ליל פורים ב....

א77

New member
לבי ובשרי ירננו אל א-ל חי

לבי במזרח ואני ?! המממ, אנ בסוף מערב...

BigKay

New member
אפליה מתקנת... פוליטיקלי קורקט..

אל תגזים בזה.. גם בין האשכנזים עצמם יש הרבה סוגים שאחד לא מתחתן עם השני. וכן אצל אחינו הספרדים יש אותו דבר בין העירקים והפרסים וכו', אבל זה יותר בולט כזה בין שני צבעי עור, ששמה הפירוש "גזעני" יותר שייך, אבל תכלס כמעט אין הבדל. לילה טוב

א77

New member
הלואי ולא תהיה משמרת צניעות...

זאת אומרת, הלואי ולא נצטרך אותם. יש בין הצעירים המוחים נגד משמרת הצניעות. כשבוגרים, ואילו הצעירים הם הבנים והבנות, או אז מבינים כמה חשוב פעילותם. ובכלל במשך כל השנה סיוט לעבור ברבי עקיבא בפינה שליד הרב שך. היינו ליד רכס החנויות ההם. שבתווך 'מצע חן' ומהצדדים שתי חנויות של שלמה [גם מעבר לכביש יש לו חנות, כמדומני אופנת גדי או גד). לא שייך כמעט לעבור שם מבלי 'להישרט'...

דוסית1

New member
הכותרת לא גרמה לי...

לתהות אחריך.... מיד הבנתי את כוונתך. ואגב, לא חייבים להיות הורים לילדים כדי להבין את הצורך במשמרות, עם קצת שכל וחשיבה לטווח רחוק כל אחד היה יכול להגיע למסקנה הזאת.... (ובקשר לאזור שהזכרת, אז לדעתי זה מקום מגעיל... עם כל הכבוד על החסדים הרבים שהם עושים, יש דרכים מכובדות יותר.... טוב נו... בני ברק...)

חנוך617

New member
בשנה שעברה

עברתי עם רכב באזור הזה ובאיזה שהוא שלב הייתי בטוח כבר שלא ישאר ממנו כלום.

דוסית1

New member
דווקא אנחנו עברנו עם רכב.

בדרך לת"א וזה היה נראה כאילו עברנו בדרך בשויץ....

דוסית1

New member
צחוק, צחוק אבל...

זה באמת נכון, כמדומני שיותר שעה וחצי לקח לנו להגיע רק לר"ג (דרך רחוב חזו"א)

דוסית1

New member
לא הבנת נכון.....

זה חד סיטרי רק להולכי רגל....! בגלל שאם תבוא מכוון השומר בבוקר בדרך לכלי נקי תוכל ללכת בדרך הקצרה ולא לעשות את כל הדרך ממכון מור, הבנת?! :)

א77

New member
בכלל לא מובנת לי השערוריה

סביב משמרת הצניעות. נושא זה הוא מההלכה. בית דין קובעים משמרות בגנות ופרדסים בשביל דברים אלו.

BigKay

New member
יש בזה רק בעיה אחד, שלא הבית דין

שולחים, והם לא נותנים דין וחשבון לבית דין, והלוואי שזה יבוא מטעם הבית דין, כי יש במעשיהם הרבה שגיאות, למרות הרצון הטוב, וכיוון שזה משחק בנשמות ישראל צריכים בזה יותר זהירות, ודי למבין.

א77

New member
זה ממש חדש לי

מה שאתה אומר. ידוע וברור לי שיש קשר רצוף בין רבני העיר ובין משמרת הצניעות. אמנם אין הקשרים הללו מפורסמים, כי השתיקה יפה להם, ודי לחכימא. פעם, המשמרת היתה מוכבת בעיקרה מחסידים, ובפרט גור. בשלב מאוחר יותר נכנסו גם מהחוגים הליטאיים לפעילות. אלו דברים שהצניעות יפה להם. אבל, משמרתץ שמופיעה ללא גב רבני העיר, מזמן היתה נידונית ברותחין כדין שאבאבניקים ומאפיה לשמה...

למעלה