לילה מבורך

מסכימה עם כל מילה

אי אפשר לבוא אחרי כמה שנים של נישואים ולהחליט על נישואים פתוחים. זה בהחלט מרמז על כך ששני הצדדים או לפחות אחד מהם, לא מרוצה מחיי הנישואים כמו שהם, ומאחר ולא רוצים לשבור את הכלים, אז מנסים אופציה אחרת שנקרא לה נישואים פתוחים. כך או כך זה לא יכול להחזיק לאורך זמן. או שמתגרשים או שמחליטים להמשיך למרות הכל ועל אף הכל.

Anna begins cc

New member
אני לא מבינה למה

לומר "אני לא מרוצה מהמצב הקיים אבל אני עדיין לא רוצה לפרק את המסגרת הקיימת אז בואי ונחשוב על אלטרנטיבה"
הפך להיות משפט שהוא טאבו לומר.
יש רק שחור או לבן.
או מונוגמיים ואוהבים והכל בסדר, או שמפרקים את החבילה..
למה?
למה לא יכול להיות אמצע?
למה זה לא בסדר לבוא ולומר בכנות "חסר לי כאן משהו שבן הזוג שלי לא יכול למלא?"

אלה תפיסות חברתיות מיושנות, ובעיניי- הן אלה שמעלות את אחוז הגירושין.

אני לא חושבת שהמשפט הזה הוא טאבו

אני חושבת שבשלב מסויים הרבה זוגות נשואים, כמו שאמרתי, ואשר לא רוצים לפרק את המסגרת, יושבים וחושבים על אופציות נוספות. זאת אלטרנטיבה לגיטימית שלא מעט מתנסים בה ומנסים אותה וכמובן שלא מדברים על זה. אבל, מה שאביעד אומר ואני תומכת בכך, שבסופו של דבר, במבחן הזמן והתוצאה, זה לא מחזיק מעמד.

Anna begins cc

New member
אני לא מכירה הרבה שנכנסו לנישואים פתוחים

מההתחלה.
הרי בהתחלה אתה מאוהב ומסופק ולא חסר לך כלום,
ואתה גם בונה משהו שצריך שיסודותיו יהיו יציבים מספיק להמשך.

הרעיון של לפתוח נישואין מגיע בדר"כ אחרי כמה שנים, כשהבסיס יציב מספיק כדי לעמוד בדבר כזה, ובא לשניכם לנסות עוד דברים.

אני לא הייתי מתחתנת עם מישהו שרוצה לשכב עם מישהי אחרת שבוע אחרי החתונה,
ואני, כידוע, לא נגד מערכות יחסים פתוחות (בתיאוריה.)

Aronsona

New member
גם אני לא

אבל אני גם לא מאמין שאפשר לשמר נישואים ע"י "פתיחתם".

emmy5

New member
זה נושא מעניין אבל ממש לא נורמלי

כל ההחלפות האלה זה לא דבר נורמלי .
וגם השתתפות של כמה אנשים ביחד, זה נראה כמו חולי מין, מין לא נורמלי .

Anna begins cc

New member
הכי כיף לקבל תגובה שיפוטית כזאת ממישהו

שהוא גם מנהל את הפורום וגם פתח בעצמו את הדיון.

ההערה הזאת על "חולי מין", לא במקום,
וגם לא התמיכה שלך בה.

dibablas

New member
לפני שקופצים ראוי להבין מה האחר אמר

והתכוון.
יש מצב זה לא-נכון, זה אולי/לא יודע.
ההודעה הצחיקה אותי זה הכל, שום תמיכה ושום נעליים.

אתה לא יוצא דופן בתחושה שלך

מרבית הזוגות הולכים לברית הנישואין מתוך תחושה שאינה מוטלת בספק שהם מונוגמיים ואין שום אפשרות שיהיה אחרת.
המציאות מראה קצת אחרת. מרבית הזוגות הנשואים בשלב כזה או אחר של חייהם המשותפים, היו מאוד שמחים אם היה מתאפשר להם קצת לשחרר ולהשתחרר...
אבל בסופו של דבר, הכל תלוי באישיות של הבן אדם. יש אנשים שהמסגרת המשפחתית הכי הכי חשובה להם בחיים ואז הם עושים הכל בשביל לשמור עליה גם אם זה מאוד קשה ומצריך המון וויתורים אישיים, ומאידך ישנם אנשים שהרבה יותר חשוב להם להגשים את עצמם ולממש את הפוטנציאל שלהם ואם המסגרת המשפחתית הזאת לוחצת אותם, אז אין להם בעיה להתגרש ולנסות את מזלם עם מישהו אחר.

Aronsona

New member
בסופו של יום, ברור לחלוטין שהמסגרת המונוגמית,

כאשר היא יציבה ומספקת היא הטובה ביותר.
הבעיה מתחילה כאשר המסגרת הזו לא מספקת, מסיבות שונות או מה שנפוץ יותר, נשחקת מאד.
לא נראה לי שקיים לנושא הזה הבדל בין ימינו לתקופות קודמות או כל נושא של אמונה.
ואז נשאלת השאלה מה ניתן לעשות או מה אפשר לעשות.
הנושא של חילופי זוגות לא ממש אמיתי בעיני ובכל מקרה חייבים להיות זוגות חזקים מאד ובעלי ראש דומה באמת על מנת לשרוד את זה.

אני לא בטוח שיש לי תשובה ברורה לעניין

קטניפ

New member
ברור לך כי כך הרגילו אותך לחשוב

אם היית חי בחברה שבה הנורמה היא נישואים פתוחים או פוליגמיה או השד יודע מה היית קובע אחרת.
אני אישית חושבת שמונוגמיה היא בחירה מאוד לא טבעית ולא פשטה.
אני גם לא מאמינה באהבת נצח ובחיי אושר ועושר לנצח נצחים.

Aronsona

New member
תשמעי ידידתי, אני כבר בגיל ומצב שיכול להתעלות

מעל מה שהרגילו אותי. יותר מזה כאיש שהסתובב בחייו די הרבה בעדרי בעלי חיים אני יכול לראות, בזוית שונה לחלוטין כמובן, גם את הפוליגמיה הטבעית. ולמרות זאת, אני משוכנע שאותם זוגות, קיימים כאילו, שמדברים אותה "שפה" לאורך זמן הם המאושרים ביותר.
מונוגמיה היא בחירה מאד לא פשוטה, גם אני משוכנע.
אהבת נצח קיימת אצל מעיטים בגלל הקשיים והשחיקה ולמרות זאת כשהיא קיימת היא הטובה ביותר.

למעלה