לימודים באירופה

Mojambo

New member
לימודים באירופה

שלום, אני בעל תואר ראשון בהנדסת חשמל EE מהטכניון בחיפה תואר B.SC. סיימתי את התואר בזמנו בממוצע 81. אני מעוניין בלימודי המשך בחו"ל בהנדסת חשמל - תואר מסטר ו PHD. בעניין זה יש לי כמה שאלות : 1. בכל האוניברסיטאות שהסתכלתי עלות הלימודים לסטודנט זר היא אדירה (יותר מ - 50,000 ש"ח לשנה בערך). אין מצב שאוכל לעמוד בהוצאות כלכליות כבדות כל כך. אני מעוניין להמשיך ללימודי PHD אחרי המסטר. מישהו יודע על אפשרויות שיש לי בעניין הכספי ??? 2. מבחינת תנאי קבלה, בשום אוניברסיטה לא ראיתי התייחסות מפורטת לגבי תנאי קבלה מדוייקים לסטודנט זר, כך שאין לי מושג אם ובאיזה מוסדות אני עומד בתנאי הקבלה. צריך לפנות ממוסד למוסד ולשאול באופן פרטי בהתאם לרקע שלי ??? תודה לעונים.

Nobilis

New member
תשובות

בעיקרון, מומלץ לך לפנות לפורום לימודים בחו"ל. בקצרה: 1) בחלק מהמקרים יש אפשרות להציג מועמדות למלגה. חפש באתר האוניברסיטה שאליה אתה נרשם פירוט בנושא. קח בחשבון שמלגה לתואר שני היא יחסית נדירה. מלגה לדוקטורט היא כבר עניין אחר. 2) הפירוט לגבי תנאי הקבלה לסטודנט הזר אמור להיות זמין באתר האוניברסיטה אליה אתה נרשם. אם יש לך שאלה, פנה אליהם ושאל.

Mojambo

New member
עוד דבר

נניח ואמשיך למסטר בטכניון, במסלול תואר בלי תיזה ׂM.E.E, ואהיה מעוניין אח"כ להמשיך לדוקטורט בחו"ל, האם המעבר ממסטר בלי תיזה ל PHD אפשרי ? דורש השלמות מחקר או משהו כזה ? תודה.

Nobilis

New member
אין לי מושג

אני מניח שזה תלוי באוניברסיטה ובמסלול. נסה לשאול בפורום לומדים בחו"ל.

dotandvir

New member
אל תנסה את זה אפילו

התואר הישראלי גם ככה בעייתי קצת בחו"ל בגלל שיטת ה-BAMA שלהם (BA ו-MA משולבים ב-5 שנות לימוד). אם אתה מאוד מפוקס על מה שאתה רוצה ללמוד תנסה למצוא מקום שייקח אותך ישר לדוקטורט - אולי בארה"ב - ואם לא קח בחשבון שתוכל לעשות תואר שני באירופה בתוך תקופה של שנה בהרבה מקומות ולכן חבל לך על הזמן בטכניון. נ"ב באירופה לא יודעים מה זה הטכניון וגם פרופסורים בארה"ב שדיברתי איתם שהיה לי ג'וק של לימודים בראש לא ממש הכירו את המוסד. דותן

Nobilis

New member
תלוי

יש מדינות בהן בעלי דרכון אירופי לא ישלמו (בדרך כלל) שכר לימוד כלל (לדוגמא - דנמרק). יש מדינות בהן בעלי דרכון אירופי ישלמו שכר לימוד מופחת (לדוגמא - הולנד), ויש מדינות בהן אזרחות אירופית איננה רלוונטית לשכר הלימוד, אלא תושבות אירופית (לדוגמא - בריטניה, בה מה שחשוב לצורך קבלת שכר לימוד מופחת היא היא תושבות ותשלום מיסים באירופה במשך שלוש שנים).

למעלה