לילות

לילות ../images/Emo5.gif ../images/Emo4.gif

ביום שלישי התאומים יהיו בני חודשיים, והסוף לא נראה באופק. וזהו מצבנו: עומר מתעורר כל 3-4 שעות לאכול. הבעיה היא שלא תמיד הוא אוכל ארוחה מלאה, ולכן רעב שוב אחרי שעתיים. זה בהנחה שהוא חוזר לישון אחרי האוכל ולא נשאר ער לשעה-שעה וחצי, סתם ככה. יובל דווקא ישן יותר טוב, עד 5-6 שעות בלילה, אבל גם הוא מתעורר לפעמים ונשאר ערני המון זמן. חוץ מזה התחיל אצלו בשבועיים האחרונים תרגיל חדש - בחלק מהלילות הוא מתעורר 3-4 פעמים באמצע השינה (ולא כדי לאכול) בבכי היסטרי, כאילו מתוך סיוט. גם אחרי שאני לוקחת אותו על הידיים ומנדנדת אותו הוא עוד ממשיך לבכות נורא חזק דקה-שתיים, ואז חוזר מייד לישון כאילו כלום. אני יודעת שאנחנו עוד רחוקים מהגיל של סיוטי לילה, אבל מה זה עוד יכול להיות?? האם מישהי נתקלה בתופעה כזאת? בקיצור, לא ישנים. ניסיתי לוותר על החתלה אחת באמצע הלילה כדי שיחזרו לישון מהר, אבל זה גם לא עוזר וגם הם קמים אח"כ נורא רטובים. איך עוזרים להם לישון יותר? האם כדאי להתחיל עם קצת דייסה?

מיכל קודם קבלי ../images/Emo24.gifואחר כך תנשמי

נשימה עמוקה ותהיי סבלנית וחזקה אין ברירה אני מאוד מבינה את מצוקתךאבל הם רק בני חודשים ועדין רעבים גם בלילה זה טבעי לא כל התינוקות ישנים לילות שלמים אני מצטערת להיות נושאת בשורות איוב אבל גם אצלי לא ידענו שינה ועדין 8 חודשים אחרי לא יודעים בקשר ל"תרגיל " של יובל יכול להיות שמתחילים לו גזים זה אופיני לתגובה או שכן יש לו איזה שהוא פחד לא מוסבר- נניח אם הוא נרדם על הידיים שלך ופתאום מתעורר ומגלה שהוא במקום אחר זה יוצר פחד ואז לוקח לו כמה דקות אחרי שאת מרימה אותו להבין שהוא בטוח שוב ולהירדם ילדים בגיל הזה לא בוכים סתם - זה לא תרגיל יש משהו שמפריע לו והדרך היחידה שלו לתקשר היא בכי לצערי אין לי תרופות פלא או מילת קסמים רק זמן ואורח רוח תחזיקי מעמד

מיכל ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif כמו

שענתה לך שרית, בגיל חודשיים זה הכי נורמלי שהם קמים בלילה לאכול או אפילו סתם קמים. צר לי שאני לא אשת בשורות אבל גם שלי עדיין קמים בלילות והם בני חמישה חודשים וחצי. קיבלתי פעם עצה ממישהי בפורום "אל תחכי לרגע שתלכי לישון, כי הוא לא יגיע" והוא באמת לא הגיע (לא אז בכל אופן) פשוט בחודשים הראשונים נמנמתי מול הטלויזיה בלילות כשהם לידי , חוץ מהפעמים שבעלי עשה תורנות לילה איתם. אני התחלתי איתם עם קורנפלור בגיל חודש וחצי בגלל בעית רפלוקס ובעקבות המלצה של גסטרולוג , אבל אני יודעת שההמלצה בדר"כ היא רק מגיל ארבעה חודשים. ובכל אופן הקורנפלור לא עזר להם לישון יותר זמן...

בר2

New member
גם אני לא אשת בשורות......

