לילה

alexandron

New member
לילה

אני חיית לילה. אולי משום הגיל, אולי משום שאני תמיד עובדת עד מאוחר, אולי בגלל אי-היציבות ההורמונלית שדופקת לי את השעון הביולוגי... לא, אני ערה בלילה משום שהוא מביא הקלה. משום שאיני יכולה לחיות ביום. היום תמיד דוחק אותי לפינה, בזמן היום אני לא מרגישה מציאות. הכל קשה מדי ביום, מפחיד מדי. אני פחדנית. בלילה אני יכולה ללכת ברחוב, לדבר עם ידידים, הייתי עושה קניות בלילה והולכת לבנק... הלילה מחבק אותי. זה לא פואטי, אני פשוט מפחדת מאנשים. אני פשוט מפחדת לחיות. הלילה מכבה את החיים ונותן לי אפשרות לנשום. אני בקושי נושמת ביום. רק בלילה אפשר לדבר איתי באמת. רק הקרירות החשוכה הזאת יכולה לגרום לי להפסיק לזרוק מבטים מעבר לכתף. ואתם... אתם כולכם חיים ביום. כולכם רחוקים ממני כל כך. רחוקים עד אינסוף. מה הפלא שאיני יכולה לדבר איתכם בכלל? אנו ניפגש בשעות בין הערביים, נשב במרפסות האפורות, נפתח אולי בקבוק של בירה או של יין. ננסה לנהל שתיקה עילגת, אף פעם אין לי מה לאמר. אני פשוט לא מעניינת, כן, בדיוק כך. אלה לא רחמים עצמיים, -זה הלילה. אני ריקה וחשוכה. איני מכירה בני אדם. איני קוראת עיתונים. אני לא יודעת לנהל שיחות חולין ואני מתרחקת מאנשים. אני כל כך צריכה אתכם שתשבו איתי לפעמים. שתקשיבו,או תעמידו פנים-זה לא משנה הרבה- לשקט שלי. שתשלימו במבט מגלם את הלילה. בודד לי קצת לעתים. מן היום אני מפחדת, הלילה קצת מנתק אותי מן המציאות. אני צריכה אתכם לפעמים. אני צריכה שתספרו לי על החיים. שתזכירו לי מי עכשיו הראש של הממשלה, ועל מה מדברים העיתונים, ואיך מוכרים וקונים, תזכירו לי איך נושמים. אני לא צריכה הרבה מילים, אני הרי בדרך כלל לא שומעת בעצם. אני צריכה לשמוע נשימה זרה, עדיף כמה שיותר קרוב, לתרגל את הקצב איתך. לנשוף, לשאוף, לנשוף... כן, ככה, דגדג לי בעורף עם הנשימה, כדי שאזכר איך אנשים נושמים... אני צריכה לראות עיניים ננעצות בפניי, עדיף כמה שיותר חד, כמה שיותר שוויוני, להיזכר שיש בעולם עיניים. שאפשר להסתכל בהן, או שלא. שאפשר לשאול אותן "מה?" כמייצגות המוח. תסתכל, תחייך, תציג לראווה את הגבות ואת הקמטים בזוויות העין, תחשוב מחשבות זימה למרות שאין לי שום עניין בהן, כדי שאזכר איך אנשים נראים. אני צריכה את מגע הידיים, עדיף כמה שיותר חזק, להרגיש שהן לא עוברות דרכי. אחת, שתיים, בשר, עור, עצם... כן, ככה, תכאיב לי ותענג אותי, כדי שאדע שיש לי גוף. כדי שאזכר שגם לך יש. אני צריכה מגע. לפעמים אני רוצה לחזור מהאיבוד. זה הכל אי-סדרים הורמונלים. אולי מחלת הנשיקה, השיכחה, החשיכה. אני חולה במחלת החשיכה, זה כרוני, אני משלימה עם זה ש-טוב- לא יהיה לי לעולם (ז"א בכלל, באופן הכללי בחיים, שמרוצה אני לא אהיה, שלא אוהב לעולם, שלא אצליח בשום דבר ולא משנה מה אעשה, לא משנה מה אשיג, לא משנה שום תעודות או עשיות קטנות הכל אבק של כוכבים, פשוט כי אני לא מסוגלת לחיים). תזכיר לי לעתים שיש חיים. אני צריכה לפעמים לדעת שזה בעצם לא נורא. שעדיין אפשר. אפילו אני צריכה מגע. ויותר מכל- כשאיני רוצה בו. פרדוקס הבדידות ושוויון הנפש.

