ליל הסדר

deathcaster

New member
לא ידעתי שלהיות יהודי זה אומר

שחייבים ללכת לפי קו המחשבה שלך....

טוב נו... לשם כך קיים הפורום הזה, כדי לנסות למנוע מאחרים לכפות על אחרים את השקפת עולמם.

dry red wine

New member
אני אחדד את העניין

ידיד שלי מאירופה מאחל לי EASTER שמח, אני אומר לו, האמת שאני חוגג פסח. (passover)
הוא לא יודע מה זה. (למזלי).
סתם למשל - מספיק לקרוא את השיר "דיינו" שהוא חלק מההגדה, ועוד כל מיני כאלה, כדי להזדעזע מהתוכן הבוטה כלפי ה"גויים".
אם הידיד שלי יהיה סקרן \ משועמם, הוא יגגל "פסח" ויגיע לתכנים האלה, ההתכחשות הפרטית שלי לא תעזור שום דבר.
כלומר כיום המצב הוא שאנחנו מציגים כלפי העולם שזה התוכן של ההגדה, ובכלל, של היהדות, כלומר - של היותנו יהודים.

deathcaster

New member
תגובה

עדיין, מה אתה מנסה להעביר?

זה שהיהדות גזענית, אליטיסטית ובדלנית, זה לא חדש ומאוד עצוב.
זו ללא ספק אחת הסיבות שבגלל עיקרון "העם הנבחר", עמים אחרים לא אהבו אותנו בלשון המעטה, וגם לא ממש מסמפטים אותנו כיום..

dry red wine

New member
אני מעתיק לכאן (סליחה על חוסר הסדר חח :)

הייתי רוצה שתהיה אלטרנטיבה פורמלית ולא פרטית.
כלומר שמישהו יעשה בגוגל פסח, הוא יגלה שיש משהו אחר ולא רק הגדה של פסח.

dry red wine

New member
לא לטייח

להחליף לגמרי.
קודם כל באופן כללי נראה לי הגיע הזמן להציג אלטרנטיבה לעקרון העם הנבחר, כלומר שמי שיחפש מה זה יהודים ימצא גם אופציה אחרת אלטרנטיבית (רפורמים זה לא מספיק טוב כי זה עדיין "דתי").
ודבר שני כי חגים זה דבר טוב, אם היו חגים אחרים (או תוכן חדש לאותם חגים), היה יותר נחמד לחגוג אותם עם המשפחה וכו'.
... לא ככה...??

deathcaster

New member
או קיי

למה להחליף?

אתה מציע שננסה למצוא תחליף ליהדות?

כשעיתון שקראתי משעמם אותי, אני לא ניגש למכולת ואומר לחנווני: "תחליף לי, למה זה מאתמול", אני זורק את הישן לפח (או עוטף איתו שקית חלב או דג מעושן
...ככה עשו לפני 20 שנה) וקונה חדש.

למה להמציא אופציה אחרת אלטרנטיבית (במילים אחרות זה לטייח, לשקר ולהסתיר את המקור) ? היהדות על כל חגיה, אינה חלום וורוד, ואם להיות הוגן- היא גם לא מתיימרת להיות חלום וורוד, יש בה דברים מזעזעים וכך הם צריכים להישאר מבלי שיעוותו אותם רק בגלל שזה יגרום לי ו/או לך להרגיש טוב יותר עם המוצא האתני שלנו או בכדי שזה לא יגרום ללא יהודי לנוע באי נוחות בכסאו כאשר הוא קורא על ההגדה של פסח בויקיפדיה.

חגים הם לא בהכרח דבר טוב, הדבר היחיד הטוב בהם זה שיש חופש מהעבודה

באשר למשפחה, זה כבר עניין אינדיבידואלי: אם המשפחה בסדר, יהיה נחמד לחגוג איתה כל חג יהא תוכנו אשר יהא.

dry red wine

New member
אם משהו מזעזע אותי אני מחפש אלטרנטיבה.

