לילות לבנים

לילות לבנים

מזה שבועיים עילי לא ישן! פשוט כך. מתעורר כל עשרים דקות וגם אם מרדימים אותו בידיים שמים אותו במיטה והוא מתעורר. לפני כחודש הוא נגמל מהנקת לילה והכל עבר חלק. הוא התעורר פעמיים בלילה ובבוקד בין 5:00-5:30 הייתי לוקחת אותו למיטה שלנו , מניקה אותו ומקווה שימשיך לישון - לפעמים זה הצליח. אבל לאחרונה הוא פשוט נעמד במיטה ובוכה. הוא לא חולה. כרגע לא יוצאות לו שיניים, ואין לי מושג מה עובר עליו. ואנחנו פשוט יוצאים מדעתנו. הוא יכול לבכות שעתיים - שלוש רצוף, הלב נקרע, אבל העייפות המצטברת של לילות ללא שינה בכלל היא בלתי אפשרית!! אפילו במיטה שלנו הוא מתעורר. חברה אמרה לי שגם לבן שלה זה קרה בשלב הזה וזה על רקע התנהגותי ולא פיסי, וצריך לעזור להם ללמוד לישון. אבל לי קשה לעשות את סדרות החינוך האלה בהן נותנים לתינוק לבכות. מה אתן יודעות, מה ניסיונכן? משתוקקת ללילה נורמלי. בבוקר אני מתמלאת אופטימיות ואומרת היום יהיה אחרת, או עוד מעט זה יעבור, אבל בערב כשאני לא מצליחה להחזיק מעמד אחרי השעה 20:00 כי כמה אפשר לתפקד עם שעתיים - שלוש שינה בהפסקות בלילה אני נזכרת ממה זה נובע וקצת מתייאשת. דרך אגב עילי עדיין יונק פעמיים בבוקר ,פעם אחת בלילה ולפעמים גם אחה"צ.

מאוד קשה לי לענות לך ...

כי נראה לי שענית לעצמך (וזה מה שחשוב). עילי (אם זכור לי נכון - בן בערך 10 חודשים?) מתעורר בלילה ולא חוזר לישון. משהו בטוח מפריע לו או חסר לו. נכון שזה לא חייב להיות משהו פיסי, כמו שיניים. אני חושבת שלא נכון לתת לילד לבכות שעתיים ושלוש. גם "סדרות החינוך" לא מדברות על בכי כל כך ממושך. תנסו למצוא מה מרגיע אותו - טיול על הידיים, התכנסות במנשא, נדנוד בנדנדה, אולי הוא רעב (ולא בהכרח לציצי)? אולי רוצה מים? אולי ישיבה מול טלויזיה תעשה את פעולת ההרגעה? זה נראה לי השלב הראשון - למצוא מה עוזר לו להירגע בלילות הקשים האלה. לא הבנתי האם הוא מתעורר גם במיטה שלכם ובוכה, או רק מתעורר. אם הוא לא בוכה, אלא רק מתעורר - אולי הוא זקוק לכם, וההתעוררות שלו היא כדי לודא שאתם שם? ישנן חרדות נטישה בגילאים האלה, ויכול להיות שהוא חש נטוש (גם אם לא קרה שום דבר שיצדיק את הרגשתו). בינתיים אשלח לך רק
גדול. בכל מקרה - אני מאמינה שזה יחלוף. וכמובן - חשוב לבדוק עם רופא האם אין בעיה רפואית שמפריעה לו (כאבי אוזניים וכו´)

משתתפת בעייפותך...

-את בטוחה שזה לא השיניים? לפעמים לוקח להן זמן לבקוע אבל הן מכאיבות עד מאד. ככה זה אצלינו לפחות. -לנורי היו פרזיטים במערכת העיכול(יצורים בלתי נראים כמעט שמציקים)והוא היה מאד לא שקט. למזלי ההומאופתית עלתה על זה ועזרה. -קראתי מאמר לא מזמן שהרבה ´בעיות שינה´ אצל תינוקות נגרמות מ...גירוד. אולי חיתולים,אולי גירוי,אולי יתושים,אולי אלרגיה. שווה לבדוק עם רופא ורצוי שיהיה אחד עם ראש פתוח ומחשבה מעמיקה.

zimes

New member
אני הייתי בודקת משהו פיזי

בטן, פריחה או משהו מציק אחר מהחיתול, אזניים, שיניים. לכו לרופא (אבל כזה שלא ינפנף אותך ויטיף לך על חינוך). בנוסף - אולי משהו מפריע לישון - מזגן, חלון (פתוח/סגור), מטה לא נוחה, קרבה לתנור, יתושים, החתול ... חוץ מזה - מתי הוא כן ישן? גם עילי לא יכול לתפקד יום שלם בלי לישון בלילה. הוא משלים שעות שינה. מתי ובאילו תנאים? מה עוזר לו לישון?

Shellylove

New member
ועוד שאלות

אני יודעת "שהתקיפו" אותך בשאלות ולא בתשובות, אבל זה פשוט כדי לעזור. לא כל-כך הבנתי (וסליחה על הסתימות), הוא נגמל מהנקת לילה? לגמרי? אולי הוא פשוט עוד לא בשל לגמילה והוא פשוט רעב בלילה? האם את מנסה להניק? ואם כן, אז מה קורה? גם אני הייתי מנסה לשלול בעיה פיסית ובכל מקרה, נשמע לי שזה כבר מעבר ל"סדרת חינוך", זה יותר נשמע כמו גיבושון טייס לכולכם ואני לא מבינה איך את מצליחה לעמוד בזה ולא להניק (אני הייתי נשברת מזמן).

למעלה