לילה.

Naked1

New member
לילה.

זה עשוי להישמע קצת הזוי ואולי אף תמוה, אבל כמחווה לאחותי האהובה אני רוצה להקדיש לה משהו שאני עומדת לכתוב עליה, ותהיתי אם מישהו יודע במקרה איפה בתנ"כ מופיע האיסור על יחסים בין נשים ???

Anatu§h

New member
יש בתנ"ך איסור למשכב זכר... לפי מה

שהבנתי לא נאמר כלומדבר על נשים. ובכלל, בשביל מה לשאול דבר כזה, ופה ? ואם הכוונה היא "טובה" אז במקומך הייתי מבהירה את זה.. שלא תצאי הומופובית...

Naked1

New member
הומופובית..?

אני בספק. רציתי לקחת את הקטע האוסר על יחסים בין נשים ולשבץ אותו על דרך האירוניה בסיפור קצר שהקדשתי לה לכבוד מצעד הגאווה. בכל אופן תודה על העזרה מכולכם!

Yonatan L

New member
ננסה

לגבי נשים ההתיחסות העיקרית היא מהרמב"ם. אני אנסה לחפש.

eig

New member
אגב תנ"ך...

שמעתי פרשנות של אחד הרבנים לאיסור על משכב זכר כמשכב בהמה. ובשל כך (שעפ"י הפרשנות שתכף אסבירה) הנושא תקף וחל הן על גברים והן על נשים. כידוע יהונתן היה הומו, ואיתו אף קיים יחסים דוד מלך ישראל, מדוע הם לא מתו בשל כך, וזאת מכיוון שהפרשנות על האיסור למשכב זכר היא לא על כל שלזכרים אסור לשכב האחד עם השני, אלא, שאסור לקיים יחסי מין בכפייה, באותה התקופה ייחסו את דפוסי ההתנהגות האסרטיביים והאקטיביים לגברים, ועל כן אין לקיים יחסי מין בכפיה ובאקטיביות על הפרטנר השני, וזה חל על גבר ואשה, גבר וגבר ואשה ואשה. כל עוד היחסים הם בהסכמה הם רלוונטיים. ומה שמצדיק את ההסכמה שהייתה בהתנסות של דוד המלך ביחסיו עם יהונתן זו הודאתה בכך שהיחסים נעמו לו ולא היו בכפיה. " נעמה לי אהבתך מאהבת נשים..."

Liroy25

New member
אני דווקא הבנתי משהו אחר

שהתנ"כ אוסר על משכב זכר מאחר ומתקיימת חדירה ("משכב זכר כמשכב בהמה..) בל נשכח שלחיות אין ממש משחק מקדים. אבל כל עוד אין שם חדירה אז הכל טוב, לא?

eig

New member
אין לבעלי חיים משחק מקדים ????

אני מזמין אותך לצפות יותר בערוץ 8 ובנשיונל ג´אוגרפיק. בעלי חיים מחזרים אחרי הנקבות כפי שהאדם לעולם לא יעשה. מחליפים צבעים, מנקים נוצות, נלחמים על כבוד וטרטוריה, משמיעים קולות שירה רומנטיים. על מה אתה מדבר, תהליך החיזור והמשחק המקדים אצל חיות הוא מושקע הרבה יותר, אם לא גורמים לחיה הנקבה להיות (סלח על הביטוי) מחורמנת, הם לעולם לא יצליחו לחדור אליה.

white star 1979

New member
יש את הפרשנות של הרב לזר שאומרת

"משכב זכר סותר את התנ"ך אם אתה קורא את הפסוקים כפשוטם.אבל אנחנו לא מבינים את זה ככה.גם כשכתוב ´עין תחת עין´ אין הכוונה להוציא למישהו עין. האופן שבו הבינו אז את המושג ´משכב זכר הוא שאדם חזק משכיב חלש" למעוניינים בכתבה המלאה איתו היא מפורסמת ב"זמן הוורוד"

מבלולבל

New member
לדעתי זה אפילו יותר פשוט

למיטב ידיעתי יש בתורה איסור על שפיכת זרע לשווא, שאליו קשור הסיפור על אונן שהוצא להורג בגלל שהוא "גמר בחוץ". מכאן גם באה המילה לאונן, אם תהיתם. אני לא סגור על הפרטים, אז אל תתפסו אותי על המילה, אבל בטוח שהאיסור הזה קיים והוא חמור ביותר. בטח תסכימו איתי שליד קיום האיסור הזה, אכילת לחמניות כשרות לפסח נראית פתאום קלי קלות.

