לילה שחור

דרורפפ

New member
לילה שחור

השעות האחרונות היו סיוט מתמשך... אני לא יודע לאן להמשיך מכאן.

רקע: אני גר בבית פרטי עם חצר ואני מאכיל גורי חתולי רחוב שרובצים במשך כחודשיים בחצר שלי.

הלילה התחיל בכך שהגורים למדו כיצד לפתוח את הרוכסן של הטרמפולינה בחצר, בטרמפולינה יש המון כדורים וצעצועים, וברגע שהם נכנסים פנימה מתחיל טירוף של רעש ובלאגן. לאחר כמה וכמה ניסיונות מצדי גם להוציא אותם, וגם למנוע מהם לפתוח את הרוכסן... הם פשוט החלו לטפס על הרשת של הטרמפולינה וקפצו פנימה. (הגובה של הטרמפולינה הוא כשלושה מטרים.) משמע אין לי דרך למנוע מהם להיכנס.

זה ממשיך בכך שהגורים למדו לטפס למרפסת של הקומה השנייה, דבר שמאוד מפריע לי ויהיה לי קשה מאוד למנוע מהם להגיע לשם מבלי לכער את המרפסת.

הלילה המשיך בכך שהגיעו מספר חתולים זרים וגם אחרי שאכלו- החליטו לרבוץ בחצר, משמע מריבות ורעשים בלתי פוסקים.

גולת הכותרת היתה בכך שאמא-חתולה של גורים אחרים, שהיא באה לקחת אוכל לגורים שלה במשך מספר שבועות, החליטה להביא את הגורים שלה לכאן- ספרתי 8 גורים. משמעות הדבר שעכשיו לא מדובר רק בריבים של החתולים הבוגרים, עכשיו גם ריבים עם הגורים... ואז גם האמא מתחילה להתערב...

הלילה מסתיים בזה שאחד הגורים הצליח להיכנס לבית שלי, אחרי מרדפים בכל החדרים ובלגן שלם- הוא מצא לנכון להתחבא בחדר-מחסן... לקח לי שעתיים לפנות את החדר מכל הדברים כדי לגרום לו לצאת...

היו כאן הלילה: 5 גורים קבועים, 8 גורים זרים, 4 חתולים בוגרים קבועים, 4 חתולים זרים, ואמא חתולה... מדובר על יותר מ-20 חתולים, אין לי ספק שהשכנים לא ישנו הלילה, ואין לי ספק שזה בגדר מטרד בלתי נסבל.

אז מה הלקח? לא מאכילים חתולי רחוב בחצר- רק ברחוב?

מה אני עושה עם כל הגורים הזרים?

Yukita

Well-known member
מנהל
זו אכן בעיה לא כיפית

אנסה להשקיע קצת מחשבה ברעיונות עבורך, אבל זה מצב מסובך במקצת.

כרגע אני יכולה רק להסביר שגם דברים כאלה הם בין הסיבות בגללן עיקור וסירוס הם כל כך חשובים: כדי שלא תמצא את עצמך עם עוד אמא + גורים ועוד אמא + גורים ועוד אמא + גורים וחוזר חלילה. אמנם ציינת מספר פעמים איך לדעתך זה לא משהו שאתה צריך לדאוג לו "כי הם ממילא יעזבו", אבל --

1.השטח שלך הופך למקום צפוף בצורה בלתי אפשרית, שרעה גם לחתולים עצמם
2. הצפיפות תקים עליך ועליהם את השכנים, שירצו פתרונות מיידיים (=לא הומניים)
3. הריבוי, גם אצלך וגם בשכונה, ישנה המעמד של החתולים מ"חיים בשכונה טובה עם הרבה משאבים" ל"נאבקים בצפיפות, במחלות עקב צפיפות, באנשים שרוצים להפטר מהם ולכן בסופו של דבר גם ברעב".

במילים אחרות, מי שמאכיל חייב לעקר ולסרס כדי לשמור על יציבות האוכלוסיה ולהבטיח לה ולעצמו תנאים מתקבלים על הדעת לטווח ארוך.

