לילה ראשון בדלהי

gabylevy2003

New member
לילה ראשון בדלהי

אנחנו נוחתים מחר בבוקר בדלהי! אני אשמח לקבל המלצה על אכסנייה בשביל היום הראשון שתתאים ל"נחיתה רכה" ובכל זאת לא תהיה איזה מלון יקר שיחרוג יותר מדי מן התקציב הממוצע.

Yo-man

New member
הארי ראמה באיזור המיין בזאר

לא מלון איכותי, אבל מלא בעשרות ישראלים שממלאים את הלובי, המסעדה על הגג, חדר האינטרנט והלובי של המלון ממול (וכשאני אומר "מול" אני מתכוון 2 מטרים מהדלת). החדרים סבירים לחלוטין והמחירים קבועים, כך שלא יעבדו עליכם (אם אני זוכר נכון זה 230 רופי לחדר זוגי, שזה 23 ש"ח, אבל יכול להיות שאני טועה בכמה רופי לכאן או לשם). יש גם חדרים לבודדים ולשלשות, ממוזגים ולא, עם או בלי מקלחת. יש מהכל. הרחוב עצמו קצת מבהיל כי זה באמצע השוק, ותרו בדרך קבצנים, פרות ולא מעט ליכלוך, אבל יש את הסוכנות של אבי (בחור הודי, כמובן) שממנו אפשר לרכוש כרטיסים לאוטובוסים רכבות וטיסות לאן שרק רוצים, המלון עצמו נקי וזו חממה לנוחתים. לפני 3 חודשים חזרתי להודו בפעם הרביעית ומאוד שמחתי לישון בהארי ראמה. החדר, אגב, מוזמן ל-24 שעות, כך שאם הגעתם בבוקר, הצ'ק אאוט הוא בבוקר, אם הגעתם בלילה - בלילה. מקסימום משלמים על יום נוסף. שיהיה בכיף, ולא לשכוח להזמין Mazza. מיץ מנגו בבקבוק - מתוק וטעים בדיוק כמו הפרי עצמו

Yo-man

New member
ועוד הערה אחת

יש נהגי מוניות שמזהים שאתם מישראל ויגידו לכם שהשוק סגור בגלל חפץ חשוד, ושהם יקחו אתכם למלון אחר. זה טריק שלפעמים עובד להם, אבל אל תיפלו בפח. תבקשו שיקחו אתכם לפתח השוק ומשם תצעדו לבד (500 מטר בערך). יש עוד מלונות בסביבה, כך שגם אם המלון באמת יהיה סגור מאיזו סיבה, יש לו חלופות. תמונה מהמיין-בזאר. מזמן לא שמתי פה תמונה פשוט.

gabylevy2003

New member
תודה אבל -

אנחנו לא כל כך בקטע של "מלון מלא בישראלים", גם לא (בעצם במיוחד לא) לנחיתה רכה... (טראומות מדרום אמריקה) היינו מעדיפים שזה יהיה מקום יותר אוניברסאלי... בכל אופן כנראה ניקח את ההמלצה להגיע לפתח השוק במיין בזאר, תודה!

muga

New member
אני ממליצה

על הYes Please GH (בסמטא מול Vivek Hotel) או על Anoop GH. שניהן נמצאים במיין באזר. על ההארי ראמה אני ממש לא ממליצה...לפחות לא לישון שם. כדי לפגוש חבר'ה - זה מקום מצוין

gabylevy2003

New member
ובשביל לקבל מושג

איך להגיע למיין בזאר- מונית או ריקשה? וכמה זמן לערך עורכת הנסיעה? אני שואל כי אמרו לי להזהר שלאיקחו אותי למקום אחר, וככה לפחות אני אעשה הערכת זמנים תוך כדי נסיעה...

