לימודים בארה"ב

6i6i6i

New member
לימודים בארה"ב

ערב טוב,
אני וחבר שלי שוקלים ללמוד בארה"ב, התחלנו קורס טופל אבל נושא מטריד מאוד הוא הנושא הכלכלי אילו גופים יכולים לעזור בנושא? מישהו שמע על קרן ישראל ארה"ב לחינוך? מה רמת התועלת שניתן להפיק מהם לצורך הצלחת התהליך, בהנחה שהתקציב השנתי שלנו זה 10000 דולר לשנה כולל הכל במקום הלימודים לאיזה סוגי אונ' כדאי לפנות ולאילו סוגי מלגות?

d a p h n a

New member
הממ...

קרן חינוך ישראל-ארה"ב יכולה לעזור בתהליך ההרשמה ללימודים ולתת מידע על מלגות קיימות. מדובר על גוף רשמי של ממשלת ארה"ב שמקושר לקרן פולברייט, כך שזה בהחלט גוף רציני, אם כי הרבה מהמידע שהם נותנים אפשר למצוא גם באינטרנט.

לגבי לימודים ומלגות - האם את מדברת על תואר ראשון או על תארים מתקדמים יותר?
אם מדובר על תואר ראשון, חשוב לדעת שיש מעט מאוד מלגות בארה"ב לסטודנטים זרים. הן קיימות, אבל הן מעטות ורובן באוניברסיטות מאוד מאוד תחרותיות שקשה להתקבל אליהן.

לא לגמרי ברור לי מה כוונתך ב"התקציב שלנו הוא 10,000 דולר לשנה כולל הכל". האם את מתכוונת שזה הסכום שאתם יכולים להוציא עבור לימודים ומחייה באופן כולל, שניכם כזוג?
אם את מדברת על זה, חשוב שתביני שאפילו אם תקבלו מלגה מלאה שתכסה את כל עלות הלימודים, על 10,000 דולר לשנה אפילו אדם אחד לא יכול לחיות בארה"ב, שלא לדבר על שניים.
אפילו אם תקבלו את הלימודים לגמרי לגמרי בחינם, בלי תשלום כלשהוא עליהם, אתם עדיין צריכים לקחת בחשבון שעלות המחייה עבור אדם אחד ברמת חיים סטודנטיאלית די מצומצמת תגיע במינימום למשהו כמו 18 אלף דולר בשנה, וגם זה אם אתם לא חיים בערים היקרות יותר כמו ניו יורק או בוסטון.

במילים אחרות, בתקציב הנוכחי שלכם לא רק שאתם מחפשים מישהו שיממן לכם את כל הלימודים, אלא שגם ייתן לכם מלגה שתממן את כל עלות המחייה שלכם.
אם אתם במקרה מדברים על הרשמה לדוקטורט, אז זו ציפייה סבירה. לתואר ראשון הסיכויים לקבל משהו כזה די קלושים.

Boston Guy

New member
חבל על הכסף ששילמתם לקורס טופל

אין לכם את הפיננסים לעלות על מטוס - שלא לדבר על לחיות בארה"ב.
עשרת אלפים דולר לשנה שווה ערך ל 830$ לחודש. או 27 דולר ליום.
מ 27 דולר ביום אתם מצפים להצליח לממן גג מעל הראש, מזון על הצלחת לשני פיות וגם שכר לימוד לשני אנשים?

גם בפריפריה בארץ לא ניתן להתקיים מסכום כזה. לא ברור איך אתם חולמים שתצליחו להתקיים מהסכום הזה בארץ מערבית זרה.
אין לך מה לחיות באשליות שאיזשהוא נדבן ישלם לך מילגה כדי שתממשי חלום של ללמוד בחו"ל. לתואר ראשון? תשכחי מזה.

התקציב הריאלי לזוג לעשות מה שאתם רוצים לעשות הוא מינימום פי 5 (כן - פי חמש) מהתקציב שלכם. וגם זה במכללה קקמייקה באיזה חור זול למחייה באמצע שום מקום בארה"ב.

אני נוטה להסכים עם מה שכתבו לפניי

10,000 לשנה לזוג כולל הכל נשמע לי מעט מאוד - אלא אם כן לא הבנו בדיוק את כוונתך בביטוי "כולל הכל"
.

