לימודים בארה"ב

AccioMoon

New member
לימודים בארה"ב

הייתי רוצה ללכת לייעוץ בנושא, אבל יש מגוון רחב של ארגונים שמציעים ייעוץ וקשה לדעת לאן כדאי ללכת.

יש לכם המלצות? :)

GeJuFan

New member
קרן חינוך ישראל ארה"ב

אבל זה מאד תלוי לאיזה תואר. ת'כלס זה עוזר אבל זה גם משתנה.
במקרה שלי בסוף יצא שלא ממש הייתי זקוקה להם בכל תהליך ההרשמה.

22ק ו ס ם

New member
אין שום סיבה לדעתי ללכת לייעוץ כזה

כל המידע שצריכים נמצא ברשת. נכון שיש הרבה ממנו וזה יכול קצת לבלבל אבל בסך הכל זה לא מאוד מסובך. לדעתי זה גם מבחן טוב ליכולת ללמוד בארה"ב.

ייעוץ שלא עולה כסף

למיטב ידיעתי קרן החינוך ארה"ב-ישראל גובה כסף, וכך גם חברות אחרות.
אני מציעה לך להתחיל באתרי האוניברסיטאות ב-thegradcafe שהוא אתר מאוד אינפורמטיבי ובפורומים, זה חינם ונותן אותה הכוונה בערך, חבל על מאות השקלים.

בנוסף,

את מוזמנת לעין במאמרי הפורום ובעמוד ההודעות הנבחרות, אולי זה יעזור לך להתחיל לאסוף מידע.

AccioMoon

New member
תודה!=)

בכל זאת הייתי מעוניינת ללכת לפגישה או שתיים, רק כדי לסדר לי את העניינים בראש. לא חושבת שזה נושא שכדאי לעשות בו טעויות או להסתמך רק על האינטרנט (בעיקר שאני חיילת בלי הרבה זמן פנוי לחפירות במחשב
)

כמובן שאחרי שאני אמצא את המקום שאני רוצה ללמוד בו אני מקווה להמשיך את התהליך בעצמי. אז, קרן חינוך ישראל ארה"ב אמרתם? (מצאתי כל כך הרבה אתרים שונים שמציעים הכוונה שכבר קשה לדעת.)

d a p h n a

New member
קרן חינוך ישראל-ארה"ב היא גוף

ללא כוונת רווח שקשור לממשלת ארה"ב. זה בניגוד לכל החברות האחרות, שהן חברות מסחריות. לכולם צריך לשלם (גם לקרן חינוך ישראל-ארה"ב), אבל אני אישית מעדיפה לתת את הכסף שלי לגוף שאין לו אינטרסים כלכליים משלו.

דפנה צודקת, אבל

אני אספתי את כל המידע מהרשת, מחברים וממרצים.
אני מאוד ממליצה לעשות את זה ולא להוציא מאות שקלים (כל המשכורת הצבאית שלך) על גוף כלשהו, גם אם הוא ללא מטרות רווח, לפני שמיצית את המידע הזה.
אני לא אומרת שהם לא בסדר, אבל אני נעזרתי במקורות ידע בלתי תלויים ומרצים.

GeJuFan

New member
מצד שני הם מספקים

סיוע מעולה. מי שזקוק לעזרה בכל מה שקשור לאפליקשיין: המלצות, כתיבת חיבורים וכו' הם מספקים סדנאות למנויים. יש גם פגישות עם נציגי רישום של אוניברסיטאות פה בארץ או בשיחות וידאו (לפני כשנה שנתיים היה להם שיחת וידאו עם נציג הרישום של ייל).
יש להם מידע על מוסדות לתואר ראשון שמי שגר בארץ לא בהכרח שמע או מכיר אותם ויודע את איכותם.
למשל הרבה בארץ שמעו של ייל או הרווארד, אבל מעטים - שאני פגשתי- מכירים או שמעו בכלל על שרה לורנס (דוגמא אחת מבין רבות).

ככה שכן אפשר לחפש אפשר לבלות שנים בחיפוש, אבל אם אתה לא מכיר שמות של מוסדות, ואתה לא יודע מהי הרמה שלהם אז חיפוש לבד לא יעזור לך הרבה.

אני חושבת שיכול להיות

שזה יותר קשה לתואר ראשון (שזה מה שלהבנתי פותחת השרשור מחפשת) מאשר לתואר מתקדם.

כשנרשמים לדוקטורט אמנם לא יודעים הרבה על המערכת בארה"ב, אבל מכירים לפחות את האקדמיה קצת, ויודעים מה לשאול. גם סביר להניח שמכירים (כפי שציינת) חברים ומרצים שיכולים להכווין, או שעברו את התהליך בעצמם.
כשאתה חייל שמברר על קולג', אין לך אפילו קצה חוט, ולעתים קרובות גם אין חברים ומרצים שיכולים לעזור הרבה.

כל זה בלי להכנס לסוגיית "קרן ישראל ארה"ב - כן או לא" כי אני לא נעזרתי בהם ולא יודעת עליהם כלום...

GeJuFan

New member
קרן חינוך בהחלט עוזרים

במקרה שלי פחות, כי אצלי כידוע כל המסלול לימודים הוא שונה מלכתחילה והמבחר של מוסדות לסוג התעודת (תואר) שרציתי הם יחידים בכל ארה"ב ככה שלא היה קשה לעשות סינון ראשוני.

במקרים של תואר ראשון רגיל, הם עוזרים המון וכך אני יודעת מהמון מחבר'ה שהיו מנויים איתי ופגשתי במפגשים.
המפגשי ייעוץ שלהם זו גם דרך נהדרת להתחיל לפתח את הקשרים המקצועיים, שלא תמיד חייבים להיות בדיוק במקצוע שבו אתה עובד. לצערי לא השכלתי לעשות זאת עוד בזמנו, אבל אני מכירה כמה שכן.

למעלה