לילה לילה לא שקט...

yaelli10

New member
מק../images/Emo78.gif פלוס (ארוך....)

אתמול הלכנו לבקר אצל חברים של בעלי, להם נולדה בת בשם ג'ולייטה (סגול מתחת ל-ט'), קנינו לה מתנה ונסענו לבקר. ג'ולייטה כבר בת חודש ימים. מה אני אגיד לכם, סמרו אזניי שעריי וכל השאר. לאותם חברים יש בית בן 3 קומות. כשביקרנו התינוקת שכבה בעריסה בקומה השנייה כאשר מידי פעם שומעים אותה צורחת דרך הבייבי סנס. אתם חושבים שהם עלו כדי לראות מה קורה? נאדה, הם ישנו ונשארו איתנו והתלוננו על זה שג'ולייטה ערה המון במשך היום ונורא סובלת מגזים, כאילו דהא... סופסוף בעלי עלה עם הבעל השני כדי להציץ באוצר... השתכרתי אחריו והשארתי את אלה עם האמא הטרייה למטה. ומה רואות עיניי, ג'ולייטה מוטלת בעריסת קיטש שהיא מלופפת בחתיכת בת טריקו כמו כותנת משוגעים שכזאת, שסוגרת אותה עם סיכת בטחון גדולה. נחרדתי... ושאלתי לסיבה. מסתבר שזה אולד פשיין, מסתבר שהתינוק יותר "רגוע" כשהוא כבול... אמאממאמאמאמאמא.... סליחה על ההשתפכות, יפה שקראתם עד לכאן כי יש לי עוד מה להוסיף. ירדנו למטה ואלה אותתה סימנים של רעב. שאלנו בנימוס אם מותר, ובטח שכן. ברגע ש-אלה סיימה לגמוע מהבקבוק ההורים הטריים סימנו לנו ללכת, משהו בסגנון - "מממ אולי כדאי שתלכו, עוד יום ארוך לפנינו... מאוד הארכתי את הפתיחות, אבל מה זה נעלבתי ! בוודאי שבאותו רגע ארזתי את אלה מבלי להחליף לה חיתול, בקושי שהגברת גירפסה (גארפס) ועפנו מהמקום. כשהגענו הביתה היתה לאלה הצפה בחיתול, איך שיכולתי שלא לכעוס. וככה היה לנו סופשבוע נפלא !!!! תודה

tonti

New member
איזה אנשים מוזרים!

מצד שני, אולי גם עלינו ועליכם חושבים שאנחנו מוזרים? ואולי ברגע זה ממש אמא של ג'ולייטה כותבת על החברים המוזרים שלהם שקופצים על כל דבר שהבת שלהם עושה והיא רק מצייצת והם בטוחים שהיא רעבה ודוחפים לה אוכל. ואל מחליפים לה באמצע!! צוחקת, יעלי. מזל שאנחנו נורמלים.

revital e

New member
מאד מאד מוזרים../images/Emo153.gif

אם כך אני אמא היסטרית לידם. הבנתי שזו הילדה הראשונה שלהם- כך שזה עוד יותר מפליא. איך אפשר להשאיר ילדה בת חודש צורחת למעלה כשהיא סובלת מגזים? למה להשאיר אותה בקומה העליונה לבד? שלא נדבר על להרגיע אותה על היידים? לי זה נראה ממש מוזר...

shirka

New member
../images/Emo10.gif../images/Emo4.gif../images/Emo12.gif../images/Emo46.gif

אני בטוחה שהם חושבים שמה שהם עושים הכי טוב לבת שלהם, אבל גם אני, כמוך, הייתי מזדעזעת ונעלבת. חוץ מזה מה נשמע?

ענתש

New member
מכירה את זה... אמ שלי נתקלת בלא

מעט מקרים (כי היא אחות ט"ח) כאלו אצל עולות חדשות מרוסיה, שם זה מקובל לחתל ככה בחיתול הדוק ומאמינים שזה טוב לתינוק כי זה מרגיע אותו (מה שוקרה זה שקשה להם לנשום ואז הם בוכים פחות). זו "אמונת סבתא" כזו אבל במזרח ארופה היא דווקא עדיין מאד נפוצה (אף פעם לא ראית בעיתון צילום מבתי יתומים במזרח ארופה שהתינוקות שוכבים שם בשורה חנוקים בבד כמו גלמים ?). עצוב...

מיקגאפ

New member
../images/Emo46.gifמסכנה התינוקת...

באמת מרגיז נורא. אני לא מבינה איך הורים מסוגלים לתת לתינוקת שלהם לצרוח ולא לנסות להקל עליה.

