לימודים בארה''ב

Darkarki

New member
לימודים בארה''ב

שלום לכולם.
אשמח לעזרתכם בנושא
בן 25, מעוניין ללמוד תואר ראשון בחו''ל accounting או finance לימודי 4 שנים
ממוצא הבגרויות שלי די נמוך באזור ה70 כאשר עשיתי 3יח מטמטיקה ו4יח אנגלית.
האנגלית שלי מצוינת,ככה שאני בטוח שאני יקבל ציון טוב ב IELTS.
מבחינת יכולת כלכלית יש לי קרוב ל 90K USD שאני רוצה להשקיע את רובם ללימודים ולמחיה.
המטרה המרכזית שלי ללימודים היא להגר בסוף לארה''ב, אני נשוי ואני בטוח שהבת זוג שלי מאוד מהר תקבל של ויזת עבודה.

עד כמה עם ציונים כאלו אני יכול להתקבל ללמוד במוסדות לימוד טובים בניו-יורק?
עד כמה חשוב בארה''ב המקום בוא למדת?אם אני ילמד במקום בינוני ויקבל ציונים מאוד טובים זה מספיק כדי למצוא עבודה אחר כך?

Philip Jr

New member
אני חושב שאתה ממש לא בכיוון הנכון.

ההישגים שלך נמוכים, ואתה מנסה להתקבל ללימודים בתחום כמותי עם ידע מתמטי ברמה נמוכה יחסית, ולימודים באנגלית עם 4 יח׳ אנגלית. אם האנגלית שלך מצוינת, יש סיבה שסיימת רק עם 4 יחידות? והאם ניסית את מבחן ה - TOEFL, או ה - IELTS?
&nbsp
90K שאתה רוצה להשקיע את רובם? אתה תצטרך להשקיע את *כל* הסכום הזה *ועוד* כדי לשלם על 4 שנות לימודים במוסד טוב.. ועוד בניו-יורק?.....
&nbsp
בטוח שבת הזוג תקבל ויזת עבודה מהר? אתה טועה, גם מבחינת הבטחון וגם מבחינת המהירות..
&nbsp
אני חושב שיש לך תפיסה מוטעית של המצב, אולי בגלל שאתה פשוט לא מכיר את הנושא, שזה מובן. אבל הייתי חושב על זה עוד..

Darkarki

New member
כיוון נכון/לא נכון

לפי ההגיון הזה מי שלא למד טוב בתיכון יכול לעשות תואר רק באומנות.

הרבה דברים השתנו ב7 שנים ואם לא למדתי בתיכון לא אומר דבר על היכולות שלי,חבל לי לשמוע שאתה חושב שיש קשר בין הדברים...

לא עדיין לא ביצעתי מבחן Toefl ו Ielts אבל עשיתי מבחנים לדוגמא שאפשר למצוא ברשת,לא היה קשה.

מבחינת הבת זוג שלי זה משהו שאולי אתה צודק אולי לא,עם תואר שני בכלכלה ומנהל עסקים וניסיון אני מאמין שהיא תמצא עבודה.אבל שוב אולי אתה צודק.

מבחינת עלות הלימודים, בגדול אני רוצה להגיש בקשות למלגה,אני יודע שמקומות כמו NYU אין לי מה לנסות אפילו,אבל קולגים יותר פשוטים ויתר זולים אפשר למצוא גם במחיר של 15K-20K לשנה אני טועה?

האם יש צורך בשיפור בגרויות לרמה של 5יח ו5יח? זה משהו שיעזור לי מבחינה מסוימת?

Philip Jr

New member
ראה את תשובותיו של ANZ1

מצטער, אבל יש פער גדול למדי בין ההגיון שלך לבין המציאות בשטח..
&nbsp
וכן - יש מחיר (ותמורה) לכל דבר בחיים, בטח להצלחה בתיכון, ולא רק במובן של ציונים. קח את המידע שקיבלת פה, ותראה אם זה באמת המסלול הנכון עבורכם, ומסלול מציאותי.

Philip Jr

New member
אז שנינו טועים

ואני מסתכל מטה בשרשור ולפתע את מציעה לו את אותו הדבר בדיוק, כלומר לא ללמוד לתואר ראשון בארה"ב. אנא ממך, אל תמהרי לכתוב משהו שאת לא יכולה לעמוד מאחוריו.

estee from ynet

New member
Noam, I realize that you always have to be right

Even when you are dead wrong.

I advised him to study in Israel only if his wife won't consider getting a PhD in North America.