אך גם היום שתאומי נושקים לשנתיים...... הם קמים בלילות
הסיבות משתנות אך השינה אינה רצופה... לגבי התעוררות ובכי היסטרי אצלנו שי היה כזה בדיוק בגיל חודשים שלושה היו לו התקפי בכי היסטריים ומיד לאחר שהרמנו אותו הוא היה נרגע וחוזר לישון. התופעה עברה די מהר ובזמנו ששאלתי אז אמרו לי שיתכן והוא חולם. לגבי אוכל בלילה..... החל מגיל חודש וחצי התחלתי להזיז להם את הארוחות כך שהארוחה האחרונה היתה לפני שהלכתי לישון (חצות), ובאמת החל מגיל חודשים הם דילגו על ארוחת אמצע הלילה והארוחה הבאה שלהם היתה ב5 בבוקר ומאוחר יותר ב6 בבוקר כך שלמעשה הם סחבו את הלילה וזה היה נפלא! (עד שהתחילו הלילות הלבנים של השיניים ) סבלנות..... והכל מסתדר בהצלחה!

קרנושה

New member
בר ../images/Emo140.gif בשבילך...

ולגביי דברייך....זה בדיוק מה שאני עשיתי עם ילדיי והאכלות בלילות....פתחנו לאט לאט פער בין האכלה שלפני השינה...חצות-עש הבוקר שבהתחלה נחשב ל05 ואחרי זה 06 וכו´....היו פעמים שהם סחבו ביחד והיה מי שקם קודם וקיבל את המנה שלא....לא קריטי.....עדיין ישנתי 5 שעות רצוף מינימום....לגביי הקימה הזאת בלילה של יובל (מקווה שאני לא טועה בשם)...נוטים לומר גזים על כל בכי או תלונה לא מובנת...אולי זה באמת גזים ואולי חלום....הכי חשוב שירגיש בטחון באותו הרגע....את חום גופך...ולמיטה בחזרה מיד...לא להרגיל להרדים בידיים יותר מידיי...

טל של 4

New member
מיכל, קודם כל ../images/Emo24.gif

עכשיו לתכלס. שלושת החודשים הראשונים הם ס י ו ט את תרגשי הקלה בעוד כחודש (אני מבטיחה) דיסה (לצערי) לא ממש עוזרת וגם לא מומלצת לפני 3 חודשים, אבל סדר יום כן. תתחילי לנסות לסדר אותם, טכס קבוע לפני השינה, שעות שינה קבועות במשך היום בגיל הזה לדעתי הם צריכים 1-2 שעות בבוקר 2-3 שעות בצהריים 1-2 שעות אחר הצהריים. חוץ מזה תחזיקי מעמד אה ועוד עיצה, ע ז ר ה ממי שרק מוכן תבקשי שיקחו אותם לטיול בחוץ כל כך יפה עכשיו ותנוחי זהו, ושוב זה ישתפר אני מבטיחה גם אני בגיל הזה הייתי על סף שבירה וזה עבר אומנם אין לילה רצוף אבל אין מה להשוות להתרוצצות של החודשים הראשונים. בהצלחה.

nonana

New member
קבלי ../images/Emo24.gif ממני

ואם צרת רבים מנחמת אז גם אני הרבה לילות לא ממש ישנה- קמה לפחות 3-4 פעמים. הדבר היחיד שיש לי להגיד לך הוא חיזקי ואימצי. ועוד דבר- אפשרי ביותר להחליף חיתולים באמצע הלילה לפחות עוד קצת זמן- כי הם יכולים אפילו לקום עם חיתול כל כך רטוב שזה עובר לבגדים. וגם הרבה פעמים הילדים קמים באמצע הלילה עם כאבי גזים או חלום רע- וזה קורה. אז יש לי לאחל לך רק סבלנות ואורך רוח.

zimes

New member
הי מיכל ../images/Emo24.gif

תראי - לישון לילה שלם זה שלב התפתחוית. אין צורך להאיץ, ובעצם גם אי אפשר. תנסי למצוא שעה לישון בצהריים, כשהילדים עם מישהו אחר. זה יעמיד את הלילות באור הרבה יותר סביר.

תודה לכולן על התמיכה והעצות ../images/Emo23.gif

אם כי נראה שאצטרך להסתפק ב"צרת רבים..." ושום נס לא יקרה מחר ויתן לי לילות שלמים של שינה. בנוגע ליובל, תודה לכל אלה שכתבו שגם אצלן היתה התופעה. הרגעתן אותי מאוד.

למעלה