לימודים באירלנד - שכ"ל ?

almograz

New member
לימודים באירלנד - שכ"ל ?

שאלה שאלתית... אני אזרח האיחוד האירופי (גרמני), שמעולם לא חי באירופה. בחלק ממקורות האינטרנט שמצאתי על אירלנד, היה כתוב שצריך גם להוכיח תושבות של 3 שנים באיחוד האירופי בתקופה שלפני תחילת הלימודים. מצד שני, לא בכל האתרים מופיע התנאי הזה. מישהו יודע האם אזרח איחוד כמוני, שלא חי באיחוד, צריך לשלם שכ"ל לתואר ראשון שם ? תודה ! אלמוג

ER7

New member
אני

גם בערך באותו מצב כמו שלך(אזרח גרמני שלא חי באירופה בשלוש השנים שקדמו ללימודים)..ממה שאני מצאתי באינטרנט נראה שהשכ"ל הוא כמו של זרים ולא כמו של תושבי האיחוד..אם למישהו אחר יש מידע אחר אני גם אשמח לדעת.(זה המצב גם לגבי בריטניה)

duncken

New member
International fare

You will be considred as international student. I just have finished studying in the UK and payed the international fare.​

ER7

New member
כמה

זה יוצא בערך 8000 פאונד נכון?אתה יודע אם למשל מהשנה השנייה או השלישית,אני יוכל לשלם שכ"ל אירופי אם הגעתי לאירופה לפני הלימודים הרי.

almograz

New member
אני לא בטוח

האנגלים והאירים, נראה לי, מאוד מחמירים. ממה שמצאתי על אנגליה, תוכלי להתחיל ולשלם שכ"ל נמוך (מה שנקרא אצלהם home fees) רק אחרי שחיית ב-3 מתוך ה-5 שנים האחרונות באיחוד האירופי - שלא למטרות לימודים ! אין לי מושג מה נוהל ההוכחה, אבל שווה לך לבדוק את זה. בהצלחה ! אלמוג

למעלה