לימודים בארה"ב - איך???

shalehet

New member
לימודים בארה"ב - איך???

איך עושים את זה. איך מקבלים אישורים. מה אני צריכה בשביל זה. יש לי ויזה רגילה לארה"ב

shirifd

New member
קודם כל

הולכים לפגישה אצל הקרן לחינוך ארה"ב ישראל (קרן םולברייטץ בזמני הם היו ברחוב בן יהודה 1 בת"א). לא מתקמצנים, משלמים להם את המאה ש"ח או משהו כזה שהם מבקשים ומקבלים מהם מידע כללי על התהליך, הדרישות העלויות וכו'. אח"כ (אם עוד לא עשית את זה) מחליטים איזה מקצוע רוצים ללמוד, מבררים אילו אוניברסיטאות מציעות אותו ואז מתחילים להחליט לאיזה אוניברסיטה/ות כדאי להירשם.

Taliy

New member
בסדר הפוך

קודם כל מחליטים מה רוצים ללמוד. בתחומים כמו משפטים, מנהל עסקים, רפואה והנדסה יש דירוג של האוניברסיטאות וכך ניתן לאתר מקומות פוטנציאליים. באתרי האינטרנט של האוניברסיטה ניתן למצוא את המידע הנחוץ לרישום כולל איזה מילגות יש באוניברסיטה. רצוי לציין שהסיכוי למילגה בתואר ראשון הוא מאוד נמוך. אם יודעים איזה תואר רוצים, ניתן בעזרת האינטרנט וקצת מאמרים להתפקס על אנשים אצלהם רוצים לעשות את התואר (זה כמובן תקף יותר לתארים מתקדמים) . ואז תהליך הרישום הוא קל ולא צריך אף אחד (כנ"ל הסיכוי למילגה). אם לא יודעים את מי רוצים, ואין שום נסיון אקדמי קודם (לא מכירים אנשים בתחום) אז אולי כדאי לפנות לפולברייט. ולדעתי זה קצת יותר מ-100 ש"ח....

shirifd

New member
הצגתי

את הסדר כמו שעשיתי בגלל שלדעתי בתחילת הדרך לאנשים אין מושג למה הם נכנסים. כשאני הלכתי לפולברייט הם נתנו לי מושג מול מה אני עומדת, למשל לוח זמנים של שנה + להרשמות שהוא שונה מאוד מלוחות הזמנים המקובלים בארץ, למשל סדרי גודל של שכר לימוד ועלויות מחייה במקומות שונים בארה"ב. התהליך עצמו עולה המון כסף על דברים כמו מבחנים GRק וTOEFL על משלוחי פד אקס ועל כל מיני דברים שאם לא היו מספרים לי עליהם מראש לא הייתי יכולה להיערך לקראתם. אני מודה להם על כך למרות שבתהליך ההרשמה גופו הם לא עזרו לי. אני חושבת שמי שנכנס לעניין בעיניים עצומות ומגלה בסוף התהליך הארוך היקר והמתיש שהוא לא יכול להרשות לעצמו לנסוע כי הוא לא ידע כמה יקר להחזיק את עצמו בעיר של האוניברסיטה שבה הוא התקבל הוא יותר מסכן ממי ששילם לפולבריט ועדיין מצא את עצמו עושה המון עבודה לבד.

Taliy

New member
בסדר

כמי שעשתה את התהליך לבד אני יכולה בהחלט להגיד לך שקיבלתי עזרה גדולה מאוד מהאוניברסיטה שהתקבלתי אליה, כולל ייעוץ למגורים. חלופה להצעה שלך היא ללכת להרצאות שפולברייט נותנים בחינם באוניברסיטאות, ומכילות את כל המידע שציינת. בכל מיקרה אם התקבלת, מזל טוב

למעלה