כמובן שעיקור וסירוס לא יפתרו מיידית את הבעיה הקיימת כעת, אבל כן יעזרו למהוע החמרה משמעותית במצב הקיים. תאמין לי - נראה לך גרוע עכשיו? חכה שהמספר יכפיל את עצמו.

מקווה שנוכל כולנו לייעץ לך, אבל אין ספק שמסובך. לטרמפולינה אולי אפשר לארגן כיסוי כמו למכוניות, שלא יוכלו להגיע מעל הרשת.

דרורפפ

New member
אני חושש שזה בלתי אפשרי להגיע ל-100% חתולים מסורסים ומעוקרים

אני כבר עניתי על כך בנושא אחר, אז ברשותך אני אעתיק אדביק:
"שלום ארמורגם, מודה לך על התייחסותך. לצערי שכחתי לציין שכל החתולים- הקבועים והמזדמנים, הינם מסורסים ומעוקרים. (על פי הסימון באוזן.)

ידוע לי רק על שתי חתולות שאינן מעוקרות- האמא של הגורים שנעלמה, וחתולה נוספת שמגיעה לעיתים רחוקות, אבל היא עושה takeaway- היא לא נשארת לאכול כאן. בנוסף- הגורים אינם מסורסים ומעוקרים, לפי מיטב הבנתי זה עדיין מוקדם מדי עבורם."

ואפילו יותר מכך: ביקרתי בכל פינות האכלה בשכונה ולא ראיתי אפילו חתול אחד שדומה לחתול גור או צעיר.

אז כפי שאמרתי ואמרו בעלי מקצוע אחרים: אין דבר כזה 100% חתולים מסורסים ומעוקרים, מהסיבה הפשוטה שגם אם הצליחו ללכוד את כולם... תמיד חתולים יכולים לזלוג בין אם מבתים פרטיים ובין אם ממקומות אחרים.

מעבר לכך, גם אם היו פחות חתולים מעוקרים ומסורסים, אני לא חושב שאם היו ברחוב שלי עוד 20 גורים, או אפילו עוד 40 גורים, אני לא חושב שזה היה משנה הרבה- לא ברחוב ולא עבור תנאי המחייה של החתולים בשכונה.

הבעיה היא אחת ויחידה: שהם מגיעים לחצר מסויימת ונשארים בה. ולכן ריכוז של 20 חתולים מהווה מטרד קיצוני, בעוד שמההיבט השכונתי אין כלל בעיה דמוגרפית. וגם בשכונות עם בעיה דמוגרפית, להגיע לריכוז של 20 חתולים בחצר אחת- לא נראה לי שזה 'טבעי' מבלי שתהיה להם סיבה טובה לרבוץ שם. במילים אחרות, הטעות היא שלי בלבד בכך שהאכלתי חתולים זרים בחצר. הייתי צריך לדאוג רק לחתולים הקבועים ולגורים. בנוגע לאמא חתולה הייתי צריך להשקיע קצת יותר זמן באיך לאתר את החצר בה הגורים נמצאים כדי לדאוג להם שם- ולא לחכות למצב הלא רצוי הזה.

טועים, טעות, טעינו...

#
לגבי הנושא של הטרמפולינה, שכחתי לציין שיש לה כיסוי... אבל הכיסוי הזה אינו הרמטי ולכן אינו מונע מהגורים להיכנס. בינתיים מצאתי פיתרון זמני: הוצאתי את כל הכדורים והצעצועים ושמתי אותם בבית, והשארתי את הטרמפולינה פתוחה לחלוטין, אז הם ניכנסים בקלות (בלי אתגר) ואין להם מה לעשות שם, אין רעש ובלגן, עושים כמה סיבובים ויוצאים.

להגנתם: כשהם היו בבטן של אמא שלהם, האמא שלהם היתה יושבת בסמוך לטרמפולינה והיתה מסתכלת בפליאה על האחיינים שלי משחקים. אז כנראה זה תורשתי :)

דרורפפ

New member
לגבי הנושא של הטיפוס למרפסת שלי

טכנית, זו לא הפעם הראשונה שחתולים הגיעו לשם, לעיתים מאוד רחוקות אני פוגש שם חתול שעסוק במסע טיפוסים, הבעיה היא שהגורים אינם חתולים מזדמנים וכל פעם שהם ירגישו שאני למעלה יהיה להם תמריץ לטפס.

