לימודים אקדמאיים

ורדה57

New member
לימודים אקדמאיים

האם יש בפורום הורים לילדים מחוננים בחטיבה או בתיכון שלומדים לימודים אקדמיים באוניברסיטה הפתוחה?

נטלי22

New member
אצל הבת שלי (כיתה ח) בדיוק נרשמים

לסמסטר סתיו הקרוב. היא שוקלת את זה ברצינות אבל אנחנו עוד לא סגורים על זה. חוששים שהעומס יהיה רב מדי.

רזאי

New member
הילד שלי בחר אחרת.

בפתוחה, לפחות באיזור שלנו, מאפשרים לילדים ללמוד לתואר במתמטיקה, מדעי המחשב או כלכלה. הבן שלי לא היה מעוניין באחד מאלה, ולכן האיץ את לימודי התיכון והתחיל תואר באוניברסיטה רגילה. שני חברים שלו למדו באוניברסיטה הפתוחה לתואר במדעי המחשב. הם דחו את הגיוס בשנה כדי לסיים את התואר, וחתמו קבע כמו עתודאים בגלל זה.
בן של חברה שלי הצליח לסיים תואר בכלכלה בפתוחה במקביל לתיכון. הוא התקבל בצבא ליחידה שעוסקת ביעוץ כלכלי, ולכן גם הוא חותם קבע כמו עתודאי למרות שלא דחה את הגיוס.

ורדה57

New member
לימודים אקדמיים לתלמידי חט"ב

תודה על המידע. הבן שלי בן 14 והתחיל לפני שנה את התואר הראשון במתמטיקה ומחשבים, בנוסף לתכנית המואצת של בר אילן. מאחר והוא התחיל בכיתה ז' מאפשרים לו רק קורס אחד בסימסטר. איך מאיצים את לימודי התיכון?
השאלה שלי הייתה מכוונת גם לנושא ההחזר המגיע ממשרד החינוך. על פי חוזר מנכ"ל מי שמסיים קורס בציון 70 זכאי לקבל החזר של 50% מעלות הקורס. בשנה האחרונה מעכבים את התשלום מבלי לידע על כך את ההורים. שמעת על מישהו שקיבל החזר?שתבע החזר? ממכתב של מנהל האגף למחוננים - לא חל שינוי במדיניות - אבל את המחוננים לא "מחשיבים".

רזאי

New member
מדברים עם ההנהלה.

בהתחלה פשוט הקפיצו אותו כיתה במקצועות הרלוונטיים. הגישו אותו לבגרויות כשהוא ביקש.
אח"כ הוא התקבל לאוניברסיטת בן גוריון לתוכנית מיוחדת לתלמידי תיכון. בביה"ס אישרו לו להעדר שלושה ימים בשבוע כדי ללכת לאוניברסיטה. הוא למד במקביל בתיכון (את המקצועות הלא מדעיים שנשארו לו) ובאוניברסיטה.
מעולם לא קיבלנו החזר כלשהו, וגם לא שמענו שמישהו קיבל החזר על על קורסים.

את רוצה להגיד שרק ביה"ס קובע ללא התערבות

משרד החינוך?
לדוגמא: אם ילד רוצה לעשות בגרות במתמטיקה והוא מוכן ל5 יח' בגרות, הנהלת ביה"ס יכולה להקפיץ אותו
במקצוע הרלוונטי כדברייך, לכיתה שנגשת כבר השנה לבגרות (מועד חורף) , נגיד אם הילד לומד בז' יקפיצו אותו ל יב'?
זה מה שעשו עם הילד שלך?
כלומר, הכל אפשרי?

רזאי

New member
עד כמה שאני יודעת,

למשרד החינוך יש כמה מגבלות. אם מדובר בתלמיד חטיבת הביניים, הוא מחוייב לעשות את כל חמש היחידות במתמטיקה בבת אחת. אם מדובר בתלמיד תיכון- אפשר להבחן בחלקים.
אם ביה"ס מקפיד על הכללים של משרד החינוך, יש לו אוטונומיה. מנהלת ביה"ס שלנו לא אמרה לנו אפילו פעם אחת שהיא צריכה לאשר דברים עם מישהו מעליה. היא קיבלה את ההחלטות בעצמה.
יכול להיות שיש עוד כללים שלא נתקלתי בהם.

נטלי22

New member
ביום שישי האחרון נפגשנו עם האחראית

על פרוייקט תלמידי תיכון מהאוניברסיטה הפתוחה והיא הזכירה במפורש את ההחזר הזה, כך שאני מניחה שהמדיניות לא השתנתה.
כדאי להתקשר אולי ליועצים/רכזים המתעסקים עם הפרוייקט הזה באוניברסיטה ולבדוק מולם מה הפרוצדורה.

