לימודים אקדמאיים

fluppster

New member
לימודים אקדמאיים

מקווה שתוכלו לעזור לי... לאחר המון התלבטויות, נרשמתי ללימודי תואר ראשון בתקשורת בבינתחומי, בעזרת מלגת ציונים (פסלתי מוסדות אקדמאיים אחרים מסיבות שונות). הבעיה העיקרית היא שכדי להמשיך לקבל את המלגה בשנה השניה והשלישית, אני אצטרך לשמור על ממוצע ציונים גבוה, דבר שהולך להיות מאוד מלחיץ. חוץ מזה, מדי פעם חוזר ועולה בי חשש נוסף לגבי המקצוע עצמו. אני עוד לא יודעת בדיוק במה ארצה לעסוק בתחום, אבל אני יודעת שרוב המשרות בתחום התקשורת הן מאוד אינטנסיביות ודורשות הרבה זמן ומאמץ, לעתים עבור שכר לא ממש גבוה. אז כאן מגיעה ההתלבטות: למרות גילי הצעיר (21) אני יודעת שהמשפחה שלי תהיה הדבר הכי חשוב עבורי בעתיד, ושארצה שיהיה לי מספיק זמן להשקיע בבעלי וילדיי, וכמובן גם כסף לאותה מטרה. אני מפחדת להיכנס לתחום כל כך תובעני, כשזה אולי יפגע בתחומים אחרים בחיי. אבל מצד שני, אני לא מצליחה לראות את עצמי עובדת במשהו אחר, שקרוב לוודאי ישעמם אותי, ואז אולי אני אחזור כל יום ב-5 הביתה וארוויח לא רע, אבל לא אצליח להרגיש מסופקת (לפחות מבחינת קריירה). הרבה אומרים לי שאני יכולה פשוט להתחיל ללמוד תקשורת, לראות אם זה מתאים לי בכלל, ומקסימום אחרי שנה לעבור למקצוע אחר. הבעיה היא שבמקרה שלי, אם אני עוזבת את המכללה זה יעלה לי במלגה שלא אקבל (ושם זה 30 אלף לשנה!). אבל עזבו את כל זה, הבעיה העיקרית שלי היא שאני לא מצליחה להיות שלמה עם עצמי. בכל פעם מסתדרות לי נקודות מסוימות, ואז אני מוצאת בעיות חדשות, כאילו אני מנסה בכוח לערער לעצמי את הביטחון. ואני בכלל בן אדם אופטימי מטבעי! אני מקווה שזה הפורום הנכון להתייעץ בו לגבי זה. אז מה אתם אומרים? תודה!

אימון אישי ובחירת תחום לימודים

למתלבטת צהריים טובים, ראשית, אכן הגעת לפורום הנכון. אולם בטרם אענה לשאלותייך והתחבטויותייך, חשוב לציין שכדי להבין את המשמעויות של הצעדים שתבחרי בהם לגבייך- יש צורך בתהליך INSIDE-OUT, שמתבצע במהלך אימון כהלכתו בו ננסה להבין את הערכים שלך, מה מנחה אותך בחיים, מה הצרכים שלך, ומה חסמי ההצלחה. התשובות צריכות להגיע ממך. לכן, כל מה שיאמר כאן במסגרת הפורום יהיה חלקי בלבד, מאופי התחום - הוא אינו יעוץ, אלא - תהליך שבו המתאמן נתפס כשלם, ולו יש את התשובות הנכונות ביותר עבורו. לעניין שאלתך, הערכים המרכזיים שהם למעשה הצרכים המנחים אותך, ומימוש שלהם יהיה בבחינת הגשמה הינם - משפחתיות והגשמה מקצועית. הכסף מבחינתך הוא לא מטרה, אלא אמצעי לספק את צורך המשפחתיות. אולם את מציינת מצב בו לכאורה ערך ההגשמה המקצועית עשוי לגבות מחיר משפחתי. נשאלת השאלה - האומנם?! האם אין באמת דרך שבה תוכלי לחוש מסופקת מקצועית, ועדיין לשלב את החיים המשפחתיים. שימי לב שתקשורת הוא תחום אקדמי, לא מקצוע. מכאן שהאפשרויות התעסוקתיות הן רבות. החל מעיתונות, דרך מדיה, עריכה, יעוץ ועוד תחומים רבים ומגוונים שאת בטח מכירה טוב יותר ממני. לכן, אם את באמת אוהבת את תחום התקשורת, אל תתני ללבטים מאין אלה להפריע לך. התחילי ללמוד, תהני מהלימודים, ולכשתסיימי תבחני שוב את האופציות התעסוקתיות שעומדות לפנייך מול הערכים שלך. מקווה שתרמתי. בברכה, דודי צמח

fluppster

New member
כנראה שאתה צודק...

תחום התקשורת מכיל בתוכו כל כך הרבה מקצועות ואפשרויות, ואולי אצליח למצוא את הנישה שלי שתשלב בתוכה את כל דרישותיי. לגבי זה הגיע הזמן שאפסיק לדאוג.
אבל מה לגביי העניין שאני כאילו מציבה לעצמי כל הזמן מכשולים מחשבתיים? עד שסוף סוף נרשמתי ללימודים והרגשתי שאני יכולה לנוח על זרי דפנה, פתאום התחלתי להילחץ מעניין המלגה והציונים הגבוהים שעליי להשיג. האם אני סתם מלחיצה את עצמי? או אולי אני צריכה להקשיב לקול הפנימי שרומז לי שאני מכניסה את עצמי לסיטואציה מעל ליכולותיי?

שדונים

בתחום האימון הקו-אקטיבי, ה"טפיל" הזה שיושב ולוחש לך למה את כל הזמן טועה, ואולי כדאי לעצור לרגע, ולבחון שוב - נקרא שדון. השדון הזה נמצא בכל אחד ואחד מאיתנו בכל שלב בחיים, ובמיוחד בהכרעות חשובות. הוא מנסה כל הזמן להזכיר לנו כמה אנחנו לא מספיק טובים לכאורה, ולהניא אותנו מלבצע. במשפט אחד - עלייך להלחם בשדון הזה בכל כוחך! אל תתני לו לעצור מבעדך להגשים את שאיפותייך. את בדרך הנכונה, ואם תאמיני בזה - תרחקי את השדון, ותגיעי לתוצאות הנכונות. אגב, אני ממליץ לך לראות את הסרט "the secret" שעוסק בנבואה החיובית שמגשימה את עצמה, ואת כמה יש לנו השפעה על העתיד שלנו. מקקוה שתרמתי. בברכה, דודי צמח

fluppster

New member
אהבתי את הרעיון של השדון.... ../images/Emo191.gif

זה באמת נכון, השדון הזה מציק לי בכל כך הרבה הזדמנויות בחיים, אבל איכשהו הצלחתי לרוב להתעלם ממנו. אולי זה מה שעליי לעשות גם עכשיו... תודה רבה!

למעלה