התייעצתי עם חבר, הוא הציע הצעה אבל הוא לא בטוח אם היא חוקית: להציב מלכודת במרפסת. ואז תהיה להם סיבה שלילית לא לטפס לשם. האומנם זה נשמע לא נעים וקיצוני, אבל בסופו של יום לא חסר הרבה כדי שהם יתרסקו ויפלו מהקומה השנייה ויפצעו או יותר מכך. זה נשמע חוקי? זה נשמע שזה יעבוד?

Yukita

Well-known member
מנהל
יפה שמצאת פתרון שקט וידידותי בטרמפולינה

אני לא רואה איך מלכודות אמורות לעזור במרפסת. אני מניחה שהרעיון הוא הפחדה, אבל יתכן שאפשר אחרת. עדיף להמנע מזה, להבין את מסלול העליה למרפסת ופשוט לחסום אותו. אם תסביר איזו מן מרפסת זו, אולי יהיו לנו כאן רעיונות עבורך.

מרגיע לשמוע שהרוב מסורסים/מעוקרות. נכון שקשה להגיע ל100%, כאן נכנסת יכולת ההתנדה שלנו בנושא. לא פשוט בכלל.

דרורפפ

New member
המלכודת לא תהווה קונוטציה שלילית עבורם?

המלכודת לא תהווה קונוטציה שלילית עבורם, מבלי לסכן אותם? ... אחרת לא רק שאין לי דרך למנוע מהם להגיע למרפסת, גם אחרי שהם מטפסים- אני לא יכול לגרש אותם, סביר להניח שאם אני אבהיל אותם הם ייפלו למטה. אני יכול לארח את הכלבים של אחותי למשל, אבל אני לא יודע אם זה יגרום לגורים לעזוב את החצר- ואני לא יודע אם זה ירתיע אותם מלטפס כשהכלבים לא יהיו פה.

אני השקעתי המון מחשבה בשאלה כיצד חתולים מצליחים לטפס לגג (של הקומה השלישית!) ולאחר שגיליתי שחתולים יכולים לעשות כמעט הכל, כגון: לטפס על קיר מחוספס, לזנק לגובה של 2 מטרים, לזנק גם כשהם מתהלכים על קורה בעובי של קרש, לטפס על רשתות כמו עכבישים... השיא היה כשראיתי גורה מנסה לטפס על החומה בחצר, אבל לא הצליחה להגיע לקצה, אז היא זינקה ונאחזה בקיר (באוויר), ואז זינקה שוב כדי לתפוס את הקצה של החומה... ומשכה את עצמה למעלה.

הדרך למנוע מהחתולים להגיע לקומה השלישית- היא לשים מכשול בעל שיפוע חיובי על קורה אלכסונית חיצונית, הקו של הגג ממשיך בקו אלכסוני עד לקצה המרפסת, משמעות הדבר שברגע שהם מגיעים למרפסת- הם עולים על המעקה, וכל עוד הם יכולים לזנק משם לגובה של הקורה האלכסונית, אין מה לעשות. בין אם אני אשים מכשול על המעקה עצמו, או על הקורה האלכסונית, זה אומר שהפנים של הבית יתכערו וזו פשרה גדולה מדי. להגיע למרפסת עצמה זה משחק ילדים- אפילו אני עושה את זה בקלות... הם מתהלכים על החומה החיצונית- ממנה מזנקים על הגג של החניה... ומהגג של החניה הם כבר בתוך המרפסת. (המעקה של המרפסת עם "חורים", אז הם בסך הכל צריכים להגיע לגובה של הרצפה/משטח, ולא לגובה של המעקה של המרפסת) ... אז נכון, ניתן לסגור את החורים של המעקה עם רשת, אבל זו פשרה גדולה מדי, ואין לי ספק שזה רק עניין של זמן עד שהם יזנקו לגובה של המעקה עצמו.