But, with an advanced degree, work experience, and good English - his wife can apply for an immigration visa to Canada. He will then be able to come with her to Canada. Once they have a PR, he can get a student loan and study in Canada as any Canadian citizen does.

מודה שאני לא מצליח להבין את ההגיון בלעשות דוקטורט

כדי להגר. דוקטורט הוא לא ריצת 100 מ' אלא מרתון. זה תהליך ארוך של כ -5-6 שנים במהלכו מקבלים מלגה מינימלית (מלגה בסיסית בקנדה היא בסדר גודל של 15 אלף דולר לשנה. במחלקות יותר עשירות זה יכול אולי להגיע ל 25K למעט אם זוכים במלגה ממש יוקרתית כגון ונייה שהסיכויים לזכות בה כמעט אפסיים) ואולי עוד קצת משכורת מתרגול וכד'. בסופו של התהליך אתה overqualified להרבה מאד משרות. הסיכוי היום לקבל משרה אקדמית במסלול קביעות הוא נמוך למדי (וזה נכון לכל מקום בעולם כמעט). ומלבד זאת, מי שהרצון לעשות מחקר לא באמת בוער בו לא יהנה מהתהליך- ויש בדרך הרבה מאד עליות ומורדות- וסיכוי גבוה שלא יסיים אותו- לא מעט אנשים שמתחילים דוקטורט לא מצליחים לסיים אותו.

את ממליצה פה למישהו להיכנס למסלול שלא עברת אותו בעצמך ואינך מכירה לעומק את הקשיים הכרוכים בו ואת מה שצפוי בסופו רק בגלל שזה נראה לך מסלול הגירה קל. זה לא וצריך להגיד זאת בריש גלי. ואולי זה הזמן לקשר בפעם המי יודע כמה לדף של שיזף רפאלי "למה לא לעשות דוקטורט" רוב הסעיפים שהוא מציין רלונטיים גם למקרה הזה.
http://gsb.haifa.ac.il/~sheizaf/ResearchMethods/WhyNotPhd.doc

estee from ynet

New member
It's not for him - it's for his wife

Since they are determined to move to the US, for his wife to study for a PhD is the only way they can possibly accomplish it.

However, since she has no interest in studying, they still have the option of applying for a PR in Canada.

זה לא משנה אם זה בשבילו או בשביל אשתו

עדיין מדובר במסלול קשה (גם מבחינה כלכלית וגם מנטלית) עם אופק לא ברור בסופו. ממש לא מומלץ להיכנס לדוקטורט כדי להגר אלא רק אם (מאד) רוצים לעשות דוקטורט בכל מקרה. מה עוד, שמסלולי הגירה משתנים כל הזמן ואף אחד לא יכול לנבא מה בדיוק יהיו האופציות בעוד מספר שנים.

ANZ1

New member
כל המטרה שלהם זה לגור בניו יורק

כל שאר התוכניות, אפשרויות, לימודים וויזה ,הם רק כדי שהם יגורו בניו יורק
לא משנה כמה קנדה נהדרת או אפשרית.
הם רוצים לגור בניו יורק, רצוי במנהטן עם נוף לפארק ולעבוד ברחוב שהיה פעם עם חומה - וולסטריט

ולכן על אחת כמה וכמה שלא כדאי לה להיכנס ל PhD

רק כי זה אולי (אם הכללים לא ישתנו בעוד שנה) יכול לפתוח פתח להגירה. זה עלול להיות מתכון לכישלון, לחץ נפשי, דיכאון, חיכוכים משפחתיים ועוד. דוקטורט הוא מסלול קשה ותובעני גם למי שמאד רוצה לעשות אותו ונערך אליו. למי שמראש לא רוצה ממש לא מומלץ להיכנס לזה.

estee from ynet

New member
That is why I have suggested getting a Canadian PR

But, there is also another option - Germany, where an international student can study for free for a BA. However, I am not sure if you need very good grades in order to get in. I haven't looked into the requirements.

Darkarki

New member
שאלה

יש לי שאלה, אם אני ישפר את הבגרויות באנגלית ומטמטיקה,ואני יוסיף עוד 5 יח' פיזיקה
זה משהו שיכול לעזור לי לקבל מלגה?
כי אם לא אז מה משנים הציונים שלי?

estee from ynet

New member
Better grades will not get you a scholarship

But, as I have already indicated, you can study for a BA for free in some .European countries

Philip Jr

New member
If only his wife wanted to study

If only he had asked about Canada.
&nbsp
I don't have to be right, but I am.
&nbsp
&nbsp

estee from ynet

New member
Canada is more than just a realistic option

I immigrated to Canada because I was looking for a change, it was easy, and it didn't cost me a dime.

