לילה ללא שינה

נעמה212

New member
לילה ללא שינה

שלום לכולם! אני חדשה כאן אתמול בערב היינו אצל הרופא המטפל שלנו זה שבשנים האחרונות היה בטוח שבעזרת הפרית מבחנה אני אהיה בהיריון, אחרי 6 שנים ו11 טיפולים הוא אמר לנו אתמול להתחיל לחשוב על פונדקאות. הוא הציע לנו להיכנס לפורום ולקבל פרטים וגם נתן לנו את מספר הטלפון של משרד הבריאות. אני עוד צריכה זמן לעכל את זה ולראות מה אני עושה בעלי אומר שאולי נחשוב גם על אימוץ וזה עורר אצלי התנגדות מאוד גדולה אני רוצה ילד שלנו. מאיפה להתחיל? מה מפחיד בתהליך הזה? כמה זמן בערך יקח לנו? מה הסיכונים בתהליך? אני מאוד אשמח לקבל כל פרט אפשרי וגם עדוד. יום נהדר לכולם נעמה

מירבי*

New member
ברוכה הבאה לפורום נעמה../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif../images/Emo20.gif

אני שמחה שהגעת לפורום, את יכולה לקרוא את מערכת הקישורים והמאמרים של הפורום ולקבל מושג ממשי יותר על התהליך. הקריאה של ההודעות בפורום תוסיף לך את הגוון האישי בתהליך. שאלת מאיפה להתחיל...הרופא שלכם כתב לכם מכתב לוועדת הפונדקאות? אם לא כדאי שתבקשו ממנו, המכתב הוא בעצם סיבת ההפניה לפונדקאות וסיכום הטיפולים שעברתם עד כה. את המכתב יש לשלוח לועדה במשרד הבריאות כדי לקבל אישור עקרוני להתחלת התהליך. לגבי הזמן...זה מאוד אינדיבידואלי, עד תחילת הטיפולים יכולים לעבור בין 3 -8 חודשים, בזמן הזה תעשו את הבדיקות, תעברו אבחון פסיכולוגי, תכירו את הפונדקאית שלכם והתיק שלכם יוגש לוועדה לאישור סופי ולחתימה. בהצלחה

koralv

New member
ערב טוב נעמה

כפי שתיארת ,השלב שבו את נמצאת הוא אכן שלב בעיתי ומפחיד.מצב של אי ודאות הוא מצב שבו איננו יודעים כל כך כיצד להתמודד איתו כי איננו יודעים עם מה אנו מתמודדים.השלב הראשוני בתהליך,הוא הפנמה שעלינו להניח לדרך מסויימת בה פעלנו,ולחשוב על דרך חלופית,אופציונלית שתעלה את סיכויי הצלחתינו בדרך להגשמת המטרה.בסיטואציה זו עלינו לבחון עד כמה אורח רוח וסבלנות יש לנו על מנת לבחור בדרך הפונדקאות ועד כמה חשוב לנו מימוש ההמשכיות הגנטית שלנו ושל בן זוגינו,או שמה שחשוב לנו זו הדרך הקצרה ביותר לקבלת ילד עם הבטחה של 100 אחוז הצלחה אך לא נושא את הגנים שלנו. יש לחשוב איך נערכים כספית למסלול הפונדקאות,עלות תשלום לפונדקאות עבור הולדת תינוק הינו בערך 25000 דולר ואינו כולל סכומים אופציונלים נלווים שמחוייבים על פי החוק שיהיו כלולים בחוזה. תהליך מציאת פונדקאית מתאימה הינו עסק לא פשוט כלל ואם בוחרים לעשות זאת באופן עצמאי יש להתפנות לזה ולהתיחס לזה כאל כאל פרוייקט בפני עצמו. רצוי ומומלץ למסור זאת למרכז [כדוגמתה של מירב ] ולחסוך את כל ההתעסקות המייגעת הזו ובתמורה לסכום נוסף על ההוצאות שהוזכרו. כמו שמירב הציעה,השלב הראשון הוא בקשה מרופה מומחה שיכתוב חוות דעת[על גבי טופס שישלח לך ממשרד הבראיות]ואחרי קבלת אישור עקרוני תוכלו באיזו דרך הינכם יכולים לבחור על מנת למצוא מועמדת מתאימה. אנו בפורום עומדים לרשותך לכל שאלה שתתעורר. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שתבחרי.

mondani5

New member
שלום לך נעמה יקירה!

אין אחת שישנה לילות לאחר בשורת האיוב של הרופא שמבשר לה לפנות להליך פונדקאות,נדודי השינה והמחשבות מלאים בכריות לחות ורטובות,אבל קומי ילדה וחשבי קדימה,גם אני הייתי בסרט המר הזה,לא ידעתי מה לעשות ומאיפה להתחיל, זה הליך לא פשוט כלל הן מבחינה נפשית והן מבחינה כספית ופיזית,אבל יש תוצאות נולדו לי שתי בנות מקסימות שיר ורון שלא מפסיקות להצחיק אותי ולגרום לי נחת ואושר יום יום. ישנם שתי אפשרויות או דרך מרכז כל שהוא או באופן עצמאי, אני ככלל ממליצה לנסות בתחילה לבד מפני שחוסכים הרבה עלויות והקשר מצויין בין הפונדקאית להורים המיועדים כי אין צד ג' שמושך במושכות,אני אישית הלכתי באופן עצמאי וזכיתי בפונדקאית מדהימה אשר נקלטה ממוקפאים הפעם הראשונה עם תאומים ולידה כמו גדולה בחודש תשיעי. תתחילי בפונדקאות ואח"כ חישבי על אימוץ זוהי בכל אופן דעתי. בהצלחה ואנחנו כאן איתך בכל דקה ושאלה .אירית

ורד13

New member
בוקר טוב נעמה.