למנוע מהם להגיע לגג של החניה זה בלתי אפשרי, גם אם הייתי יכול לשים מכשול רציני על החומה בחצר שלי- הם בקלות יכולים להגיע מהחומה של השכנים... ולהתחיל לבקש מהם לשים מכשולים זה קצת יותר מדי...

נכון לעכשיו האמא-חתולה לקחה את הגורים מכאן, אבל לא מן הנמנע שהיא תנסה להחזיר אותם. השגתי מכשיר איכון קטן, אני אקשור אותו על חתיכת בשר- בתקווה שהיא תיקח את הבשר למקום של הגורים, ואז המכשיר יישאר במיקום של הגורים- ואז אוכל להגיע אליהם מבלי שיגיעו לכאן.

מי ידע שלהאכיל חתולי רחוב זו עבודה במשרה מלאה...

דרורפפ

New member
מצאתי את הגורים

מצאתי את הגורים, האמא-חתולה מצאה לנכון לשים את הגורים בבית עם שני פיטבולים, אבל כנראה לחלק הקטן בגינה שהם נמצאים בה אין לכלבים גישה. דיברתי עם שכן של הבית הזה, ומסתבר שהאמא-חתולה היא שדה לא קטנה, הוא מספר שהיא כל הזמן אוכלת את האוכל של הכלב שלו... אז שאלתי: "היא ניכנסת לחצר כשהוא בבית?" ... הוא ענה: "איזה חצר? האוכל שלו בתוך הבית" ... משעשע.

אחרי שמצאתי את המיקום שלהם והבנתי שזה לא מיקום "אופטימלי", התחלתי לחפש להם חצר אחרת, מצאתי מישהי שמאכילה/מגדלת יותר מעשרים חתולים בחצר שלה, והיא הביעה נכונות לאפשר להם לרבוץ/לאכול שם.

עכשיו לחלק האומנותי... כיצד לגרום לאמא-חתולה להעביר את הגורים לשם, או יותר נכון: האם האמא-חתולה בכלל תסכים שהגורים שלה יהיו בחצר שיש בה המון חתולים...

ארמורגם

New member
כל הכבוד לדאגה שלך לגורים

אבל לא יכולתי שלא לתהות אם זה באמת הוגן להפיל על אישה טובה שכבר מאכילה 20 חתולים עוד 8 גורים + אמא...
אני יודע שאין פתרונות מושלמים, רק צריך להיות מודעים גם לצד שלה.
&nbsp
מההודעות שלך נשמע שהשכונה שלך מפוצצת בחתולים, למרות שסיפרת שכולם מעוקרים ומסורסים.
אז או שהעיקורים והסירוסים בוצעו רק לאחרונה, או שהם לא באמת מעוקרים ומסורסים.
אם גורל החתולים חשוב לך, אני ממליץ לך בחום לעקר באופן אישי את האמהות, אחרת תוך 3 חודשים יהיה גל המלטות נוסף, וכבר יהיה בלתי אפשרי לטפל בכל החתולים.
&nbsp
הרי בסופו של דבר כולנו רוצים את טובת החתולים, וכבר הוכח שזו הדרך הטובה ביותר לדאוג לרווחתם.
&nbsp
ושוב כל הכבוד לך על האכפתיות והדאגה.

Yukita

Well-known member
מנהל
מחזקת ומוסיפה

העובדה שיש פיטבולים לא אומרת שהחצר לא בטוחה. למעשה, נשמע שלכלבים המסויימים האלה לא אכפת במיוחד מנוכחות החתולים... אם כי תצטרך לברר עם בעליהם עד כמה אפשר לסמוך על זה. פיטבולים הם כלבים נהדרים, וכאשר הם תוקפנים זה בעיקר בגלל האנשים שגידלו אותם, לא באופן אוטומטי. כן יש בעיה מסויימת עם חיות קטנות שנעות מהר, כי זה מעורר אינסטינטים של ציד, אבל העובדה היא שפיטבולים הם בעצם טובים לילדים, למשל - עוד חיה קטנה שמסתובבת - כאן דווקא כי חיסלו מיד במהלך ההסטוריה כל פיטבול שאיים על ילדים (במקור, הכלבים שגידלו לקרבות חיו בבית המשפחה של המגעיל שהוציא לקרב. לא כמו היום, שפושעים ומתעללים דוחפים אותם למרתפים, מכים ומרעיבים אותם בכוונה).

