ליל הסדר של אנוס!!!

חרדלוני

New member
ליל הסדר של אנוס!!!

לקראת החג הקרב אני חש רגשות כבדים יותר מאשר אי פעם. החיים כאנוס אף פעם אינם קלים, אבל בפסח הם קשים עוד יותר, עם המנהגים ההזויים האלה של פסח. שבת ושאר החגים עוד אפשר לעכל, אחרי הכל עדיין יש איזשהו חן בלסעוד ארוחה חגיגית כשכל בני המשפחה מסביב, ולשוחח בכיף על דא ועל הא. אבל ליל הסדר... מה לי ולסיפורי האלף ולילה שנטחנים באובססיביות בלתי נשלטת בפעם המי יודע מה? כמה ראשי כבר יכול לסבול את הקידוחים הבלתי פוסקים עם כל הסיפורים הדימיוניים של יציאת מצרים של איזשהו שבט תמהונית שהחליט להתיישב אי שם במדבר? כמה כבר אפשר להנות מחתיכת סלרי או תפו"א טבול במי מלח? למה לי לאכול חסה טבול באיזשהו רסק של תפוחים שקדים ותמרים מתובלים בקינמון וזנגויל - חרוסת (תסלחו לי עם טעיתי במתכון המורכב הזה)? החלטתי היא... השנה אני לא יעשה לאליהו הנביא חיים קלים! אני לא אתן לו לצאת לפני שהוא יגמור ללגום את כל גביע היין הגדול והמפואר ושמיועד רק בשבילו. ובלי פוילע שטיק אבקש ממנו שיסביר לי מה שאומרים בוהיא שעמדה - "והקב"ה מצילינו מידם", האומנם.. מצילנו מידם?! ומה עם עשרות האלפים הלוחמים והאזרחים שנפלו ונופלים קרבנות בידי המרצחים הערבים? "שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו"... רק עלינו? במערב מדינת סודן שבאפריקה קיים חבל ארץ הנקרא דרפור, האנשים בחבל ארץ זה מתים באלפים! על פי הערכות מתים שם כל חודש כ10.000 איש!!! אלפים מתים בטיבת תחת הכיבוש והדיכוי האפל של ממשלת סין!!! וזה רק מקצת מן העמים והמליונים שחיים ע"פ הגלובוס רק כדי לשרוד מאימת האויב העומד לכלותם! ולסיום אמליץ לאליהו הנביא שבמעופו חזרה אל השמים שיספור בשבילי בבקשה כמה כוכבי לכת יש שם למעלה במערכת השמש, האם קיים שם רק אחד עשר כוכבים עם הפלוטו או בלי כקביעת ההגדה, או שקיימים שם יותר כפי קביעת המדענים?

למעלה