muga

New member
מונית Pre-paid

כשנוחתים בדלהי, ממש לפני היציאה מהטרמינל, יש דוכנים שעליהם כתוב Pre-paid taxi. תגשו לשם, תשלמו בערך 200 רופי למונית למיין באזר, ולכו עם הקבלה למוניות בחוץ. הנסיעה לוקחת בין חצי שעה לשעה, תלוי באיזו שעה ביום אתם נוחתים. בכל מקרה - אל תאמינו לשום דבר כמו - המיין באזר סגור לשיפוצים, המלון נשרף, הדרכים חסומות..וכו' וכו'. לרוב אין בעיות. אל תרדו מהמונית עד שאתם לא רואים את ההארי ראמה או שלט של בית חב"ד. ככה תדעו בוודאות שהגעתם למיין באזר. טיול נעים!

חי בר

New member
ולא פעם, הנהג של מונית ה-PREPAID

עוצר בצד הדרך ומעביר את הנוסעים תמורת "עמלה" אל נהגי מוניות שמחכים מחוץ לשדה התעופה. נניח שלפי מחירון שדה"ת צריך לשלם 200 רופי לדלהי. הנהג מעביר את הנוסעים למונית אחרת מחוץ לשדה התעופה, תמורת סכום נמוך יותר- נניח 160 רופי- והעודף נשאר אצלו בכיס על נסיעה של דקות בודדות. כמובן שזה לא חוקי והנהג מתרץ את זה שהמנוע מתחמם או 1001 תירוצים אחרים. יש גם סיכוי לא קטן שרוב הזמן הנהג ינסה לקחת את הנוסעים למלונות בהם הוא מקבל עמלות, ולכן יהיה לו מלאי של 1001 תירוצים למה אי אפשר לנסוע לאן שביקשתם ממנו.

jeshu

New member
Mahesh Guest House זה בסמטה לייד המלונות ה"ישאליים" - הוא זול יחסית והתנאים סבירים ביותר.

jeshu

New member
לייד ההארי רמה - רק בלי ישראלים איך להגיע למיין באזר - הכי זול - קו 780 מהשדה תעופה ל"קונאט פלייס" ומשם או רגלית - זה רבע שעה הליכה או מונית או ריקשה.כדי להגיע לקו 780 אתם יוצאים מהטרמינאל וממשיכים ללכת בכיוון היציאה.יש שם שדרה מתעקלת של דגלים עם דשא ובדיוק ביציאה תחנת האוטובוס עם מספר קווים ושלטים המפרטים את זמני היציאה שלהם. זה תלוי באיזה שעה אתם נוחתים.אבל יש גם שירות של אוטובוס לשדה התעופה וממנו לקונאט פלייס שפועל גם בלילה סשעות קבועות - פשוט תחפשו את האוטובוס (תוך כדי זה שנהגי מוניות מתנפלים עליכם) כשאתם יוצאים מהטרמינאל.

חי בר

New member
מנסיון שלי, המצב של רוב האכסניות

האלה משתנה לעתים קרובות. לא פעם חשדנו שאלה שמופיעים כמומלצים במיוחד בלונלי-פלנט דווקא "מתקלקלים" אולי בגלל שמגיעים אליהם יותר מדי לקוחות באופן עוור על סמך ההמלצה מהספר. יצא לנו יותר מדי פעמים להגיע לאותו מקום אחרי כמה חודשים ולגלות שהשתנה מקצה לקצה. אם אתה לא מגיע לשם לבד- הכי טוב להכנס לבית קפה, אחד שישאר לשמור על התרמילים והאחר/ים הולכים לעשות סבב קצר ולמצוא את המלון/אכסניה שהכי מתאים לכם. בהודו אפשר גם להשאיר את התרמילים בשמירת חפצים בתחנת הרכבת, ואז ללכת להסתובב עד שמתארגנים רק עם תיק קטן בקלילות ובנינוחות. גם נהגי ריקשה מציקים ככה הרבה פחות כי הם לא חושדים שאתם מחפשים מלון
וגם יותר נוח להסתובב במקום חדש בלי סרבול של התרמילים הגדולים.

natyh

New member
מה השתגעת ?