דרורפפ

New member
יש לי ניסיון עם פיטבולים

יש לי ניסיון עם פיטבולים, הכלבה שלי היתה פיטבולית והכלבות של אחותי הן פיטבוליות. הכלבה שלי נכשלה באילוף שלה כשהיתה בגיל שלושה חודשים ונכשלה שוב מספר חודשים לאחר מכן.

היה לה אופי מאוד בעייתי, היא היתה ההיפך ממושמעת, אך היא לא היתה תוקפנית. אפילו אנשים זרים שהיא לא הכירה- היא היתה תוקפת אותם בליקוקים. אך בכל מה שנוגע לחתולים- אין על מה לדבר. היא הרגה חתולה שנכנסה לחצר שלה בשבריר שנייה, כשאני יושב לידה. עוד לא הספקתי להרים את העיניים שלי והחתולה עם מפרקת שבורה בפה שלה.

אני סומך על הפיטבולים של אחותי עם האחיינים שלי בעיניים עצומות, אך בכל מה שנוגע לחתולים, ממש לא הייתי ממהר לסמוך עליהם.

Yukita

Well-known member
מנהל
אתה מכיר, אתה קובע

רק אומר שהאמירה "נכשלה באילוף בגיל 3 חודשים" מעלה הרבה תהיות לגבי אופי האילוף והמאלף. אני מכירה את תחום האילוף וגם למדתי בעצמי. לא נהוג בכלל להכריז על כשלונות בגיל 3 חודשים, זה תמוה ביותר. בהחלט יש כלבים שהם פחות חכמים, או שיש להם תכונות אופי שמסבכות אילוף (לדוגמא אני מטפלת כרגע בלברדור, שמקסים ככל שיהיה לא הצליחו להתקדם איתו באילוף כי השיגעון קיצוני מדי שלו לאוכל וחוסר העניין המוחלט שלו במה שניסו ללמד אותו הכשילו את מרבית נסיונות האילוף), אבל בגיל 3 חודשים? משהו פה נשמע כאילו ניסו להתאים את הכלב לשיטת האילוף ולא את שיטת האילוף לכלב. זה לא כל כך מתאים לתפיסה שלי אותך כאדם יצירתי שיודע לחפש פתרונות, אז אני מניחה שהסיפור מורכב יותר ממה ששומעים כאן. רק ידוע לי שהרבה מאוד אנשים ניגשים בצורה ממש לא מוצלחת לאילוף של מה שמכונה "גזעים מסוכנים".

באשר להשוואה בין כלבים, אני מכירה מקרוב לברדור שאין לו שום בעיה ללעוס חיות קטנות בעודן בחיים (לא הגזמה . זה מה שהוא עושה. הבעלים שלו לא מכניסים לחצר שום חיות קטנות כי הם יודעים איך זה ייגמר, ואני אישית שלפתי לו מהפה גוזלים), וכנגד - שומרת כעת על לברדור שחתולה חיה אצלו בבית בשלום ובשלוה. זה מאוד אינדיבידואלי ויש קשר חזק לחינוך.

בכל מקרה, אתה רואה את המציאות בסביבתך, וברור שאתה מחפש פתרונות שיהיו טובים לגורים, אז אין לנו פה באמת ויכוח. הדבר היחיד שהייתי מדגישה הוא באמת מה שהזכירו לפניי, בנוגע לריבוי הגורים בסביבה, שזה כבר נושא אחר.

דרורפפ

New member
קחי בחשבון שאנחנו מדברים על לפני כ-18 שנה

הכלבה 'עזבה' בגיל 15, לפני 3 שנים. אני דחפתי להכניס אותה לאילוף בגיל מוקדם, היא לא היתה מגיבה לחיזוקים חיוביים ולא לחיזוקים שליליים, אפילו לקולר טבעת-חנק היא לא היתה מגיבה. היא היתה מעדיפה להיחנק אבל להמשיך בשלה ולא להרפות. אני זוכר שהיה לי מקרה קיצוני איתה שלקחתי אותה לטיול, והיא רצתה להיכנס לפארק שהיו בו כלבים, וכמובן שלא נתתי לה, אבל היא לא הפסיקה למשוך לשם וסירבה ללכת לכיוון אחר. אחרי עשר דקות נאלצתי פשוט להרים אותה על הכתף שלי ולסחוב אותה משם...

