות דעתי

הדרך הכי טובה זה לקבל עבודה בbig four לעבוד כמה שנים ולעשות רילוקישיין מטעמם.

למעלה