alexandron

New member
נושא חשוב בלי קשר

לרשומה זו התלוו במקור ציטוטים נרחבים מתוך המחזור "מח" מתוך "מח" של דן פגיס. על כן רשומה זו נמחקה ומפורסמת שוב ללא המובאות. אני פשוט לא יודעת כלום על חוקי זכויות יוצרים, אולי כדאי שמי שכן יאיר כאן את עיני כולנו. להלן תגובתו של באגי שלא איחרה לבקר בתיבת המסרים שלי ואני מפרסמת כאן באישורו על מנת לפתוח נושא דיון חשוב בפורום ובכלל למען יראו וייראו: " נשלח על ידי: bugbuster אל: alexandron תאריך: 27/07/2007 07:23:04 הכתיבה לילה נמחקה. נמחקה בגלל מובואות הציטוט מדן פאגיס שהעלית בהן. מה קורה איתך? אינני אחראי לסערות הנפש של הגולשים, אלא שאם את בכזו, העזרי במי שיכולה. ההודעה מרגשת, ולו היא איננה פרוזה אלא וידוי, היא מעלה בי שאלה האם עלי לפנות "לרשויות" ולהזהיר על <גולש בחשש אובדני.> לו איננה וידוי ריגשי ניסער אאל כתיבה לישמה הרי אז אני רותח. את אחת הכותבות המוכשרות שניתקלתי בהן אבל שימת הזיין הטוטאלי שלך יכולה להיות מקובלת אולי בספר השירים שאני מקווה שתוציאי, באחריותך, ובישמך את, ולא על גבם של אחרים. אני רותח! אני רואה את גנבת היצירות הזו, וזו גנבה כפשוטה, ובלי להיתייפיף, גנבה עלובה ופחדנית ועברה ניבזית על חוקי זכויות יוצרים, ומעבר לכל אלה אני רואה בזה עלבון אישי, כי את יודעת היטב את דעתי. ועכשיו למרות שצפוי לי מראש שתעמדי על רגליים אחוריות ותסרבי במופע נוסף של לא מקבלת מרות, אני מבקש בכל לשון של בקשה, פרסמי מחדש את הרשומה בהשמטת המבואות מדן פאגיס. תפרסמי, ואם לא אפרסמה אני אחרי עריכת מחיקה בה יושמטו מובאות פאגיס, כשהשרשור יהיה תחת שמי אני, כולל הסברים לפורום מדוע אני מפרסם כפי שמפרס, הסברים במילים שתהיינה למיטב הכרותי את עצמי עם הפיוזים הקצרים שלי בנוסח המסר הזה אליך כאן, אבל בכללי. אני לא מאיים. אני פשוט אשיב לך בשפה שאותה את אולי מבינה. מעולם לא עשיתי זאת, להפך, בקשות שקיבלתי למחיקת הודעה מהכותב נענות מיידית וללא דרישת סיבה מתוך הראיה על פיה יצירה היא קיניינו של היוצר, ומאידך, היוצר מצהיר על עצמו <אני רוצה לפרסם> מהרגע ששלח את הרשומה לפרסום, ויש בכך הסכם חוזי לכל עניין. אני מבהיר, אם לא תפרסמי את הרשוומה בתיקוני השמטת פאגיס, אעשה את מה שלא עשיתי מעולם, אני אפרסמה ותחת הודעה שלי בפעולת <שרשור> שישנה לי בכלי הניהול, יתירה מכך, לא אסכים למחיקתה גם אם תדרשי זאת מתפוז ומאלוהים ולהקתו, כשאני מסתמך על הקוו, שליחת הרשומה לפרסום הריהי אמירה והצהרת היוצר לכל דבר <הרי אני רוצה לפרסם. > אנא שתפי אותי בהחלטתך, ובין במסר ובין בפרסום המתוקן, כשהדרך הנאה ביותר היא לפרסם את הרשומה מחדש בהשמטת המבואות."