אחרי הניסיון הראשון בגיל שלושה חודשים המאלף הציע לתת לה כמה חודשים ולראות אם יש שיפור בהתנהגות שלה, ואחרי שלא היה שיפור המאלף אמר שאין טעם להתעלל בה, והוא המליץ לא לקחת אותה למאלפים אחרים שיציעו דרכים אכזריות, הוא אמר כל עוד היא לא תוקפנית והיא לא במגע עם ילדים קטנים, אז שתהיה "עקשנית" בבית.

היה לה שילוב של היפראקטיביות ואופי קשה, היא היתה כמעט אותו הדבר גם בגיל 15- היא נשארה 'ילדה' היא אף פעם לא באמת התבגרה.

ילדים או אנשים זרים בכללי- היא אף פעם לא תקפה או אפילו נבחה עליהם (והיא היתה נובחת על כל דבר). עם כלבים אחרים העדפתי שלא להסתכן מאחר שבכללי היא לא היתה רגועה בחברה, את הפיטבולים של אחותי היא הכירה רק כשהיו גורים, אחרי שגדלו זה לא הסתדר יותר.

אני כמובן לא טוען שכל הפיטבולים או כל הכלבים מתנהגים אותו הדבר, ואולי הדוגמא של הכלבה שלי היא קיצונית, אבל גם הפיטבוליות של אחותי- שהן ההיפך המוחלט מהכלבה שלי, מאוד ממושמעות, מאוד אוהבות, משחקות יפה, וכו'... כשהן ביחד- לא הייתי שם להן חתול זר בחצר.

במילים אחרות, כשמדובר בסוג כלבים כגון פיטבול, בזוג, בטריטוריה שלהם, עם שילוב של חתול זר- אני חושב שהסבירות שהכלבים לא יתקפו נמוכה למדי ועדיף להעביר לחצר אחרת.

Yukita

Well-known member
מנהל
נשמע שלכלבה שלך היו חיים יפים ומלאי אהבה

בהחלט ייתכן שהיום היו יותר כלים לטיפול בקשיים (בין השאר, כי תחום הוטרינריה ההתנהגותית נכנס לישראל וגם התבססו גישות אילופיות שחלקן מציעות דרכים אחרות להתמודדות - לדוגמא הכנסת ספורט כלבני מותאם לאופי הבעיה כך שהכלב יקבל פעילות שגם מאפשרת לו להוציא את החלקים ההיפראקטיביים שבו). בתיאור שלך יש אלמנטים מוכרים, כמו "היפוך האופי" הידוע שבגללו גור ידידותי לכלבים אחרים עשוי להפוך לבוגר שלא מסתדר עם כלבים אחרים. זה משהו שהרבה פעמים נמנע בעזרת סירוס/עיקור בגיל מספיק מוקדם (כי מדובר ביצרים המושפעים מאוד מהורמוני המין) וגם בעזרת עבודת חיברות ייעודית, אבל אין ספק שיש מקרים שאין ברירה אלא לחיות עם זה. באשר לקולר חנק, אפשר לנהל עליו דיון ארוך, אבל אני לא רואה בזה טעם
השורה התחתונה היא שלא משנה מה היו ממליצים לכם כיום, מצאתם את דרככם באהבה.

באשר לגורים, הסיבה היחידה שבכלל פתחתי בנושא היא כי החתולה אוכלת לפיטבולים את האוכל בתוך הבית. הם לא מגיבים אליה? בכל מקרה, אם יש פתרונות מה טוב.