נכון שאלו המקורות שלי, אבל אני מרשה לעצמי לשנות כיוון ולבקש אלטרנטיבה, כי הקיים צורם.
כלומר שיהיו חגים לאומיים (ישראלים), שלא תלויים במקורות המסורתיים.
המשך החגיגות עם המשפחה ה"קלילה" שנהנית ולוקחת את הכל בכיף, זה באמת נחמד אבל זו הכחשה שאנחנו לא ממש מבינים אותה כי אנחנו בחממה.

אני אגיד לך מתי מתחילים להבין את זה - כשמתחילים להתערבב עם חברים "גויים" ששואלים מה בעצם אתה חוגג ולמה כתוב כך וכך בתוכן הפורמלי שלך. אז אתה מתחיל להתפתל ולומר שבעצם אתה מתעלם מזה, והמשפחה שלך בכלל לא מתיחסת לזה ברצינות.
זה בערך כמו ללבוש בגדים של חמאס או אל קעידה וכאלה, ולומר שאני לא מתכוון ברצינות כי אני משפחה קלילה וזורמת.

deathcaster

New member
אוקיי

"אם משהו מזעזע אותי אני מחפש אלטרנטיבה" - זה נכון להגיד על שקית חלב שהחמיץ או עגבניה שהרקיבה במקרר

לא על דת מסוימת שאתה נמנה על חבריה.

אם הדת מזעזעת אותך, האלטרנטיבה היא לא לייפות אותה במכבסת מילים כזו או אחרת כי אז אתה עונה להגדרה של מחזיר בתשובה, הפתרון היחיד הוא להפסיק להיות חלק מאותה דת.

אם אתה מתחיל להתפתל....ולהתעלם ולהתחמק... זו בעיה, הפתרון שאתה מציע הוא להתעלם עוד יותר ע"י שינוי גרסא, דת זה לא פלאפון

dry red wine

New member
זה בערך מה שאני אומר

אבל אני אומר, עדיין צריך חגים.
אז אם לא נראה לך לעדכן תכנים קיימים - אז צריך להמציא ממש חדש מאפס.
אבל חגים זה דבר חשוב שלא הייתי מוותר עליו....

Sophalin

New member
אני חושב

שאתה צריך לעשות את אותה ההפרדה שעליה אני מדבר שבין דת לתרבות.
אתה לא חייב להיות חלק מהדת היהודית כדי להיות יהודי. אתה יכול בהחלט לאמץ את המנהגים היפים של התרבות היהודית ולנפות מתוך את כל הבררה עם השטריימלים...

dry red wine

New member
אני אישית באמת עושה, זה ברור...

כמו כל אחד בבית שלו ואני מאמין שזה ילך ויתפתח... כבר עכשיו יש כל מיני פירושים מודרניים ויצירתיים.

אבל זה לא משכנע אותי. אם אתה לא מאמין בתוכן המקורי אז תהיה מספיק אמיץ ואמיתי כדי לשכתב את הטקסט באופן שיהיה יותר מתקבל על הדעת.

יש כתבה שאובמה עורך סדר בבית הלבן וגם מאחל ליהודים פסח שמח.
הוא מזכיר שמדובר בחירות של היהודים מהעמים שרודפים אותם, הוא כאילו נגד רדיפה דתית, ורומז גם על אירן והפצצה הגרעינית. אבל הוא דיפלומט וממנף מצב קיים.
אני די בטוח שאישית הוא לא מתלהב לקרוא "שפוך חמתך על הגויים..." זה בעצם בדיוק המשפט של רדיפה דתית.
אז מה הוא עושה? הוא מכריז שהוא נגד רדיפה דתית - ואז משתתף בטקס וקורא לאלוהי ישראל להשמיד את הגויים. וואלה יופי.

Sophalin

New member
לא. זה ממש לא ברור

אני לא חושב שצריך לשכתב שום דבר. אני חושב שאנשים צריכים לעשות מה בראש שלהם.
למה אני צריך לשכתב טקסט באופן שיתקבל על הדעת? מה זה בכלל אומר?

יש כתבה שאובמה עורך סדר בבית הלבן וגם מאחל ליהודים פסח שמח.
הוא מזכיר שמדובר בחירות של היהודים מהעמים שרודפים אותם, הוא כאילו נגד רדיפה דתית, ורומז גם על אירן והפצצה הגרעינית. אבל הוא דיפלומט וממנף מצב קיים.
אני די בטוח שאישית הוא לא מתלהב לקרוא "שפוך חמתך על הגויים..." זה בעצם בדיוק המשפט של רדיפה דתית.
אז מה הוא עושה? הוא מכריז שהוא נגד רדיפה דתית - ואז משתתף בטקס וקורא לאלוהי ישראל להשמיד את הגויים. וואלה יופי.