bugbuster

New member
../images/Emo9.gif אמרו עלי שאני מתלהם

וואלאק, לפי מה שאני קורא במסר (מה'לשו'ת, יש דוקמונטיציה,) אני לא מתלהם, אני הסטרי ממש!
תודה אלכס ושמח שמח שמח שיצא ככה.
אשר ללילה, אין מה להכביר מילים, היא מעולה, (כרגיל.) ההשלמה ממובאות פאגיס הייתה במקומה ואכן השתלבה היטב ברשומה והגולשים מוזמנים לאתרו על פי מראה המקום שנתנה אלכס.
אשר להמשך, (ההסטריה,) ההצעה שלך לפתוח דיון לגבי זכויות יוצרים מבורכת. העז הוציא מתוק

bugbuster

New member
זכויות יוצרים -רשימה חלקית

כל מעשה <יצירה> (גרפיטי הוא יוצא מהכלל,) הוא קניין היוצר. כתיבת פרטיטורה, טקסט, ציור, צילום וכיוצא בזה. המרחב האינטרנאטי איננו מוצא מחלות וחבות החוק לכל עניין ועניין. כל הודעה בפורומים, בלוגים, קומונות, אלבומים, טוק- באקים, מוגנת בזכויות יוצרים. גולש המביא כתיבה בשם "חברו הביישן ששלח לו" עליו להמציא אישור להרשאה. הצהרתו כי אישור כזה נמצא בידו מספק במדיום הנוכחי. כמנהלי פורום איננו חברת חקירות, חובתנו לשאול ולברר האם ישנה הרשאה והיה והמפרסם טוען לה מרגע זה האחריות והחבות עליו. (המסר בו הוא מציין זאת תקף כמסמך לכל דבר.) מאידך, גולש הנתקל בפרסום יצירה שלא בידי הבעלים בין שלו או של אחר מיתבקש לפנות למנהלי הפורום על מנת שיערך ברור או אף לתפוז/הנהלת הפורומים/ בלוגים וכדומה. מזכיר את נושא הניקים הכפולים כך שיתכן וגולש יזהה יצירה הזכורה לו בחתימת גולש אחר כשהוא איננו מודע לכפילות. במיקרים כאלה אנו פונים לגולש "האחר" ומיידעים אותו. זכויות היוצרים אינן מופנות כנגד הגולשים, נהפוך הוא, הן נותנות לגולש הגנה בפני פרסום יצירותיו ללא רשותו ואף עשיית שמוש שלא כדין כולל רווח מפרסום זה. [אני מפנה את הגולשים לנושא התשלום בבלוגים שהופעל זה אך לפני חודשים ספורים. יש מי טוען הוא נעשה על מנת לתת לתפוז איזו אמתלה לקניין, (שהרי ישנו תשלום למי שבוחר בכך להודעותיו בבלוג,) והייתי ממליץ להתייעץ במשפטן לפני כניסה להסדר שכזה.] עדות ניצחת למערב הפרוע היוצריסטי שהשתרר עם התרחבות האינטרנאט וההורדות הינם למשל עשרות אתרי הורדות מילים לשירים שניסגרו בשנתיים האחרונות וכנגד חלקם אף ננקטו הליכים משפטיים וכמובן אתרי ההורדה קאZה ודומיהם. נושא זכויות יוצרים בעייתי הוא החתימה. אנא נזכור, המביאים יותר משתי שורות שיר או יצירה בחתימתם שברששומהעוברים על זכויות יוצרים. הדרך ההולמת למובאה היא נתינת קישור לאתר בו מופיעה היצירה, כשההנחה היא שהאתר אינו עובר על חוקי תקנות יוצרים, ואם כך הרי החבות עליו. האפשרות הנכונה לציטוט היא הניגזת משורת "מוטו" בסיפרות, דהיינו ציטוט שתי שורות תוך נתינת מראה המקום המלא. כמו כן ניתן לצטט במאמרי דיון קטעים מצומצמים רלוונטיים לדיון תוך נתינת מראה מקום מדוייק, כפי שמקובל במאמרים מחקריים ובאקדמיה. [תמונות. ככלל העלאת תמונה שאיננה שלו עצמו ללא היתר אסורה, אלא שכותב שורות אלה נחן בראיה חלקית ולא זכור לי שראיתי פרסומי תמונות בפורום למיטב זכרוני (הקצר.) וראייתי הקצרה עוד יותר] הבהרה - הדברים נכתבים מראיה אישית ואין בהם יומרה להוות אסמכתא חוקית.

אלה1000

New member
כתיבה מדהימה

יפיפייה חזקה ונוגעת אנחנו כאלה מין, בני האדם, משוטטים אבודים במרחבי חשיכה מחפשים כל אחד בדרכו ישועה, זיכרון או שיכחה ומגע מגע בנשמה

alexandron

New member
תודה לכם

בחיי שכמעט שכחתי כמה מפרגן הפורום הזה יכול להיות. תודה. שמחה שכך כל כך

אייבורי

New member
מוכשרתתתתתתתתתת

מבעד בליל מילים זין כוס ותנועות מגונות בוקע הפוסט שלך כמו אור בחשכה ועושה לי צמרמורת של עונג.

למעלה