6i6i6i

New member
הבהרת כוונות

אני מתכוונת באופן פרטני שהתקציב הוא סביב 10 אלף דולר לאדם לאחר קבלת מלגה , אני מכירה אנשים שעשו את זה ב15 לשנה באונ' טובה הכל כולל הכל, ולאחר מכן העלויות אפילו ירדו(קצת, בגלל תפקיד מסוים באונ') כמובן שאנחנו מתכננים ליותר והכוונה שהמחיה והאוכל הם בגבולות מוסד הלימודי בלבד ואין הוצאות נוספות מלבד-ההוצאות הנוספות שחייבים-כביסה קניות ושירותים בסיסיים אחרים.

האם זה אפשרי בהתחשב בתנאים שלנו?

האם אפשרי לחיות כזוג מתקציב של 20,000

דולר בשנה? אני חושבת שכן. לחיות בצמצום רב, אבל אפשר. תלוי איפה כמובן: יש מקומות יקרים יותר ופחות. במנהטן למשל זה יהיה קשה *מאוד*. בערים קטנות יותר אולי יותר זול. יש גם את עניין הביטוח הרפואי שאם המלגה לא מכסה אותו זה הרבה כסף (סכום 4 ספרתי), ואמנם זה מותרות אבל יש גם את סוגיית הביקורים בארץ, שמחירם בד"כ לא יורד מ-1000 דולר לאדם...
כל זה בהנחה שקיבלתם שתי מלגות מלאות, שזה אתגר לא קטן בכלל. למיטב ידיעתי לקבל מלגה מלאה ללימודי תואר ראשון בארה"ב זה קשה מאוד, אבל אני אשאיר לאנשים שמבינים בתואר ראשון לענות על זה.

ABD2b

New member
זה לא מותרות -- בלי זה אין לימודים

סטודנטים זרים חייבים בביטוח (של האונ' או מקבילה שלו, שלא תהיה זולה יותר). לא נותנים לסטודנטים זרים לשהות בארהב ללא ביטוח בריאות מלא, לידיעתי זה ממש חובה לא ברמת האונ' אלא ההגירה.

d a p h n a

New member
ה"מותרות" היה בקשר לביקורים בארץ

לא בקשר לביטוח הבריאות.

התכוונתי לביקורים בארץ.

ביטוח בריאות כמובן אינו מותרות, לא מבחינת האוניברסיטה, לא מבחינת הויזה, ולא מבחינת הגוף האנושי, שנזקק לרופא מדי פעם
...

ABD2b

New member
נכון נכון, לא קראתי טוב ורצתי להגיב

כרגיל, טיפשה

22ק ו ס ם

New member
אפשר, בצמצום מאוד גדול

רק על דירה לבד תשלמו לפחות 600 דולר בחודש במקומות הכי זולים, וזה לא כולל הוצאות שונות כמו חשמל, אינטרנט וכו'. כלומר, לפחות עשרת אלפים דולר הולכים על דירה. אוכל זה מאוד תלוי במקום ובמה תאכלו אבל זה כמובן הוצאה נכבדה. את יכולה לחשב לראות כמה עולים דברים בכל מקום, יש מחשבונים לכך.

GeJuFan

New member
דוגמא:

בפרובידנס בשכונה שבה אני גרה, שהיא שכונה יחסית זולה, דירת 2 חדרי שינה לפני עלויות של חשמל וחימום עולה בערך 800$. אפשר אולי גם למצוא בפחות, אבל ככל שהמחיר יורד זה מתקרב לחלק היותר בעייתי של השכונה, ולהפך ככל שעולה זה באיזור היותר טוב של השכונה.
לי השכ"ד כולל הכל עולה 925$. שזה יחסית הרבה, מצד שני אני גרה מרחק הליכה מהקמפוס.

d a p h n a

New member
האמת שאני מתרשמת שיש אזורים בפרובידנס

שבהם דירה עם שני חדרי שינה עולה 800$.

באזורים שבמרחק הליכה כלשהוא מהקמפוס שלנו 800$ שוכרים אולי דירת סטודיו לא מאוד מוצלחת.

GeJuFan

New member
אבל אל תשכחי

שאני לא גרה בחלק הכי איכותי של העיר..

למעלה