ליל הסדר

Sophalin

New member
אבל שוב

כשאתה מציג אותם בצורה כזו אתה בעצם מפגין שיפוט ערכי מודרני על אירועים שקרו בעבר וזה פסול.

ורק שתי הערות - להיות "העם הנבחר" זה לא גזענות.
וזה שיהודה הלך לזונה לא הופך אותו לחרא (מה רע בללכת לזונה?)

בכל מקרה שוב, אני לא אומר שצריך לעשות מכבסת מילים. בסופו של דבר אתה צריך לזכור שאלו רק סיפורים מיתולוגיים.
אם דויד היה קיים אז ככל הנראה הוא לא היה מלך רם ונישא וגם בנו לא. לגבי השבטים - אנחנו בהחלט יכולים להיות ספקנים לגבי קיומם וההיסטוריה שלהם כפי שהיא מופיע בתורה.
לגבי לפחות הסיפורים שאנחנו ספקניים לגביהם יש להשאירם כסיפורים מיתיים בלי להביע שיפוט מוסרי מודרני שאינו רלוונטי.

אז לנו היום הם נדמים כמזעזעים - אבל את הזעזוע אפשר להוציא כשאתה מבין על איזו תקופה אתה מסתכל ואילו ערכים המערכת הקנתה לאנשים בה.

deathcaster

New member
אבל שוב

"כשאתה מציג אותם בצורה כזו אתה בעצם מפגין שיפוט ערכי מודרני על אירועים שקרו בעבר וזה פסול"- זו הבעיה, שאנשים שמאמינים באגדות הללו מיישמים את הנכתב בהם כיום, וזו התרעומת שלי ולא כלפי אגדה שנכתבה לפני אלפי שנים.

"להיות "העם הנבחר" זה לא גזענות"- להיות? אולי לא... אבל לחשוב שאתה כזה רק בגלל שבאגדה כתוב, ומאגדה זו גם ישנן נגזרות כמו "תורת המלך", "נשמה של יהודי היא שלמה יותר מנשמת הגוי הבהמית" - האגדה הזו היא מתאבן למנות העיקריות שהן גזעניות, אם אתה מאמין באגדה- אתה גזען.

"זה שיהודה הלך לזונה לא הופך אותו לחרא (מה רע בללכת לזונה?)"- מוסרית גם היום וגם אז זה נחשב פסול ללכת לזונה, בייחוד אם אתה כבר אדם נשוי, אבל זה לא הקטע, קרא קצת על הסיפור, תראה עד כמה הוא אבסורדי (ואיך במשנה מנסים לטייח אותו).

"בסופו של דבר אתה צריך לזכור שאלו רק סיפורים מיתולוגיים"- בסופו של דבר אתה צריך לזכור שרוב המאמינים לא חושבים כך כלל וזה מה שמסוכן.

Sophalin

New member
תגובה

א. אוקיי אני מסכים איתך שזה שאנשים שמאמינים באגדות הללו ומנסים ליישם את הנאמר בם גם היו רק כי ככה כתוב, זה פסול אבל לא על זה הדיון - אד-שקר שקר כלשהו

ב. אני מסכים איתך שמגזירת "העם הנבחר" בהחלט יכולה לצמוח גזענות - שוב, לא על זה נושא הדיון.

ג. יכול להיות ואפילו סביר שהסיפור עצמו אבסורדי. אבל זה שגם פעם וגם היום ללכת לזונה נחשב דבר פסול, לא אומר שזה באמת לא מוסרי (בוא רגע ננסה לחשוב למה - בהנחה שאתה לא נשוי - זה בעצם פסול ללכת לזונה?)

ד. בסופו של דבר זה שרוב המאמינים חושבים שהמיתולוגיות היו סיפורים אמיתיים זה עדיין לא נושא הדיון.\
זוהר, אני מתפלא עליך...

deathcaster

New member
תגובה

אני בהחלט חושב שעל זה הדיון...
אולי אי ההסכמה היחידה בינינו היא..... על מה בעצם הדיון?

"אד-שקר שקר כלשהו"= אתה מנסה להציג כאילו אני שוגה ב"איגנרטיו אלנכי", בעוד שאני חושב שלא.

מה שפסול במה שיהודה עשה

גם אם נראה לך שללכת לזונה זה בסדר גמור זה שיהודה חשב שזה בסדר גמור שהוא דופק זונה, אבל זה שתמר נדפקה כזונה זה פשע נורא מספיק כדי שתישרף.

Sophalin

New member
אוקיי קראתי את הסיפור אבל

רק ליתר ביטחון, פתחתי שוב את התנ"ך וקראתי שוב.

עדיין לא ברור לי למה מגיע לה להישרף?

למה אתה שואל אותי?

תשאל את יהודה. הביקורת שלי על יהודה אינה שהוא סבר שמגיע לזונה להישרף. אלה כנראה היו הערכים של התקופה. הביקורת שלי היא על זה שהוא עצמו דפק זונה ולא סבר שהוא צריך להשרף יחד איתה.

אין אסור הלכתי לשנות את ההגדה של פסח

כי ההגדה של פסח אינה תוצאה של פסיקה הלכתית. המצווה היא לספר ביציאת מצרים.

deathcaster

New member
אז אפשר לספר איזה סיפור שרוצים?

סבבה, אני להבא אצטט את פפירוס איפוור... אספר על פרעה אח'מוסה וההיקסוס

deathcaster

New member
נו... אז זה מה שעשיתי בליל הסדר

האחרון שערכתי... משמע אני צדיק.

למה זה צריך להיות לא תלוי במקורות

המסורתיים?
יש לא מעט מקורות במקורות המסורתיים שאתה וכל אחד אחר יסכימו איתם. למשל את "שפוך את אהבתך" המיוחס לבן של רש"י אתה מכיר?
כל מה שצריך לעשות הוא ללמוד ולראות מה יש. כשעושים את זה מגלים שאפשר די בקלות להחליף את המקורות המסורתיים במקורות מסורתיים אחרים, לא פחות יהודיים ולא פחות יהודיים.

בן אביו

New member
למה ש"פורמלית" יהיה משהו שונה ממה שיש עכשיו?

רק כי אתה לא אוהב את זה, אז "פורמלית" צריך לאמץ את העמדה שלך?

dry red wine

New member
אני ממש מתפלא

למה להמשיך לנופף בעקרון העם הנבחר שמייחל להשמדת \ הכנעת כל האחרים ? ?
תבינו, שאם זה התוכן הפורמלי, אז לא מעניין מה הכוונה האישית שלנו.
כמו שאמרתי, יש דברים שאפילו בצחוק לא עושים, ואפילו לא בכוונה אחרת.

בן אביו

New member
עדיף להכריז שאנחנו עם עלוב

ולהגיד תודה כל יום שהאחרים לא משמידים אותנו, נכון?

למעלה