לילה טוב

שירקושה

New member
לילה טוב

שלום, אני עומדת לעבור לדירה באזור המרכז (גבעתיים-רמת גן) עם ידיד טוב בערך בסוף ספטמבר - תחילת אוקטובר ויש לי כמה שאלות; קודם כל אמרו לי שלחפש דירה בימינו זה מעכשיו לעכשיו, כלומר שכדאי להתחיל לחפש דירה רק במהלך ספטמבר, מה דעתכם? (אנחנו מחפשים דירת שלושה חדרים). בנוסף - מה הדברים שצריך לדאוג שיהיו (בלי לדעת מה כבר יש בדירה, אני לא מתכוונת למקרר, תנור, ספות אלא לדברים הקטנים יותר). ואחרון-חביב, כדי למנוע בעיות שמין הסתם יצוצו, על מה חשוב להסכים מראש ביננו (מעין חוזה שותפים שכזה)? תודה מראש על התרומה מנסיונכם, שירקושה

avigailba

New member
הי אני עברתי לרמת גן

ואפשר כבר לחפש מעכשיו. יש דירות שחוזה השכירות שלהן מתחיל חודש-חודשיים יותר מאוחר. תבדקו בהומלס. כדאי לדאוג גם למקרר ורהיטים אחרים - כי תמיד רצוי להוציא כמה שפחות כסף לא?
(קחי בחשבון שבחודש הראשון תוציאו הכי הרבה כסף.. אז לא להבהל). אולי לשאול איזה דוד יש (חשמל או מים), ארנונה... זה מה שאני יכולה לחשוב עליו כרגע.. את יכולה להציק לי במסרים אישיים
בהצלחה.

שירקושה

New member
תודה רבה

חשבתי יותר בכיוון של הדברים הקטנים כמו מדפים לספרים או מגררת או מברג - דברים כאלה. ותודה על העצה נתחיל לחפש..

ברוכה הבאה ../images/Emo20.gif

ההמלצה שלי לגבי ריהוט: לעשות סבב אצל כל הסבתות והדודות של שניכם ולבקש שיבדקו במחסן ובבוידעם או לשאול אם הם מחליפים ריהוט בקרוב. מהנסיון שלי, נדיר שיוצאים מסבב כזה בלי כמות מכובדת של ציוד ולא רק ריהוט אלא גם כלים טובים למטבח (איזו דודה שנזכרת שיש לה סרוויס שקיבלה במתנה ולא השתמשה בו אף פעם וסבתא קנתה סיר חדש אפילו שהישן במצב טוב אז כדאי לקחת) וזה חוסך כל כך הרבה כסף. אני גם זכיתי למתנות מחברים של ההורים שעברו דירה והתקשרו אלי שאני אקח ארגזים שהם הכינו לי עם כלי מטבח + הציעו לי את כל הסלון הישן שלהם אבל לצערי לא היה לי לאן לקחת אותו. ספות ותנור אגב אין בכל דירה וגם אם יש... דירה מרוהטת זה דבר בעייתי כי ברוב המקרים מדובר בריהוט לא משהו בלשון עדינה שאתם הייתם שמחים להעיף (שזה לא תמיד אפשרי), אז אל תבנו על זה ומהעצה שלי אל תחפשו מודעות של דירה מרוהטת. לגבי חוזה שותפים, זה דבר ממש נחמד ויפה שאתם חושבים על זה עכשיו אפילו שאתם בקשר טוב. אם תעברי על הפורום ותקראי סיפורי זוועה של שותפים בטח תקבלי רעיונות... זה חשוב יותר לגבי הנקיון וחלוקת החשבונות והקניות אבל יש עוד כל מיני תחומים אפורים שחשוב לוודא. בהצלחה!

NightElf

New member
חוזה שותפים חתום?

או הכוונה למשהו שמדברים עליו בזמן הכניסה לדירה?

אני מעולם לא חתמתי על דבר כזה

היא העלתה את זה ואמרתי לה אילו דברים לדעתי צריכים להיות בדבר כזה. אני מניחה שהכוונה היא לחוזה בין השותפים שמתחייבים על דברים מסויימים בדירה. כמו לזרוק אוכל שפג תוקף שלו מייד ולא לזרוק אותו מתחת למקרר

NightElf

New member
../images/Emo12.gif

אני מתכוון בשבוע הבא, עם השותף החדש, לקבוע איתו ישר "נהלים" ואורח חיים מסוים, כמו חוקים לגבי ניקיון וכו'... אבל אני לא מתכוון לחתום איתו על חוזה, אלא יותר על לדבר איתו ולהגיע איתו להבנה ופשרות בנוגע לחיים משותפים.

Mיקי_

New member
דין ודברים, אני חתמתי מול בן זוגי

(כן כן) כשעברנו לגור יחד זכרון דברים, על מנת שאם ניפרד יהיה ברור מה קורה עם הדירה. אפשר לכתוב זכרון דברים על כל דבר בין שותפים.

Laybe

New member
../images/Emo45.gif

כדאי ורצוי להסכים מראש על דברים, כדי למנוע שאלות וסכסוכים אח"כ. את יכולה לכתוב בחוזה כל מה שחשוב לך- כל עוד האחרים מסכימים.בעיקר חשוב להסדרי תשלום ומה קורה שכמישהו עוזב את הדירה.

שירקושה

New member
חוזה שותפים

הכוונה לנסות למפות מראש את המקומות הבעיתיים בלגור ביחד ולהחליט מה הפתרון האופטימלי וכן - לכתוב ולחתום. אני חושבת שזה יעזור מאוד כי שנינו עקשנים ומשוכנעים בצדקתנו ברוב המקרים ואני ממש לא מתכוונת לריב איתו בכל פעם שעושים קניות/נקיון/מזמינים חברים/שוכחים לכבות את הדוד. ומה שהסכמנו מראש זה לדבר כשמשהו מציק והכוונה לדבר אחד עם השני ולא לבכות לחברים אחרים ש"אתה לא מאמין מה הוא עשה לי.."

שירקושה

New member
תודה רבה

חשבתי באמת על כל העניין של לגור עם רהיטים נוראיים ואני מעדיפה מינימליזם על מזנון עץ כהה משנות החמשים. נעשה סיבוב אצל המשפחה באמת לחפש מציאות. בקשר לסיפורי הזוועה - אנחנו חברים טובים מדי בשביל להגיע לרמות של חוסר תקשורת וריבים אבל בכל אופן עדיף שיהיה משהו מבוסס כדי למנוע בלגנים. חשבתי יותר לקבל עצות בעניין הדברים שחולקים שותפים - כמו המטבח והמקלחת והסלון והדברים הבעיתיים שיכולים לקרות בהם.. כבר סיכמנו נושאים של נקיון ופרטיות וקניות ותשלומים אבל בטוח שיש דברים שפיספסנו בגלל חוסר נסיון.

למעלה