לימודים בארה''ב

Darkarki

New member
תגובה V2

קודם כל תודה רבה לכולכם על המענה ועל הנסיון עזרה בנושא,אני בטוח שהאשכול הזה יעזור גם לאחרים שמגיעים לפורום עם מטרות דומות לשלי.

לעניינינו,אני מאוד מצטער שלא הסברתי את עצמי עד הסוף בתחילת השרשור כי זה היה פותר הרבה מאוד בעיות,
לפני שהגעתי לפורום הזה בדקתי בהרבה מקומות את נושא הלימודים בחו''ל
בדקתי גם את האופציה של קנדה קולג' בטורנטו ובוונקובר כרגע הרעיון המרכזי זה לימודים בארה''ב אם לא תיהיה אפשרות אז קנדה.
מבחינת ארה''ב אני יודע את כל הפרוצדורה מבחינת זה שאני צריך אישור שגרירות,אישור קבלה לקולג'ים,דמי מחיה לבת זוג,עבודה של עד 20ש' בקמפוס לי ולבת זוג שלי,אפשרות להישאר עד שנה בארה''ב לאחר סיום התואר למציאת עבודה ומידה ואני לא מוצא אז הצטרך לחזור לארץ.
אני יודע שארה''ב זה לא ארץ זבת חלב ודבש.
אם זאת,אשתי תמצא שם עבודה,אולי לא בשנה הראשונה אולי לא משהו שתואם להשכלה שלה אבל אני בטוח שלעובדת דוברת רוסית עברית אנגלית ימצא שם עבודה,שוב אולי לא עבודה שתואמת להשכלה שלה אבל משהו שיתן לה וויזה,גם במידה ולא, אני כמו כל אחד שצריך לממן תואר,מחיה,משפחה וכו' אולי קצת עבודות שחורות משהו שיתן לי להתקדם.
מבחינת ניו-יורק,לא אין לי מטרה ראשית לגור במנהטן אין לי בעיה לגור ביוסטון בשיקגו בקולרדו ומיזורי(טוב אולי קצת במיזורי),פשוט שם יש הקהילה הכי גדולה של דוברי רוסית ועברית,תמיד אפשר להיעזר בהם.

לשאלתי בפעם השלישית, אם אני יסיים לימודים בקולג' בינוני אבל עם ציונים מאוד טובים זה יחשב כשווה ערך למישהו למד במקומות הכי טובים אבל סיים עם ציונים בינונים?
ואם אנחנו כבר פה,האם אני יכול ללמוד שנתיים בקולג' רגיל ולאחר שנתיים להגיש בקשה למלגה במקום יותר טוב על סמך הציונים שלי?

סיינט לואיס מיזורי דווקא אחלה מקום (ממה ששמעתי, לא מנסיון)

ולעצם העניין: כמו שכבר ענו לך- הסיכויים של התוכנית שלך לגבי ארה"ב נמוכים מאד. לא משנה איך תסובב את זה- הדברים פשוט לא עובדים כמו שאתה מדמיין.

אם קנדה היא אופציה שעומדת על הפרק ואתה לא נעול דווקא על ארה"ב, הדרך שהציעה אסתי היא הדרך הטובה ביותר לדעתי. תגישו בקשת הגירה במסלול skilled worker כאשר אשתך היא המגישה הראשית (הסיכויים שלה גבוהים יותר בזכות ההשכלה). לאחר שתקבלו תושבות קבע (PR) תוכל ללמוד בקנדה כסטודנט מקומי (בשכר לימוד שהוא חצי מזה של סטודנט בינלאומי) ואשתך תוכל לעבוד. למכללות יהיה לך בהחלט סיכוי טוב להתקבל ובהרבה מכללות יש תוכניות שמאפשרות אם רוצים לעבור לאוניברסיטה אחרי תקופה מסויימת. זה לא מסלול קצר, אבל כרגע זו נראית לי הדרך הבטוחה ביותר עבורך. כל קיצורי הדרך שאתה מחפש נראים לי חסרי סיכוי. כמו שכבר ענו לך- זה פשוט לא עובד ככה.
עוד מידע על מסלולי הגירה לקנדה במאמר הראשי של פורום עוברים לקנדה ובאתר cic.gc.ca

ושוב, את עונה על משהו אחר

אף אחד לא טען שהתוכניות האלו אינן טובות אלא רק שהן בד"כ לא אופציה עבור סטודנטים זרים- כיון שהן לא תמיד פתוחות בפניהם.

estee from ynet

New member
I agree with you

It was not a response. I only provided additional information. regarding the program, once he has receives a PR.

It is also very important to remember that the option is only available to mature students who have never studied at any university.

lironkoral

New member
היי

היי,
קודם כל יפה שאתה רוצה ככה להשקיע וחסכת כסף, אבל המטרה האמיתית היא ללמוד או להגר כי אם זה בשביל להגר חבל לבזבז את הכסף כי הסכום שחסכת עד כה הוא מאוד מכובד.

בכל אופן, אם תרצה ללמוד פיננסים אני לא חושבת שזה משנה מה עשית בבית הספר כמה למדת ואיזה ציונים הוצאת כל עוד אתה מוכן להשקיע בלמידה.
אך לבתי ספר יוקרתיים אתה לא תתקבל אם ממוצע של 70, אבל אתה יכול לנסות אין לך מה להפסיד תבדוק את הדרישות בכל המכללות והאוניברסיטאות.

ממליצה לבדוק דרך חברה שנמצאת בקשר ישיר אם אותם אוניברסיטאות ומכללות ויכולים לתת לך פרטים מדוייקים לגבי תנאי הקבלה וכל מה שמסביב כמו עלויות, ואישור עבודה וכד'.

תוכל למצוא באתר הבא : לימודים בחו"ל

למעלה