מה איבדת שם ? חשבתי שנסעת לדרום אמריקה לא ?

אתה יודע נתי

יש כאלה שמטיילים בעוד כמה מקומות ולא נתקעים על מקום אחד ולכל כך הרבה זמן....

natyh

New member
חופשת שיחרור

" אני מכתיף את התרמיל על שכמי בדרך לאוטובוס אני עוצר בדוכן ומזמין סוקו מיץ פירות טרופיים , מה אתה כבר עוזב ? שואל אותי גלעד . כן ואתה ? אני לא מוצא שום סיבה טובה לעזוב כאן . אני מכתיף את התרמיל הכבד על שכמי וחושב אוי כמה שהוא צודק ." יוסי בן חנן על אראיאל דה אזודה ברזיל מתוך כתבה בשבעה ימים בשם זה 1995 גלעד הוא גלעד צלניקר מטייל רב מעללים בזכות עצמו , ואוי כמה שהוא צודק ... רק ברזיל נתי

יפה נתי ../images/Emo45.gif

אבל אתה יודע בשביל להבין אפילו את מה שעשית, כדאי מתי שהוא במהלך החיים לעשות עוד טיול תרמילאים למשך זמן ארוך ככל האפשר (כמובן) או עוד טיולים בכלל, ואז תהיה לך ראייה מעט יותר רחבה.

natyh

New member
תודה על ההרמה

ולהלן התוצאות : נפאל והודו ספטמבר 1986 תוצאה אכזבה גמורה . דרום אמריקה דצמבר 1986 עד אפריל 1988 הצלחה אדירה . קניה מרץ 1990 הצלחה ענקית למרות שהיה קצר . דרום אמריקה 2 כל שנת 1994 גדול מהחיים . יון 2001 רק חודש הסתים בהתקפת אסטמה ולמרות שהיה נחמד עדיין לעומת דרום אמריקה פשוט בזבוז זמן . פראג + סלובקיה חופשת סקי של שבוע ... גולאג אמיתי אבל מדהים והכנה מצוינת לדרום אמריקה 3 אוגוסט 1995 חופשת סקי וקייט ווינג בסנטיאגו דה צילה פאריונס וחוף פפינו ריו דה זאנירו ... רק ברזיל . נתי פראג + סלובקיה

natyh

New member
ואם אתה מתעקש הפירוש הוא

ברזיל שם כללי לברזיל + איי סיישל + מדגסקר + אפריקה על כל כולה + האיים הקנאריים וחלקים נבחרים מספרד איטליה ודרום צרפת להלן ברזיל . רק ברזיל .... נתי

gabylevy2003

New member
חזרנו מד"א ועכשיו אנחנו בדלהי+פרטים

היה טוב היה נפלא, מאמר עם המון טיפים ומידע בדרך (כבר אצל Sela אז בטח יצא לאור בקרוב... ועכשיו אנחנו מחפשים לא יודע מה אבל אנחנו כבר יומיים במקום ממש משוגע! פרטים בעתיד, אני עוד בהלם הנחיתה... דרך אגב בחרנו MAHESH שהוא מקום לא רק ללא ישראלים אלא ללא תיירים.... די ג'יפה אבל אנחנו בסדר שמה אה - מים מגיעים בדלי לפי בקשה (ונראה לי שזה ככה ברוב המקומות הזולים כאן) העלות היא 150 לזוג ויש בחדר TV

natyh

New member
פנגווינים בטרילאו ובדרום אמריקה

תוספת קטנה : פנגווינים ניתן לראות גם בנקודה קרובה לפונטה ארינס וגם באי צילואה . מעט מקומיים אפילו יודעים זאת כי הפנגווינים זן הולך ונעלם שם אך פעם היו המונים . באמת רעיון טוב לתחרות הווידיאו רק חבל שהם מצולמים אצלי בפורמט מקצועי . בהודו אגב לא שמעתי על פנגווינים ..... נתי

למעלה