לילי המופלאה

אפשר בהחלט לראות את זה כך

ניסיתי לסייע לך להבין את הזווית שהציג "מדען חלל".
אם אתה רוצה לנסות להבין אותה טוב יותר, תגיד.

ינוקא1

New member
השאלה היא קודם כל

האם הבריאה היא "בשביל" משהו.

יש גישות רוחניות הסוברות כך - קבלה למשל.
יש גם גישות הסוברות שזה לא "בשביל" משהו , או גישות הסוברות שהסיבה היא מעבר לידיעתינו כבני אדם (הרמב"ם למשל).

אך אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שזה כן "בשביל" משהו , אז זה בוודאי לא בשביל לסבול , אלא בשביל ללמוד איך לשחרר את הסבל.
הראיה שהסבל איננו סטאטי , אלא משתנה כל הזמן , ומטרתו של כל יצור חי היא לשחרר אותו ככל יכולתו.

כל מה שכתבת - נכון.

באם מטרתך היא לכתוב דברים נכונים, הצלחת.
(כהרגלך)
באם מטרתך היא להבין טוב יותר את הזווית שהוצגה על-ידי אדם אחר - זה דורש מאמץ אחר לגמרי.

אני בכל מקרה נהנה ממה שאתה כותב.
אם אתה רוצה לקבל סיוע ב ל ה ב י ן יותר לעומק את "תפקידם הוא לסבול" - לא בלהסכים עם זה או לא להסכים עם זה - תגיד.

דברים יכולים להיות נכונים יותר ונכונים פחות. באם מטרתך היא פשוט לכתוב דברים נכונים ככל האפשר, אינך זקוק לעזרתי.

לא עניין של טוב ורע.

תמיד אפשר להבין טוב יותר.
ומה שכתבת בהודעה שהחלה במלים "השאלה היא קודם כל..." למדה אותי שיש באפשרותך להבין טוב יותר - אך ורק באם רצונך בכך - את המציאות עליה מנסות המלים "האדם נועד לסבול" להצביע.

ינוקא1

New member
אני חושב שהבנתי טוב את דבריו.

אך אם אתה חושב שיש איזשהו רובד בדבריו שלא הבנתי ושאתה הבנת - אז אנא האר את עיני

טוב, בשמחה. אנסה. בעקיפין, אמנם, אך אנסה.

צלם תמונה אחת מתוך המתרחש ברגע זה על כדור הארץ.
כמות עצומה של סבל.
לסבל זה יש תפקיד, מפני שלכל דבר בטבע יש תפקיד.
טבעי לאדם להניח שהתפקיד היחיד של זה קשור בו עצמו (לדוגמה, בכדי להעירו), אך למעשה, הטבע חסכוני מאד. לכל דבר יש תפקידים רבים. כמות גדולה כל כך של סבל איננה נמצאת שם במקרה. היא משרתת דברים רבים. סבל אנושי רב נחוץ כרגע בכדור הארץ.
מי ייתן והיצורים החיים לא יידעו עוד סבל.
מי ייתן והמודעות הקוראת מלים אלה ממש - תתעורר.

מדען יקר

ראה את התשובה שלי לינוקא.
אם המוחלט לא צריך את האדם, למה נברא האדם?
נכון שהמוחלט כמוחלט, לא זקוק לכלום.
אבל בכל זאת המוחלט החליט לברוא את הבריאה.
למה?

מהי מהות החיים לדעתך?
למה אנחנו כאן, כדי לסבול?
האם אב יכול ליצור ילד כדי שיסבול?

lightflake

New member
אף פעם לא הבנתי את זה אגב

איך זה שיש מורים שמדברים עם תלמידיהם על "הדרך" שעליהם לעבור ועל "עבודה" רוחנית שעליהם לעשות
ויש את אלו שנוגדים את זה לגמרי ופשוט אומרים "זה זה", "זה כאן", והם לא מדרבנים לעשות שום דבר ואיכשהו מנסים להראות שאין משהו שצריך לשנות או שניתן לעשות כדי שהשלמות תהיה שלמה יותר ממה שהיא כי זה מה שהיא ממש ברגע זה... (טוני פרסון ויוג'י קרישנמורטי, הם דוגמאות קיצוניות לזה)

ינוקא1

New member
אם יצא לך לתרגל צ'י גונג

אז המטרה היא "להיות רך" , לא להפעיל כח מיותר , לנוע בזרימה ובחופשיות ללא נוקשות - "תנועה ללא מאמץ".

אך מכיוון שהטבע שלנו הוא כן להיות נוקשים ולהתאמץ , אז בהחלט נדרשת דרך , עבודה , ותרגול שיש לעשות - עד שלומדים להרפות.

מעולם לא ראיתי אדם שנולד כשהוא אומן צ'י גונג.
כולם צריכים תרגול ועבודה - גם אם המטרה היא לשחרר ולהרפות ו"לא להתאמץ".

וכמו כן , מי שמבין באמת , מבין שהתרגול הוא אינסופי.
תמיד ניתן להגיע לרמות עמוקות יותר ויותר של "ללא מאמץ".

כך שזהו שקר גס ש"לא נדרשת עבודה" כדי להגיע להארה.
עם זאת העבודה הנדרשת היא דווקא ללמוד להרפות ולשחרר היאחזויות.
כלומר נדרשת עבודה כדי ללמוד "איך לא לעבוד".

זה דוקא פשוט

המורים מסלפים, המסר האמיתי עובר צנזורה כדי שהתלמיד יוכל לקבל את הדברים, ולפעמים זה נובע מתוך בלבול של המורה עצמו.

lightflake

New member
נראה לי שזו בעיקר חמלה

לילי הרבה פעמים אומרת שעל "דרך האין" פשוט אין מה לדבר, כי כל מה שנגיד זה לא יהיה זה, לכן היא מדברת רק על "דרך היש"

מורה שמסלף

הוא לא מורה.
זהו תירוץ עלוב של תלמידים שוטים להתנהגות שדל המורה שלהם, שלמרות כמה יציאות חכמות, הוא לא מורה.
בטח שלא מורה מואר.
מורה שדבריו צריכים לעבור צנזורה, לא ייתכן שהוא מורה.\
ממילא דבריו עוברים צנזורה בין רמת התודעה שלו שבה נאמרו הדברים, לבין רמת התודעה של התלמיד שבה הוא הבין אותם.

לפני עיוור לא תיתן מכשול.
מי שמציב מכשולים לתלמידים שלו, לא ייתכן שהוא מורה.

lightflake

New member
לא קראת את "מגילת סן מיקלה" ?

למי שלא מכיר מדובר על יומן של רופא שפעל בתחילת המאה שעברה
לא פעם הוא נתקל בחוליים מדומים והוא הצליח לרפא את אותם חולים מכובדים רק לאחר שהבין שמה שהם באמת רוצים זה להרגיש שהם מטופלים ולכן הוא לומד לזרום איתם ועם דמיונותיהם, ממציא להם מחלות וממציא להם תרופות פלאצבו והופך לרופא מאוד מצליח... לקרוא לזה שרלטנות זה קצת קוצר ראיה...

עם כל הכבוד

אפילו שרוב משפחתי הם והיו רופאים, רופא, המיוחד ביותר הוא לא מאסטר.
לכן אני מתעקש על מה שכתבתי.

למעלה