לימודים באירופה.

avivkachlon

New member
לימודים באירופה.

שלום לכולם,
אני לקראת שחרור מצה"ל וחשבתי על לימודים לתואר ראשון בחו"ל (חשבתי על צ'כיה) , אני מעוניין בעיקר בתחום הספורט (תזונאי ספורט/קליני) ועוד תת מקצועות הקשורים לתחום.
רציתי לדעת באיזה מדינה כדאי ללמוד מבחינת שכר לימוד, חיי חברה ומגורים, ומה רמת האנגלית שצריך בשביל להתקבל?
אני רוצה לציין שיש לי אזרחות אירופאית.

תודה מראש.

GeJuFan

New member
אני לא יודעת לגבי צ'כיה

אבל באוניברסיטה בה אני לומדת בארה"ב יש לימודי תזונאות, אני לא יודעת אם יש משהו ספציפי לספורט.
אם ארה"ב מעניינת אותך אני אשמח להפנות אותך לאתר שלהם. אבל כך בחשבון שהעלות לימודים היא מאד גבוה. 25 אלף+ דולר לשנה (לפני עלויות מחייה)

avivkachlon

New member
תודה על העזרה

את האמת כיוונתי לאירופה מכיון שיש לי אזרחות אירופאית וציפיתי שזה מה שייתן לי יתרון מבחינת מגורים, עבודה וגובה שכר הלימוד השנתי.
עם זאת תנאי הקבלה ללימודים באירופה הם הרבה יותר סבירים מאשר בארץ.
בנושא של לימודי התזונאות הבנתי שזה 3 שנים עד לקבלת תואר ראשון, ככה שהסכום הזה גבוה מאוד.

ניתן לעבוד בארה"ב בזמן הלימודים? זה אפשרי מבחינת הזמנים שם ? ומה עם מגורים?
ואשמח לקבל את הכתובת של האוניברסיטה הזאת, להתעניין קצת.

תודה.

על ויזת סטודנט בארה"ב

אפשר לעבוד די מעט. אם אני זוכרת נכון, רק 20 שעות בשבוע במהלך הלימודים ו-40 שעות בשבוע במהלך חופשת הקיץ. אי אפשר ממש לבנות על זה שיכסה את עלות הלימודים, כי כדי לקבל את הויזה תצטרך להוכיח בשגרירות שיש לך איך לשלם על הלימודים.

GeJuFan

New member
אכן, וזה המינוס המאד גדול

מצד שני, אולי בגלל שיש לו אזרחות אירופאית זה יעזור קצת במימון.
אבל במקרה הזה באמת הייתי שואפת לכיוון אירופה אם כבר. אביב אם יש לך אכן אזרחות אירופאית אל תסתכל רק על צ'כיה, אירופה היא מאד גדולה. אני אישית הייתי בודקת דווקא לכיוון של מערב ומרכז אירופה. גם אפילו אנגליה, למרות שתאלץ לחיות בה שלושה שנים לפני שתוכל לקבל אילו שהם הנחות בשכר לימוד.

לצערי אין לי מידע על אירופה, ואני לא יודעת אם מישהו אצלי באוניברסיטה יידע לתת מידע.
בכל מקרה... לגבי האוניברסיטה שלי, זה הלינק של האוניברסיטה
http://www.jwu.edu

avivkachlon

New member
אוקיי אז

ואו רק 20 שעות בשבוע זה לא ריאלי , נראה לי שאני אוותר על ארה"ב.
בקשר לאנגליה פסלתי אותה בגלל החוק הזה של ה-3 שנים, אני יודע שאירופה גדולה, אבל למה דווקא מערב אירופה? לאיזה מדינות בדיוק התכוונת?
ובקשר לשפה האנגלית, איך את מסתדרת איתה? למדת לפני בארץ?

GeJuFan

New member
תשמע עשרים שעות זה לא רע בכלל

אין לך מושג כמה עומס לפעמים יש מהלימודים, במיוחד כשאתה סטודנט זר שלומר בשפה שהיא לא שפת האם שלו. נכון זה לא ישלם לך על הלימודים, אבל זה יספיק קצת למחייה, במיוחד אם יש לך קצת עזרה מהבית. וזה בכלל יספיק לך אם אתה חי במעונות (אבל לגור בדירה עם שותפים יהיה עוד יותר זול).
העלויות האמיתיות הן השכ"ל.
אם ארה"ב כן מעניינת אותך תבדוק גם אם יש גם לימודי תזונאות באוניברסיטת קורנל, משום מה זכור לי שיש שם, אבל אולי אני טועה.

לגבי אנגליה: לדעתי חבל לפסול, האזרחות האירופאית שלך היא פלוס רציני וחבל לפסול מדינה רק כי תצטרך לחכות עוד כמה שנים עד הלימודים (לי למשל לקח שלוש שנים עד שהתחלתי ללמוד בגלל עניינים כספיים). אבל כאמור זו החלטה שלך.
לגבי למה מערב אירופה, זה לא רק מערב אירופה, אלא גם מרכז אירופה. כאמור אני לא פוסלת את צ'כיה אם אכן יש שם את מה שאתה מחפש. פשוט נראה לי הגיוני כשמתחילים בחיפוש קודם כל ללמוד איפה יש, ברמה הכי גבוהה, את הלימודים שאתה מחפש ואז להתחיל לצמצם לפי הדרישות השונות: שפת לימוד, שכ"ל, עלויות מחייה, מלגות שאולי תהייה זכאי לקבל. וכו' וכו'.

