לימודים באירופה

לימודים באירופה

שלום, רציתי לדעת האם יש לי אופצייה ללמוד במוסד רציני (לקראת תואר אבל לאו-דווקא) באירופה גם ללא תעודת בגרות או פסיכומטרי? האם יש מוסד לימודי שמעניק את האופציה לעשות בו מכינה? הכיוון הוא איפשהו בבריטניה, אז, האם זה קיים? תודה רבה רבה מראש

את רוצה לעשות את ה"בגרות" הבריטית?

שזה אומר GCSEs ו-A levels. אני לא ממש מתמצאת בזה, אבל זה נראה לי קצת סרט. אני בטוחה שיש בתי ספר שעושים את זה אבל אני לא חושבת שבאוניברסיטאות יש "מכינות". ושוב, אני לא מתמצאת בעניין. אם למדת תיכון בישראל (כן? לא?) אז נראה לי שהכי קל וקצר זה להשלים בגרויות בישראל. בכל מקרה, פסיכומטרי בבריטניה לא צריך. למעשה ציון הפסיכומטרי במבחן הישראלי לא נותן דבר מחוץ לישראל.

...

למען האמת בינתיים זאת בסה"כ מחשבה אז אין לי באמת יותר מדיי מושג לגביי דברים כמו- GCSEs ו-A levels. אני לא באמת יודעת מה זה אומר. למדתי בתיכון, זה אמנם באמת יותר קל וקצר, אבל אני לא מעוניינת פשוט. תואר ראשון אני גם ככה רוצה לעשות בחו"ל, ואין לי רצון להשלים תעודת בגרות (גם אם אני בסוף מחליטה להשאר בארץ- במקרה כזה אני אלך לאוניברסיטה הפתוחה פה) בגלל זה האופציה האולטימטיבית עבורי היא כן למצוא מוסד אם אופציה למכינה. את יודעת איפה אני יכולה לקבל את המידע הכי מדוייק ומפורט בנושא אולי? המון תודה בכל אופן על התשובה, ותודה גם למי שמעליי!

tulkin

New member
המידע הכי טוב ואמין

נמצא במועצה הבריטית לתרבות (biritsh council). מנסיוני יש שם אנשים מקצועיים שיסבירו לך על כל דבר שתרצי בנוגע למערכת החינוך הבריטית. מידע נוסף אפשר למוא באינטרנט. לפני 7 שנים העברתי סדרת סדנאות במוסד בלונדון שהוא מעין מכינה קדם אקדמית. אני לא זוכר את שמו - אבל זה אומר שישנם כאלה. ככלל מערכת החינוך העל יסודית בבריטניה שונה מזו שבארץ. יש בה שני שלבים: מבחני GCSE שנעשים בד"כ בכיתה י' ומהווים סוף למערכת חינוך החובה באנגליה (ואפשר להקביל אותם למבחני הבגרות במקצועות החובה ברמה של 1-2 יחידות בארץ). מעליהם יש מבחני A-levels, שעושים אותם בד"כ כשנה שנתיים אחרי כן, והם מקבילים פחות או יותר למבחני הבגרות המוגברים בארץ. אין שום חובה לעשות אותם, אבל עדיין נהוג לעשות אותם במסגרת לימודים תיכוניים. אפשר לעשות אותם באופן עצמאי או במסגרת לימודים על תיכוניים לא אקדמיים (למשל תארי הנדסאי B-tech שאפשר להתחיל אחרי הGCSE, ישלבו בד"כ שנה-שנתיים של לימודי A לבלז רלוונטיים עוד שנה שנתיים של לימודים מקצועיים - קצת כמו כיתות י"ג-י"ד שעושים בארץ) כדי להתקבל לאוניברסיטאות באנגליה צריך שיהיו לך מספר בחינות A לבלז בציון מסוים. לפעמים יש דרישה למבחנים ספציפיים. מקווה שאין יותר מדי אי דיוקים במה שכתבתי (אני לא בוגר מערכת החינוך האנגלית). ומקווה שזה עוזר לתת תמונה. אפשר להסתכל באתרים של אוניברסיטאות ולראות מה תנאי הקבלה הנדרשים למקצועות השונים ומזה לקבל מושג. בהצלחה

tulkin

New member
וברוח הזמן (עוד יום וחצי למנייק)

ספרי הארי פוטר נותנים הקבלה מעניינת וסבירה למערכת החינוך הבריטית. מבחני הOWL שניתנים בסוף השנה החמישית מקבילים למבחני הGCSE אחרי שנתיים נוספות של לימוד של מקצועות נבחרים בלבד התלמידים ניגשים למבחני הNEWT שהם מקבילים למבחני הA לבלז. אין שום בעיה לתלמיד לעזוב את בית הספר אחרי השנה החמישית ועדיין להיות קוסם.

למעלה