However, if I had to make a decision now, with Germany ranked as the world's best country to live in, with my powerful German contacts, being able to communicate well with Germans, having lived in a number of countries, and with what I have experienced and have learned over the years - I would probably choose Germany over Canada.

ANZ1

New member
עיצה בסיסית על העניין

בתור אחד שבירר בכל מני מדינות על איך עוברים להיות סטודנט זר ועל הגירה בעקבותיה, אני יכול להגיד לך
שאתה צריך ללמוד את כל שלבי התהליך, האפשרויות והדרישות , נראה שכרגע אתה מתבסס על ההיגיון שלך ולא על עובדות.
1. קודם כל אתה צריך להתקבל ללמודים, בכל מקום מקבלים את אלו עם מכלול הציונים והנתונים הגבוה ביותר וקודם כל את המקומים, אתה עם ציונים נמוכים ובתור סטודנט זר נמצא במקום נמוך,ולכן סביר שלא תוכל להתקבל לאוניברסיטה טובה, ולהתקבל למקום ברמה נמוכה הוא בעיתי מהרבה בחינות.
תבדוק מה הדרישות קבלה ללמודים.
2. אחר כך אתה צריך לקבל ויזת סטודנט, אתה צריך להוכיח כמה דברים, הראשון הוא סיבה, למה אתה רוצה ללמוד בחול ולא בישראל כמעט בחינם, בשביל זה אתה צריך להתקבל לאוניברסיטה טובה, או למסלול לימודים שלא קיים בישראל, לא תקבל ויזה אם תתקבל לאיזה מקום מצוקמק שעולה פי 5 משכר הלימוד בישראל.
כי יהיה ברור שהלימודים הם תירוץ להגירה ולא העיקר.
ובמיוחד בתחומים שאתה מתענין בהם, הלימודים בישראל הם ברמה גבוהה, ויהיה לך כמעט בלתי אפשרי למה אתה אתה רוצה ללמוד תחום כמו ראיית חשבון שלא תוכל לעבוד עם התואר בישראל, לכן אתה חייב ציונים גבוהים להתקבל למקום לימודים ידוע ונחשב.
3. אחר כך כדי לקבל ויזה, תצטרך להוכיח שיש לך כסף לכל תקופת הלימוד, הרי לך ולאישתך אסור יהיה לעבוד עם ויזה לתואר ראשון, אתה לא יכול להסתמך על ויזה עתידית אחרת שאישתך אולי תקבל, אז אתה צריך להראות שיש לך כסף לשכר הלימוד ולמחייה, לך ולאישתך לכל התקופה , לא נראה לי שהסכום שיש לך מספיק.
4. אתה מסתמך שאישתך תקבל ויזת עבודה בארצות הברית, תברר מה התהליך, הוא מורכב ולא פשוט, למשל גם אם אישתך תתקבל לעבודה ויבקשו עבורה ויזה, יש הגרלה בן כל מבקשי הויזה ורק חלק קטן מהאנשים מקבל ויזה, בהחלט יכול להיות שאישתך לא תעבוד כל ה4 שנים.
5. הגירה, תברר מה האפשרויות הגירה אם אתה לומד בארצות הברית לתואר ראשון, לדעתי הם לא גדולים, זה לא כמו באוסטרליה,ניו זילנד או קנדה, יכול להיות שכל התוכנית שלך תעצר כי תצטרכו לחזור לישראל בסוף התואר.
6. מימון ,אתה מתבסס על מלגות, לא נהוג לתת מלגות לסטודנטים זרים לתואר ראשון, אלא אם מדובר על אוניברסיטאות בטופ, ועל כישורים יוצאי דופן שלך, לפי מה שאתה כותב, שני הדרישות לא יהיו לכן אתה תצטרך לשלם על הכל, יש מדינות למשל אוטסטרליה וניו זילנד שממש חיות מהענף שנקרא יצוא לימודים, וההכנסות מסטודנטים זרים הוא השלישי במדינה, כך שלא הגיוני לתת לך כסף, כל המטרה שאתה תשלם.
7. חברה, אתה בן 25, ותתחיל ללמוד כשתהיה בן 27, שאר התלמידים מסביבך יהיו בן 18,ילדים, ואתה תהיה מבוגר מהם ב10 שנים, אחרי שירות צבאי, ואתה זר, מתכון הגיוני לקשיים חברתיים.

אני מציע לך לעשות כמו רבים אחרים, ללמוד תואר ראשון בישראל ולהגיע לתואר מתקדם, רוב הבעיות שכתבתי לא יהיו לך אם תעשה דוקטורט או תואר שני.

למעלה