עם האנגלית אני מסתדרת לא רע. כמובן שיש לי טעויות גרמר, וניקוד אבל לא משהו נוראי ורוב הזמן זה לא פוגע לי בציון. להפך נאמר לי לא פעם ע"י מורים שהאנגלית שלי יותר טובה מזו של חלק גדול מהסטודנטים האמריקאים שהם מלמדים/לימדו. אז אני רואה זאת כמחמאה. תמיד יש מקום לשיפור.

avivkachlon

New member
נקודות חדשות למחשבה

אחלה, נתת לי פה כמה נקודות חדשות למחשבה,
בקשר למקצוע אני לא סגור על תזונאות אני חיפשתי משהו בהקשר לספורט (מורה,מדריך,מאמן,פיזיותרפיסט) שגם יעניין אותי ,שאפשר להתפתח דרכו וגם שיש בו משכורת יפה, (לפי גובה המשכורות שביררתי בארץ כל השאר זה בושה).

הבנתי שבארה"ב יש לאוניברסיטאות קבוצות בכל מיני ענפי ספורט, ושהשחקנים המשתתפים מקבלים מלגת לימודים ומשכורת, זה נכון?

GeJuFan

New member
אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה?

שחקנים ממש טובים, מקבלים הצעות למלגות מאוניברסיטאות מסוימות בשביל שיבואו וישחקו בקבוצה של הספורט שלהם. אבל למלגות הללו יש המון מגבלות ואפשר בקלות יתרה לאבד אותן אם אתה לא עומד בכללים שלה.
אבל בשביל לקבל אותן אתה צריך להיות שחקן בספורט כלשהו. יש גם מיונים, לפי מה שידוע לי. אבל אני וספורט ממש לא הולכים יד ביד ככה שאין לי מושג איך זה הולך מעבר למה ששמעתי מחברים.
ולכן גם אין לי ממש מושג מה הולך בארץ, מבחינת מקצועות שקשורים לספורט ומה השכר בהם.

שאלה, אם אכן מעניין אותך מקצוע בעולם הספורט, האם אין הרי לימודים במכון וינגייט שיכולים להתאים לך?

לגבי החלק הראשון. אני בדעה שמקצוע צריך לבחור לא בעיקר לפי כמה שתרוויח ממנו (כי כסף זה עניין נזיל ואם אתה מספיק טוב אפשר להרוויח בהתאם כמובן שצריך גם מזל, ותושייה והמון עבודה קשה) אלא לבחור מקצוע לפי מה שמעניין אותך ואתה רואה את עצמך עובד בו בעוד עשר, 15 שנה.

avivkachlon

New member
היה איתי מישהו

היה איתי מישהו בקבוצה ששלח קלטות מהמשחקים שלו לכל מיני אוניברסיטאות בארה"ב והוא התקבל לאחת מהן לפניי שנתיים בערך, הבנתי ממנו שהוא מקבל מלגת לימוד, מקום מגורים וגם משכורת , דבר שאין בארץ, ולכן שאלתי אם את מכירה את הנושא.

הספורט בארץ ברמה נמוכה מאוד,וגם היחס כלפיו מבחינת התקציבים, ולכן אני לא רוצה ללמוד כאן מקצוע הקשור לנושא, בוינגייט יש מקצועות מעניינים ואני מתכוון גם לעבור שם קורס מסויים לפני המעבר לחו"ל אבל לא מעבר לזה.
, בוינגייט אפשר לעשות תואר ראשון בחינוך גופני ולאחריו להתקבל למספר עבודות, אבל בשביל להשתכר בכבוד במדינה הזאת צריך לפטרל בין 3 עבודות במקביל, למרות התואר הזה (יש לי חבר ממש טוב שסיים כבר).

ונכון שכסף זה דבר נזיל אבל זה פרמטר מאוד חשוב ומרכזי בבחירת מקצוע לעתיד, כמובן שבחרתי לעסוק בספורט למרות שאני יודע שברוב מקצועותיו הנלמדים היום אין הרבה כסף אבל זה כן משהו שאני יכול לעסוק בו במשך רוב חיי אני מאמין.

חוץ מזה שמעבר לרמת הספורט בארץ אני רוצה ללמוד בחו"ל גם בגלל החוויה התרבותית והחברתית, זה גם אחד הדברים שבאים בחשבון אני טועה?

Gidi Shemer

New member
לגבי המלגות לספורטאים אתה צודק

אם האוניברסיטה חושבת שאתה כוכב עולה ושתככב באחד ממקצועות הספורט שבהן היא מתחרה, היא בהחלט תשמח לממן לי לימודים ומגורים.

עכשיו אתה צריך לחשוב האם אתה ספורטאי מספיק טוב בשביל להתמודד על מילגה כזו. אם כן, זו בהחלט אפשרות.

למעלה