אני לא מבין מה ההיתפסות הזו למשפט הזה. מכל האגדה מצאת משפט אחד שלילי ונתפסת עליו...
תראה אני מסכים איתך שיש כל מני דברים שליליים - אם זה מה שמפריע לך, תשמיט את המשפט הזה.

אני לא חושב שישראלי חילוני מיושב בדעתו באמת מרגיש הזדהות עם המשפט הזה.

שוב, אתה לא יכול לשפוט טקסט מלפני 500 שנה או יותר - אפילו לא טקסט מלפני 100 שנה ויותר! לפי אמות המוסר של התקופה המודרנית.

dry red wine

New member
נכון שאסור לשפוט טקסט ישן

אבל מותר להתאים אותו לאמות המוסר החדשות, אחרת אני מרגיש בבעיה.
זה לא עניין של משפט אחד או שניים להשמיט. זה הקונספט של ההגדה.
ואגב זה בכלל הקונספט של היהדות, אני מאוד מסכים שהעקרון המוביל ביהדות הוא עקרון גזעני ואינו מתאים לאמות המוסר שלנו. (מצ"ב תזכורת לעניין).

deathcaster

New member
תגובה

"אבל מותר להתאים אותו לאמות המוסר החדשות"- לא, אסור שכן יש איסור תורני ורבני לשנות תוכנם של כתבי קודש ("לא תסור מן הדבר ימין ושמאל").

"אחרת אתה מרגיש בבעיה"? - ברוך הבא למועדון, טוב מאוד שאתה מרגיש בבעיה, אל תנסה לטאטא אותה מתחת לשטיח ע"י התאמתה להווה.

Sophalin

New member
אז רגע

אתה אומר בעצם - זה מה יש ועם זה ננצח?
כאילו להשאר עם מה שיש שם?

deathcaster

New member
תגובה

לא, אני אומר: "זה מה יש, זה מזעזע... ורק אם נשאיר אותו בצורתו המקורית, ונציג אותו כמו שהוא מבלי לעשות מכבסות מילים לטקסט, רק אז נוכל באמת להשפיע על שטופי המוח ...........ואולי ננצח.

אם רצחנו את עמלק, זה רצח עם.... זה לא מצווה משמיים.
אם אנחנו "העם הנבחר" - זה אומר שאנו גזענים.
אם דוד המלך אנס את בת שבע וגרם במכוון למותו של אוריה כדי שהוא יוכל לשאת אותה לאשה (פדופיל זקן), אז הוא אנס ורוצח.... אך המשנה ע"י מכבסת מילים מתוחכמת מוציאה אותו טהור כביום היוולדו.
אם אותו דוד וצבאו מבקעים כרסי נשים גויות הרות כי כך האלוהים ציווה, הם אכזרים בצורה מטורפת.
אם יהודה הולך לזונה, הוא חתיכת חרא.... הוא צריך לעמוד לדין ולא תמר שהתחפשה לזונה.
ואלו רק דוגמאות קטנות של הזוועות של הדת שלנו.

יש הרבה דברים מזעזעים בכתבי הקודש היהודים, ויש צורך להציגם כמו שהם, ניסיונות להציגם במשמעויות מיסטיות נסתרות, זה מכבסות מילים שיעבדו על שטופי מוח.

deathcaster

New member
סדר פסח בצה"ל- לא בשביל דרוזים ובדואים

והנה דוגמה מיוחדת עבורך אילן כיצד תוכן ההגדה הופך הלכה למעשה בהשקפת עולמם של חייל בצה"ל (וגם מפקדיו שנותנים יד לדבר):
http://news.walla.co.il/?w=/2689/2523349

כנראה הם שכחו איך במדרש גויים קיבלו כבוד מלכים בליל הסדר, כנראה הם שכחו מה משמעות: "כל דכפין ייתי ויכול"

למעלה