ב ה י ר

New member
פעם ביקרתי חברה שילדה

הייתי בשוק שראיתי את התינוקת שלה היא היתה עטופה כמו מומיה. (חוץ מהראש)הייתי בשוק ושאלתי את אמא שלי , מסתבר שבתימן היו קושרים כך את הילדים כי כך הם מרגישים בטוחים כמו ברחם ואז הם לא ניבהלים כמו שקורה הרבה לתינוקות בשבועות הראשונים לחייהם. יש בזה הגיון, רק לנו זה ניראה אכזרי.

nush1

New member
גם חמותי מספרת

שהיא היתה עוטפת את הילדים שלה (בעלי והאחים שלו) ככה כמו מומיה מהסיבה שזה מקנה ביטחון כמו ברחם.

ammy

New member
סליחה ?נעלבתי ,אפילו אימא שלי

אמרה לי שהיא לא מבינה למה הם חתלו תינוקות ככה .ובטח שאני לא מכירה אף עולה מרוסיה שעשתה את זה בישראל(ויש לי הרבה חברות שעלו מרוסיה) .ודרך אגב גם ברוסיה כבר לא עושים את זה (לפתוח באיזורים המפותחים).אחותי ילדה חודש אחרי שעלינו לארץ ולא חתלה את התינוקת שלה בצורה כזאת אף פעם. אני חושבת שעשו את זה בשביל לשמור על חום הגוף בצורה הכי טובה.

ענתש

New member
סליחה שנעלבת... ממש לא הכללתי שכל

העולות מרוסיה עושות את זה, ציינתי רק שיש עולות מרוסיה שעושות את זה וזה נכון - אמא שלי אחות טיפת חלב באזור שהוא אזור מצוקה ויש שם המון נשים לא משכילות שלומדות מהסבתות שלהם איך לטפל בתינוק וזה אחד הפטנטים שהן לומדות... העניין הזה בולט אצל העולות מרוסיה (ולמשל לא אצל העולות מאתיופיה כדוגמא הפוכה...) כי במזרח ארופה זה מקובל. תקראי שוב ותראי שרק ציינתי עובדה וממש לא הכללתי - אנשים לא משכילים יש בכל חברה (ובטח ובטח בחברה הישראלית) רק רציתי לציין שמי שמגיע ממזרח ארופה מביא איתו את המנהג לעומת מקומות אחרים שזה פחות מקובל.

ammy

New member
זה בסדר ,לא באמת נעלבתי רק רציתי

להגיד שברוב המקרים שאני מכירה זה לא מה שקורה .כנראה אמא שלך עובדת באיזור כזה.

טוטי30

New member
מנטליות שונה ומשונה איש-איש באמונתו

יחיה. לנו זה נראה נורא מוזר. להם אנחנו נראים מאוד שונים. מה שמוכיח שהכל יחסי

n i s h a

New member
אז ככה -

בקורס ההכנה ללידה שעברנו פה (ניו זילנד) המליצו לעטוף כך את הילד בשבועות הראשונים לחייו. לטענתם הדבר מקנה הרגשת בטחון ורוגע. מעולם לא ניסינו - אבל כנראה שזה מקובל פה... לגבי העובדה שהיא בוכה מכאב ולא נגשים אליה - אין לי מה להגיד להגנתם ! ולגבי ה"פתיחות" - ? נו... יש גם כאלה. נשיקות לאלה שלך

טאש

New member
חוצמיזה שהם נשמעים זוועתיים

יעלי - אלה החברים שלכם? בקשר לקשירה - דווקא הלוחשת ממליצה עליה (לא שהייתי מיישמת) ובקשר לפתיחות - ניחא (אני מעדיפה שיגידו לי) אבל בקשר לאדישות לקריאות של הבת שלהם !!!!!!!!!!!!!! מזעזע. מה הם חושבים? שתינוקת בת חודש עושה להם דווקא? אולי אם היא תההי קצת יותר קרובה אליהם היא תרגיש יותר בטוחה ותבכה פחות...

ronnieyuval

New member
הקשירה הזו איומה וגם בעייתית להנקה

כי תינוקות מסמנים רעב ע"י נגיעה של הידיים בפנים והפניית הלחי לכוון היד. מאותה סיבה זה גם בעייתי לתקוע את התינוק בקומה למעלה בלי לראות אותו כי אז איך תדעו שהוא מוכן לאכול? בכי הוא סימן רעב מאוחר מאוד וברוב המקרים ניתן להמנע ממנו ע"י זה שנמצאים ליד התינוק ושמים לב לסימנים מקדימים.

למעלה