נסי בטלפון 09-7781172
מייל [email protected]

מקווה שזה יעזור

ורדה57

New member
תשלומים

גם היועצים יודעים על ההחזר. אף אחד מהם לא יודע שאין תשלום. יתכן וזה בגלל מיעוט הילדים שמתחילים ללמוד בגיל 13(בכיתה של הבן שלי שזו כיתת מחוננים הוא היחיד. ובחטיבה יש עוד 2 תלמידי כיתה ט' שלומדים פילוסופיה ועוד מקצוע הומני), בגלל זה חיפשתי עוד הורים שנתקלו בבעיה של אי תשלום. ליועצים באוניברסיטה אין קשר לעניין למעט המצאת החשבונית להציגה למשרד החינוך. העניין פשוט - לפי דברי מנהלת האגף למחוננים במשרד החינוך, שמכתבה מצוי בידי - אין שינוי במדיניות המימון אף הסיבה לאי התשלום היא "אי ודאות תקציבית". משפט חמקני ולא אוסיף. בגלל זה אני מחפשת הורים אשר:
א. ביקשו מימון המילגה ולא קיבלו
ב. ביקשו בעבר וכן קיבלו
בכל מקרה תודה

ממה שאני מבינה

"אי ודאות תקציבית" זה אומר שגורם יותר בכיר אמור לאשר או להעביר תקציב למנהלת אגף המחוננים.
צריך להגיע אליו על מנת לוודא תקינות בנושא והכי הכי חשוב, לא לעשות את זה בע"פ אלא בכתב בלבד
ולא להשאיר להם טלפונים שלך כדי שלא יחזירו לך תשובה בע"פ אלא בכתב בלבד וכל זה כדי למנוע מהם
לשקר, כדוגמת "לא אמרו לך דבר כזה " (עכשיו לכי תוכיחי) - משהו שמאוד מאוד נפוץ במשרד החינוך.
תבקשי להתכתב איתם באי מייל כך תקבלי תשובות יותר מהירות מהתכתבות בדואר ויהיה לך תעוד של התכתבות עם בעלי התפקידים. מצב כזה עוזר מאוד לקבל דברים מסויימים שנתקעים ולהם משום סיבה לא מטופלים.
אני מניחה שדרך קו פתוח של משרד החינוך יתנו לך טלפונים של כל מה שקשור לתקציבים.

לגבי החזר כספי

למה לא "מחשיבים" את המחוננים?
אם זה נכון אז משרד החינוך עובר על החוק שהוא בעצמו קבע-שיוון הזדמנויות שווה לכל התלמידים.
יש את זה בחוזר מנכ"ל. אני בטוחה שעל סמך הטענה הזו אפשר לקבל החזר.

ורדה57

New member
מחוננים

אכן אין קשר בין החוק למציאות. בחינוך המחוננים - מישהו נרדם בשמירה. זה לא רק בהיבט הכספי

מעניין...השנה הם הקדימו

ידוע לי שתוצאות מקבלים רק בחודש יוני (במחצית השנייה)
ואת התשובות ישר למען של ההורים
אולי החליטו השנה לשנות, לתת תשובות מוקדם מהצפוי
ומעניין שזה מגיע קודם לביה"ס
כנראה מדובר בנהלים חדשים
אני בטוחה שיש לך ילדה מוכשרת ומצטיינת בפני עצמה,
שתגיע רחוק גם ללא חותמת "המחונן"
עצם העובדה שמפנים את ילדים מסויימים לאיתור זה כבר אומר שמדובר בילדים בעלי יכולות טובות מאוד
בעלי פוטנציאל ויכולת
שמתבלטים מעל היתר
ונשלחים לאיתור מחוננות
אין מה לעשות,
לא כולם יוצאים באחוזון העליון
עניין גנטי למדיי
גם אחוז קטן מאוד מנבחנים מאותר ככאילה
להיות ברמת משכל 135 ומעלה זה עניין נדיר לגמרי!
שרק מעטים התברכו בו
הכל בחיים עוד פתוח
יש עוד הרבה כשרונות אחרים שאדם יכול להתברך בהם, לא רק יכולת שכלית יצאת דופן...
כל ילד מיוחד הוא מיוחד בפני עצמו מחונן או לא.
אני בטוחה שלביתך יש כשרונות נוספים אותם היא יכולה לפתח ולפרוח בהם..
בהצלחה לילדה!

למעלה