קיבלת תשובות טובות - וזו התוספת שלי. הקושי הראשוני עבורי היה האכזבה, הכעס והעצב על גופי, על גורלי שמונעים ממני להרות בעצמי. וגם לאחר שנות טיפולים, לו רופא הנשים לא היה אומר לי לעצור לא הייתי עוצרת. הקושי הזה למעשה לא לחלוטין נגמר. ולא, עוד לא הגעתי להשלמה מלאה. ועד הרגע האחרון עוד הייתי מתקשרת לרופא ושואלת - אולי בכ"ז, אולי נמצא הפיתרון עבורי ע"מ שלא אצטרך את ההליך הזה. התהליך הזה אינו בחירה מרצון - אלא מאילוץ. אח"כ היה קושי בארגון הכסף. את ההליך עצמו ניתן לעשות עצמאית וניתן דרך מרכז. דרך מרכז- יותר מהיר ויותר יקר. ולבד עשוי להתארך ויותר זול. זה באופן פשטני.קונקרטית - דרך מרכז עשוי להגיע למספר חודשים למציאת הזיווג, ואח"כ במסלול הוועדה לעיתים זה מתעכב בעוד חודשיים שלושה. מציאת פונדקאית לבד זה אפשרי, אבל שוב , צריך מזל ולפעמים למזל צריך לחכות. הבחירה איך תעשי זאת לא תשנה את חייך מהותית אולם עשויה לשפר את איכותם. קיימים מספר מרכזים. אם תבקשי לבחור - פני במסרים אישיים לבנות. תקבלי המלצות ברורות שעשויות להקל עלייך. הפונדקאות זה שיעור בחלוקת סמכויות. אם בתהליך הפוריות עוד היתה לך שליטה מסוימת - כאן עליך להשית אחריות מלאה על אישה אחרת. שתדאג, שתשמור. אני מוצאת את זה כדבר מלמד עבורי. קשר ממושך בתוך תהליך לא צפוי. לעמים עם אכזבות, חרדות. והלוואי שלבסוף עם שמחה. במימדים רבים הקשר דומה לנישואים ולפחות עבורי זה בשום אופן לא רק חוזה עסקי. בדומה לטיפולי הפוריות - צריך המון מזל. ואפילו יותר ממה שהיית צריכה פעם. אין הבטחות כי בסוף התקופה נחבוק תינוקות. אין הבטחות לכלום. אבל אותם כוחות שאפשרו לך לשלב את חייך בתוך שנות טיפולי הפוריות - יאפשרו לך לשלב את הפונדקאות בתוך חייך. ולגבי המזל - ובכן לאחר מספר שנים כבר כולנו יודעות להתפלל. אצלנו לפחות לקחו מספר חודשים עד שבעלי הצליח לעכל כי האפשרות בפונדקאות קיימת. והיה חשוב שחיכיתי לו עד שרצה זאת באופן מלא. אני לפחות, לולאי התמיכה הענפה של הבנות כאן (מירב, קורל, אירית) ושל משפחתי הייתי עוצרת עוד בשלב שלפני הוועדה. שאיבת הכוחות מהסביבה עוזרת לי - ואולי תעזור גם לך, וככל שבזוגיות שלכם תהיו בטוחים בתהליך - זה גם יקל. שאלת לגבי סיכונים. ובכן לגבי סיכונים רפואיים - את עוברת שאיבות כפי שעברת בעבר והפונדקאית עוברת החזרות כפי שעברת בעבר. ואין סיכונים יותר מאשר בטיפולי פוריות רגילים. אם התכוונת לסיכונים כדוגמאת "הפונדקאית לא רוצה לתת את הילד" - כמו שלפעמים מקרינים בטלוויזיה סרטים מפחידים - ובכן בארץ זה לא קיים. התהליך מעוגן בחוק, החוזה מבוקר ע"י משרד הבריאות - וגם ההורים וגם הפונדקאית יודעים בדיוק למה הם הולכים. לי היה מזל. שהתחברתי לטל (שגם היא כותבת פה). וביחד אנחנו "זורמות" מיום ליום ומקוות לטוב. וזה גם האיחול שלי בשבילך. שלאחר דשדוש במים - תנשאי על גל - ובקלות יחסית יתמלאו שאיפותיך .

נעמה212

New member
תודה ענקית

אני ממש מתרגשת לקרוא את התשובות שלכם, כתבתם לי מכל הלב ורואים את זה. כל אחת מכם בטח מבינה כמה זה חשוב למצוא עוד אנשים במצבה ברגעים לא קלים כאלה. תודה רבה בהצלחה לכולם ורד קראתי שהפונדקאית שלך בהריון אז מזל טוב גדול.

עָנת

New member
נעמה../images/Emo24.gif

ברוכה הבאה! מאחלת לך המון הצלחה בתהליך
ואל תשכחי משהו:נולדו יותר מ60 תינוקות מפונדקאות
ו......האושר שלך מחכה לך מאחורי הפינה

למעלה