לימודים באמסטרדם

ILANAM1

New member
לימודים באמסטרדם

שלום חברי פורום יקרים, ברצוני לשאול כמה שאלות לגבי לימודים לתואר ראשון באמסטרדם... פשפשתי באתרים באינטרנט וראיתי שיש באמסטרדם את Universiteit van Amsterdam ואת HES Amsterdam School of Business. לפי מה שהיה רשום באתר שחיפשתי בו, באוניברסיטה השכר הוא 9000 יורו, ובמכללה לעסקים השכר הוא קצת יותר מ 2000 יורו. השכר מדבר לכולם או למי שיש אזרחות אירופאית? ומה קורה בעצם אם אין לי אזרחות אירופאית? נולדתי בבלרוס, אבל בגלל הקומוניזם נאלצנו לוותר על האזרחות ועל הדרכון האירופאי, ככה שהדבר היחידי שיש לי הוא אזרחות ודרכון ישראלי. מהווה בעיה רצינית והבדל בשכר לימודים? אני נוטה כמובן ללמוד במכללה לעסקים, גם בגלל השכר וגם כי גם ככה אני רוצה ללמוד כלכלה ומנהל ככה שיוצא לי דווקא נורא נחמד... יש לי כמה שאלות בכל אופן, מלבד למה ששאלתי לגבי האזרחות והדרכון האירופאי- מבחן הטופל באנגלית, באמת כזה קשה או שהאנגלית שם בסיסית והקושי הוא להתרכז 4 וחצי שעות? ממשלת הולנד מממנת סטודנטים בדרך כלשהיא, או שמי שלומד במכללה\אונ' משלם שכר דירה מלא וכל מה שמתלווה לזה? הדרישות באתר הם בגרות מלאה, טופל וראיון אישי. מישהו יודע מה שואלים בראיון אישי? איפה הוא מתקיים? (יכול להיות מצב שאני עוברת את הטופל, קונה כרטיס לאמסטרדם ולא עוברת את הריאיון וכל זה לשווא?)... אני יודעת שזה מלא שאלות אבל אין מידע באינטרנט שמדבר על דברים כאלה... אשמח לתשובה, חג שמח!!!

afon

New member
כמה תשובות

- אם אין לך אזרחות אירופאית את תשלמי כאזרח זר, מה שכתוב באתר זה מה שיהיה. - מבחן הטופל לא קשה אבל הוא בודק רמת אנגלית, ככול שהרמה שלך יותר גבוהה ככה יהיה לך יותר קל. אני ממליץ לקרוא קצת על המבחן ולעשות מבחני דמה באינטרנט. - ממשלת הולנד עוזרת לסטודנטים הולנדים או לסטודנטים אירופאים שעובדים בהולנד. לא ידוע לי על משהו מעבר לזה. - הראיון האישי שלך יהיה בטלפון או דרך הסקייפ. קשה לי להאמין שיבקשו ממך להגיע באופן אישי. - שימי לב שHES זו לא תוכנית אקדמאית אוניברסיטאית אלא תוכנית להכשרה מקצועית, מה שנקרא Hogeschool, זה לא רע פשוט קונספט שונה.

ILANAM1

New member
אז בעצם...

אלו לא לימודי תואר ראשון? זה רק איזו דיפלומה?

מלפפiן

New member
זה שונה,

בהולנד שיטת הלימוד היא אחרת מבארץ, האוניברסיטאות מעניקות תואר ראשון- B.A או B.S, והבתי ספר הגבוהים HOGESCHOOL שזה מעין "מכללה מקצועית" מעניקות תואר מסוג אחר- B. אפשר בהכללה להגיד שהאוניברסיטה מעניקה לימודים אקדמאים תאורטיים בעוד המכללה מעניקה לימודים מעשיים יותר. מחוץ להולנד ישנן מדינות המקבלות את התואר של המכללה ההולנדית כתואר ראשון מקביל לתואר של אוניברסיטה, אני לא יודעת איך זה בארץ, אבל אם את לא צריכה אישור רשמי של משרד החינוך, או אישור של איזו אוניברסיטה במידה ותרצי להמשיך לתואר שני, אז לא נראה לי שתהיה בעיה עם זה. לגבי מבחן הטופל, אם את נרשמית ל-UVA ויש לך בגרות עם נדמה לי מעל 4 יחידות באנגלית, אז את לא צריכה טופל, את יכולה להגיש העתק של הבגרות מתורגמת + מכתב בו את מבקשת פטור ממבחן הטופל (מפורט באתר שלהם). עד כמה שידוע לי זו האוניברסיטה היחידה שמעניקה פטור לסטודנטים ישראלים ממבחן הטופל, אבל יכול להיות שאני טועה. לגבי שכר לימוד ב-HES, תבדקי באמת שמדובר על שכר לימוד לסטודנטים זרים, כי גם במכללות בדרך כלל מעלים מחירים כשמגיעים הזרים... והעיקר בהצלחה!

מלפפiן

New member
אגב, כדי שתביני היכן עומדים התארים אחד מול

השני בהולנד - תואר ראשון באוניברסיטה נמשך בדרך כלל 3 שנים, תואר ראשון במכללה מקצועית בדרך כלל 4 שנים. אם בוגר מכללה רוצה להשלים לתואר ראשון באוניברסיטה (באותו נושא) הוא יצטרך בדרך כלל לעשות שנת השלמה. הפוך - מאוניברסיטה למכללה זה לא ממש מקובל, ואני בספק אם זה קיים בכלל.

azardevlieger

New member
תארים

לי יש תואר ראשון מ hogeschool התואר הוא תואר ראשון לכל דבר. משרד החינוך מכיר בו. מי שעשה לי בעיות בארץ זה רשם המהנדסים.אז כדאי לברר אם אתה צריך שם רישום ולמנוע את כל הבעיות האלו. מה שמצחיק הוא שזה ממש מערב פרוע ברשם אני מכיר אישית אנשים שלמדו איפה שאני למדתי ובאותו מסלול שכן רשומים ברשם.

מלפפiן

New member
אוקיי, טוב לדעת שמשרד החינוך כן מכיר בו,

הכרה בתארים בין מדינות שונות זה ממש בלגן, שמכתי על מישהו שהגיע להולנד מישראל עם תואר ראשון מהאוניברסיטה הפתוחה ולא הכירו בזה כתואר כאן.

azardevlieger

New member
כלום

בסופו של דבר בגלל ההתמחות שלי (אקוסטיקה) זה לא הפריע לי יותר מדי.

חנהר

New member
אכן רדם המהנדסים זה מאפייה

אם חשוב לך להיות רשום ברשם המהנדסים והאדריכלים אני מציעה לך להגיש תביעה, ראה קישור: פסק_דין.

חנהר

New member
אכן רשם המהנדסים והאדריכלים הם מאפייה

אם חשוב לך להיות רשום ברשם המהנדסים והאדריכלים אני מציעה לך להגיש תביעה, ראה קישור: פסק_דין.

Fair game

New member
היתי מציע לך לפנות במייל

לאוני עם כל השאלות הם יעזרו לך בשמחה וגם לברר אם התואר מוכר בארץ-לברר דרך המל"ג

למעלה