לילות

nuritgat

New member
לילות

תום כבר בן 1.9 בעוד כמה ימים הוא יקבל במתנה אח חדש (סוף תשיעי). במשך חייו הקצרים הוא עדיין לא ישן לילה שלם רצוף. הוא ישן לידי ולרוב ההתעוררויות הן קצרות לקחת מוצץ או לשתות שלוק מהמים. הכמה לילות האחרונים הינם בלתי נסבלים. הוא מתעורר כל חצי שעה- שעה ורוצה לשתותואני כבר גמורה ונשברת ונותנת לו מה שהוא רוצה, למרות שאני יודעת שזה לא מצמא. אני מקווה שבכמה ימים שהוא יהיה לבד עם אבא שלו (שבדר"כ עובד בלילות) ישנו משהו, אבל מאוד חוששת מהלילות שינואו עם תינוק חדש- להתעורר לסירוגין בכל פעם למישהו אחר ומה אם הם יתעוררו ביחד?! מה עושים? אני חייבת לציין שבמשך היום תום הוא ילד מדהים, סקרן וחכם וכמעט שלא בוכה ובלילות כאילו יש לילד פיצול אישיות והוא הופך להיות ילד אחר לגמרי.

maya100

New member
שאלה ואולי גם איזה תובנה..

למה תום ישן איתך? אני שואלת לא מכיוון שאני מתנגדת ללינה משפחתית אלא כי נדמה לי שזה מקשה על שניכם. עלייך כמובן, מפני שהוא מעיר אותך, ואולי גם על תום שמתעורר כל פעם שאת מסתובבת (סתם ניחוש, פשוט נראה לי קשה לישון במיטה עם אשה בחודש תשיעי וזה מנסיונו של בנזוגי). אני יודעת שזה קרוב מאוד ללידה (תזמון לא אידיאלי) אבל אולי כדי להעביר את תום למיטה משלו (בחדר משלו). אין סיבה שכאשר הוא מתעורר מצמא או בכדי לקחת את המוצץ הוא לא יעשה זאת לבד. (ביתי בגיל דומה והיא מתעוררת ושותה מהבקבוק שנמצא במיטתה וחוזרת שוב לישון, כל זאת מבלי להעיר אותנו). החשש שלך מובן לחלוטין ואכן תהיה לכם תקופה קשה (במיוחד אם את מציינת שבעלך אינו נמצא בלילה). אין לי תובנה לגבי קימה עבור שני ילדים (טרם התנסיתי) אבל אני מאחלת לך לידה קלה ובוודאי יהיו פה כאלו שיוכלו לענות מנסיונן.

nuritgat

New member

אנחנו אמורים לעבור דירה בזמן הקרוב וכרגע אין לנו חדר נוסף. כבר מזמן הייתי מוכנה להעביר אותו לחדר משלו, אבל זה מה יש כרגע. היינו כבר אמורים לעבור, אבל דברים התעכבו. מעבר לזאת, הוא לא ישן איתי במיטה. אנחנו ישנים על הרצפה והמזרון שלו נמצא בין שלנו לבין הקיר והוא גם יותר נמוך. לפני כמה דקות הוא התעורר (בבכי כמובן) ורצה לשתות. הוא שתה הכל וכמובן שרצה עוד, אבל החלטתי שזהו ואמרתי לו שעכיו המים הלכו לישון ושגם הוא הולך לישון. קצת חיבוקים ונשיקות והוא נרדם. נראה לי שאתעקש על זה הלילה, כי בדר"כ לוקח לו מהר מאוד להבין. אני מאוד מקווה שנעבור בקרוב, למרות שאין סיכוי שזה יהיה לפני הלידה. נראה איך הלילה יעבור ושיהיה לי בהצלחה...

קודם כל, התקופה הראשונה של שני

קטנים קשה בכל מקרה (מנסיון
). צריך הרבה עזרה ומלא סבלנות. בסך הכל הילד עוד קטן מאוד ואין זה אשמתו שיש לו אח בדרך אז לא צריך לעשות דברים שלא הייתם עושים אחרת- כמו להעביר אותו פתאום לחדר אחר. מצד שני, גם את בן אדם. אז האפשרויות הן: 1. להסביר לו (ביום) שבלילה את רוצה לישון ואם הוא קם שייקח לעצמו את מה שהוא צריך ויחזור לישון. תוך כמה ימים של הסברים, תירגולים וחיזוקים אולי תראו שיפור. 2. לנסות לברר למה הוא מתעורר ולטפל לא בסימפטום אלא בסיבה. אולי הוא חושש? אולי הוא לחוץ מהלידה הקרובה? חלומות רעים? גם טקס-שינה ארוך ואוהב עשוי לשפר את המצב. בהצלחה...ושיהיה בקלות.

למעלה