למה לאלף בני לילית קוראים "בני-לילית"? הרי לילית היא האישה שהייתה צלם אלוהים בגן עדן ובגדה באלוהים וקשרה קשר עם השטן! ולמה קוראים לבני הלילית מספרי שר הטבעות ככה אם לילית מייצג רוע ואילו האלפים הם טובים? תהיתי לגבי זה היום בשיעור ספרות כשהמורה שלנו התחילה לזבל לנו ת'שכל על על הסיפור של שטן-אלוהים וכו'...
תני לי לקצר את זה- לפי מה שאני הבנתי, לבנית החליטה שלילית זה מושג לועזי, ושבארץ לא מכירים את לילית כמשהו רע אז היא החליטה לקרוא לאלפים בני לילית, בגלל איזשהו משהו שהיה מקובל אז או משהו כזה... אבל זו למעשה אחת הסיבות שאני מעדיפה את התרגום של לוטם על התרגום של לבנית, כי לפני זה עוד קראתי את "אחיינו של הקוסם" של ק.ס לואיס וידעתי שלילית זה רע. וואי איזה
אני כשמגיעים לפרוש כל מיני קשקושים כאלה... חחחחחחחחחחח!
אצל לוטם זה עלף, אצל לבנית זה בן לילית, בתרגום הטייסים של ההוביט זה אלף, ובתרגום השני של ההוביט (של משה הנעמי) זה שדון (בעעעעעע! בגלל זה אני בקושי יכולה להסתכל על התרגום הזה, וגם נעלם לי התרגום של הטייסים. אין לי מזל.
) חחחחח! אני יכולה לפתוח לקסיקון, איך כל דבר בכל תרגום, ואפילו לא הסתכלתי בתרגום של לבנית! איזה
אני! ::סובלת מעודף הערכה עצמית. מהר! שמישהו יבוא ויגיד לי שאני מכוערת או משהו! ::