ליל הסדר?

שiקiלDית

New member
ליל הסדר?

אותי הלילה הזה מייגע.סיפורי אין סוף.עד שמגיעים לארוחה מתמלאים במצות ועלים מרים.הילדים עיפים ומשגעים הקיצר מה פה כן סדר?

קדש ורחץ כרפס יחץ מגיד רחצה מוציא

מצה....... כל ההילה, הבלגן, ההצגה, הסיפורים שמכירים כבר בעל פה, הקושיות, התרוצים, האוכללל - חולה על זה (על האוכל רק!) ומייחלת לשם. לבסוף שיר השירים, לו לא הייתי כה עיפה הייתי מתענגת על קריאת המגילה הזו. מה רע? ומה לא מסודר אחרי שנקרענו בדפיקת מזרונים?

ואם בענייני החג עסקינן

בא לי לקטר קצת!! נאלצת לנקות את הבית לפסח. קיבינמט!! מחפשת דחוף מתנדבים לעזרה בניקיון וסדר. כי אין לי אנרגיות ורצון, ואני מתחילה להרהר אחר אבותינו במצרים ובכוונות הזדון השובניסטיות בעליל שלהם. הם לא יכלו להתארגן קצת? למה החיפזון הזה, וה'לא החמיץ בצקם'?, רק בשביל לאלץ את נשותיהם עד סוף כל הדורות לרדוף אחרי גרגרי שומשום (שהם בכלל לא חמץ!) בחריצי הגומי של המקרר??

לחוד

New member
אתן אשמות

"בזכות נשים צדקניות נגאלו ישראל ממצרים". אין הקולר תלוי אלא בכן הנשים. מי בקש מכן להיות צדקניות כל כך?

sec op

New member
ובפרט

שהן ממשיכות להיות צדקניות ומוסיפות כהנה וכהנה על נקיונות הפסח, וביעור כל חשש צילו של אבק שנגע בו חמץ....

mister xy

New member
אני אסביר לך:

אחרי כל הבלגן של הארבעה כוסות וההגדה והמצות והמרור והסעודה וההלל והחד גדיא, צריך עוד לסדר את הבית כשהעיניים נעצמות מאליהן ואת רוצה שלא יקראו לזה ליל הסדר ? מתי בפעם האחרונה עשית סדר בבית בשעה שתיים בלילה ?

למעלה