דרורפפ

New member
האמא אוכלת את האוכל של הכלב של השכן

אני דיברתי עם השכן של הבית הזה, הוא סיפר לי שמדי פעם הוא תופס אותה אוכלת מהאוכל של הכלב שלו ואז היא בורחת, מה שמצחיק זה שאין לה בושה והיא ניכנסת לתוך הבית שלו כדי לאכול וזה כשהכלב משוחרר. חתולה אמיצה :)

לגבי החצר שבה היא שמה את הגורים, לפי מה שראיתי הם בצמחייה של החצר הקדמית, בעוד שהכלבים מאחורה, אבל לא מן הנמנע שמדי פעם משחררים אותם גם מקדימה, או כשהם יוצאים לטיול, וכו'

דרך אגב, הבית הזה יחסית קרוב לבית שלי, לא מן הנמנע שהיא העבירה את הגורים לשם בלית ברירה כי בחצר שלי היה בלאגן עם הגורים והחתולים כשהיא הביאה אותם לכאן

Yukita

Well-known member
מנהל
ואיפה החצר אליה אתה חושב להעביר?

יתכן שהמעבר יצליח, אני מניחה שברור לך שיתכן שהם ינסו לחזור למקום שבחרו לעצמם, במיוחד אם זה ממש קרוב. אולי החתולים שכבר אוכלים אצל המאכילה לא ימהרו לתת לגורים הרגשה רצויה. אבל לנסות? אפשר. יתכן שיצליח

דרורפפ

New member
החצר של המאכילה היא כמה בתים בהמשך הרחוב

העדיפות העליונה שלי היא שהם יבואו לאכול שם, אם הם יבחרו להישאר שם מה טוב. החתולים שם נראים טובים וידידותיים, כשנכנסתי אף אחד לא ברח לשום מקום, אפילו הייתי צריך לדלג על חתול ששכב באמצע הדרך ולא פינה לי אותה כשעברתי. אני מקווה שבמקרה שכזה המאכילה תוכל לעזור כדי להרגיע את הרוחות

דרורפפ

New member
למען האמת אני לא חושב שהייתי פונה אליה אם הייתי יודע

למען האמת אני לא חושב שהייתי פונה אליה אם הייתי יודע שמדובר בכל כך הרבה חתולים, חשבתי שבמקרה הטוב מדובר במספר חתולים בודדים, אבל לפי השיחה הקצרה שניהלתי איתה היא מאוד אוהבת את הנוכחות שלהם, והיא הצביעה לי על 'הגורים' האחרונים שהיא גידלה, שהם חתולים בוגרים בני שנתיים, משמע שבאמת אין ריבוי טבעי.

כשנכנסתי לחצר שלה ראיתי מספר חתולים רובצים, והחלק הקדמי של החצר מוקדשת לצלחות מזון וכלי שתייה... אז לא ממש קיבלתי את הרושם שאני מפיל עליה תיק או משהו- ובכל אופן הצעתי לעזור עם המזון.

אני לא יודע מה ההגדרה של שכונה מפוצצת בחתולים, אני יודע שיש כאן כמה וכמה נקודות האכלה, ואני יודע שבנקודת האכלה האלו אין חתולים שאפילו דומים לגורים. הרחובות הפנימיים של השכונה מאוד ידידותיים לחתולים מאחר ותנועת הרכבים דלה וכמעט לא קיימת, וכל הבתים פרטיים עם חצרות.

בכל אופן כשהייתי בקשר עם הוטרינר העירוני הוא ביקש שאם אני רואה חתולים לא מסומנים לעדכן אותו, את אותה בקשה קיבלתי גם מעמותת חתולים מקומית, אז הרושם שאני מקבל שהם באופן אקטיבי מחפשים לעקר ולסרס עוד ועוד חתולים, ואם הם זקוקים לתושבים שיתנו להם מיקומים של חתולים כאלו- כנראה שקשה להם למצוא חתולים שאינם מסורסים/מעוקרים.

אל תשכח/י שהשילוב של שכונה ידידותית, מזון בשפע, טיפול של תושבים ועמותות, וחתולים מעוקרים/מסורסים- מאריכים את תחולת החיים של החתולים משמעותית. אז גם זה משחק תפקיד בכמות החתולים (אך כמובן שלא בריבוים)

למעלה