"לילות פרא"

alissa

New member
"לילות פרא"

סוף כל סוף, תגובה (שלדעתי לא במקרה, נשית) אינטלגנטית, רגישה מדויקת וחדה על ספרו הסנסציוני של דייויד דיידה "לילות פרא" (שלדעתי גם לא במקרה, גבר) העוסק בסקס ונשים . במאמר ישנה גם ביקורת חצי סמויה על גישתו של אושו לנושא ( ואני בהחלט מקבלת אותה). מאמר חשוב לדעתי בעיקר בשל הגישה ההולכת ורווחת (ע"ע שי טובלי וחבריו) של "יאללה בלאגן" בחסות הרוחניות.

הצופה.

New member
השרלטנות חוגגת

אני מכיר את שיי הייתי אצלו בריטריט במורן את ממעיטה בערכו הוא הרבה יותר גרוע ממה שאת חושבת וחבריו הבדידות הורגת אותם תחושת השייכות הופכת אותם לעדת עבדים נרצעים מצד שני ההליכה הטוטאלית שלו בדרך משאירה מקום למחשבה ...

קמהדנו

New member
מהי הגישה

של אושו?
הרי הוא כמו האפיפיור לעומת הדוד דויד

alissa

New member
נו באמת

הבה ולא נתמם. כן...גם כשזה מגיע לאושו. מה הגישה שלו בוודאות, אינני יודעת. מעולם לא שאלתי אותו. מה שאני כן יודעת שהסניאסים שלו אימצו בחפץ לב וברצון עז את רעיון "האהבה החופשית" ואף יישמו אותה ועדיין מיישמים (אלו הטוענים להמשך דרכו) כשהגבול בין התפתחות רוחנית לניצול מיני, שחיתות מוסרית ועוד פשעים ונזקים נפשיים בכל מיני רמות, הוא אינו ברור ,מעורפל, נחצה לגמרי ועבר את כל גבולות הטעם -הטוב הרע והנורא. העיניין פה הוא לא אושו או דיידה. הנושא הבעייתי פה (שאותי אישית הטריד ועדיין מטריד מתחילת הדרך) הוא הניצול הפושע, הציני והמחריד ביותר, בין אם מקורו באינטרפרטציה שגויה או בסתם בהמיות לשמה, הוא השימוש המניפולטיבי שנעשה בסקס תחת איצטלה של הגשמה רוחנית. אני לא דוחה באופן גורף את הרעיונות שדיידה מעלה בספרו, אבל כמו הכותבת (וייסמן) אני מסכימה שרובנו לא מצויים ברמה הרוחנית המתבקשת כדי ליישם את הנאמר שם.

waker

New member
../images/Emo13.gifalissa יקרה

הכתבה המצורפת נוגעת ממש בנושא המדובר . תהני

alissa

New member
../images/Emo13.gif טוב, לא ממש בנושא המדובר

אבל היה מצחיק.

אליסה,

אל תטעי אליסה- סקס קרנלי ותאוותני, כמיהה לתאוות הבשר ותענוגות הגוף- איננו באמת סקס, כל עוד את לובשת חולצה שקנית במרכז של גורו חרטא-ננדה ( שכתוב עליה " אום " ), מתרגלת יוגה פסבדו-מדעית אצל הגורו גרידי-ננדה ואפילו נוסעת לסמינרים של ישישים הודים. או בקיצור- הניו אייג' היא תעשיית כסף טהורה, וזלזול מוחלט באינטליגנציה של המתרגלים העלובים שלה!!

lost insight

New member
לא צריך להכליל

יש ניו אייג' ויש ניו אייג'... פשוט צריך לסנן והרבה.

alissa

New member
שלא תטעה אתה בעצמך

ראשית - סלמטק על הנחרצות ועל הכניסה המרעננת. שנית - למי קראת איש עסקים ממולח הא?! אם לא תזהר בלשונך, נתרגל עליך את כל סוגי אומנויות הלחימה הניו אייג'יות. לגבי תעשיית הניו אייג', אני מסכימה באופן כללי. יחד עם זאת, אם מתבוננים בעין צלולה ניתן לברור כמה פנינים משדות הח.. Welcome aboard sir.

alissa

New member
אל חשש חבוב. ../images/Emo68.gif

אני יודעת רק קצת קפוארה מהגורו האחיין שלי בן החמש וחוץ מלעקם לעצמי כמה חוליות לא ממש גרמתי למישהו נזק.

למעלה