Yonatan L

New member
והופ...

רמב"ם הלכות איסורי ביאה פרק כא הלכה ח נשים המסוללות זו בזו אסור וממעשה מצרים הוא שהוזהרנו עליו שנאמר כמעשה ארץ מצרים לא תעשו, אמרו חכמים מה היו עושים איש נושא איש ואשה נושא אשה, ואשה נשאת לשני אנשים, אע"פ שמעשה זה אסור אין מלקין עליו, שאין לו לאו מיוחד והרי אין שם ביאה כלל, לפיכך אין נאסרות לכהונה משום זנות ולא תיאסר אשה על בעלה בזה שאין כאן זנות, וראוי להכותן מכת מרדות הואיל ועשו איסור, ויש לאיש להקפיד על אשתו מדבר זה ומונע הנשים הידועות בכך מלהכנס לה ומלצאת היא אליהן. (איש יקר הרמב"ם...)

eig

New member
לבל נסתבך בעצמינו....

אנשים לדעתי בוא יחדיו נרד מהנושא. אני יושב לי כאן על המחשב, בחדר השינה לידי בן זוגי המתוק ונשימותיו הכבדות מצינון, כן לילה עכישו ומחר נקום ליום חדש בחיינו המשותפים. ומה שאני מנסה לומר הוא, שאני ממש לא מכיר את מי שכתב את התנ"ך, ולא את אונן, ולא את הרמב"ם, טוב לי איפה שאני ועם מי שאני, וגם לי יש כל מניי תיאוריות ומחשבות על החיים ועל העולם וזה שאני לא הולך וכותב את זה בספרים זה לא אומר שזה פחות אמיתי או נכון. אז בואו נחיה ונאהב את יקירנו מבלי למצוא תירוצים למה אסור ולמה מותר. איחולים לבבים לכולם

Yonatan L

New member
צר לי לחלוק עליך

תתפלא, אבל יש לא מעט אנשים שהקונפליקט בין התפישה הדתית שלהם לזהות המינית שלהם הוא עניין קריטי. אני רואה את הדיונים על דת והומוסקסואליות כאחד הנושאים החשובים שאנחנו מדברים עליהם בפורום, והמקורות (המעטים) המתייחסים לנושא הם חלק אינטגרלי מזה.

eig

New member
לא שללתי את מהות הדיון

תראה, יש לי חבר טוב שהוא דתי, מבית דתי אפילו מאוד, הוא אף פעם אפילו לא לרגע לא פקפק ברגשותיו כלפי האמונה והדת, עצם העובדה שהוא הומו לעולם לא גרמה לו לחשוב שהוא צריך לוותר על אחד מהשניים. בנוסף לזה הוא מחוץ לארון, נכון שלמשפחתו קשה לקבל את אורח חייו הרבה יותר מהורי החילונים שבנינו, אבל מה שאני מנסה לומר שזה אפשרי. אני מקבל את הקונפליקט הקשה ביותר הקיים אצל אנשים הבאים מרקע דתי, אבל אולי צריך להפנות את מרבית האנרגיות בלמצוא פתרון לחיות עם כל העולמות יחד, גם אם ההתמודדות קשה, מאשר להפנות את האנרגיות לשאלות כמו "מדוע גאווה וכיו"ב". הרבה יותר קל להתחבר לעולמך הפנימי מאשר להתחיל לשנות אוכלוסיה שלמה.

למעלה