לילה טוב

רומיקה

New member
לילה טוב

הכלבה שלי קצת מוזרה. היא הולכת עם הזנב למטה. רואים שאין לה מצב רוח. אחותי קראה לה לאכול נקניק והיא בכלל לא התלהבה ולא לקחה. עכשיו היא ישנה, או לפחות מנסה לישון. היא רגועה אבל אני ממש לא רגועה. אני רואה שמשהו לא בסדר איתה. אם אני קוראת לה היא יכולה לקשקש בזנב לכמה שניות וזהו. לפני שבועיים בערך היא עברה ארוע מוחי קל שבקלים. שלא השאיר עליה כל סימן. לפני חודש קרה משהו במשפחה שלי. אבא שלי עבר התקף לב וכל החודש הזה היינו נורא לחוצים. הוטרינרית שלי אמרה שהלחץ בבית יכול להיות שהשפיע עליה ולכן היא עברה ארוע מוחי. כעת, כמו שרשמתי, אני רואה שהיא קצת מוזרה...אוף..מה עושים?..?..

ella100

New member
היא מקבלת תרופות? בת כמה?

אם זה אכן ארוע מוחי זה לא משהו פעוט מה הטיפול שניתן לה או זה היה רק הדיאגנוזה שהיא נלחצה מהלחץ שלכם.

רומיקה

New member
היא לא מקבלת שום תרופות

היא בת 9. לא ניתן לה שום טיפול. הייתי אצל שני וטרינרים ושניהם אמרו שאין שום טיפול. שהיא לא צריכה. שהשבץ מוחי היה כ"כ מינורי.

ella100

New member
מוזר.מה כן היה?למה החליטו שהיה ארוע

כלומר-לארוע מוחי יש סימנים מה היו הסימנים,הקלים כנראה,אבל מה כן היה שלא דרש אפילו טיפול. לי זה נראה מוזר. ויש לי סניור בן 16 שעברתי איתו ארוע בדצמבר.

רומיקה

New member
מה שהיה זה כך:

הכלבה התחילה באותו היום להתנהג מוזר ביותר. היא עמדה באיזשהו מקום ופשוט בהתה. אמנם היה לה מרץ ולמראית עין נראיתה מאושרת כיוון שכישכשה בזנב, אבל היא הייתה נורא מוזרה. היא נפלה על התחת כמה פעמים, נתקלה בדברים, נראתה לא יציבה. רחרחה המון, כאילו לא יודעת איפה היא נמצאת. כששכבה במיטתה ראשה התנדנד מצד לצד. רדפה אחרי הזנב שלה בסיבובים. כשהגענו לחרום בשעת לילה מאוחרת הוטרינרית אבחנה אישון עין שמאל גדול יותר מימין וכך קבעה שעברה ארוע מוחי בצד ימין של המוח. ביום ראשון, לאחר מכן, הלכתי לוטרינרית הקבועה שלי והיא אישרה את הממצא הזה.

איך היא הבוקר?

קשה להבין מהתאור מה בדיוק הסימנם הקליניים כאן, לכן אם היא עדיין לא בסדר הבוקר אני מציע לגשת לבדיקה

רומיקה

New member
אני חושבת שיותר טוב

הסכימה לרדת למטה ברצון. התלהבה כשנתתי לה את החטיף השבועי שלה- גריניס. אני חושבת שבסדר אבל היא טיפה'לה מוזרה. אני כבר עייפה מלהבין אותה... אני מקווה שיהיה בסדר ושזה סתם אולי החום שמשפיע עליה או אולי היא רק קצת במצב רוח ירוד אם קיים דבר כזה אצל כלבים...

ella100

New member
היי רומיקה

עצוב לי לקרוא שאת עייפה מלהבין את כלבתך. לה יש מגבלת שפה והיא לא יכולה לספר לך אבל לי נדמה שבצרוף מקרים מאד מוזר שתי הוטיות שפנית אליהן איכות חיי כלבה (אצלי זה מבוגרת,אצל אחרים זה זקנה אפילו שהיא בערך חצי מגילו של הסניור שלי)אינה בסדר עדיפויות הנכון. יש וטים שיגידו לך שזיקנה זו הדיאגנוזה ויש וטים שזיקנה אינו סיבה להרע את חייו של ה"זקנה". אז קחי אותה לבדיקה ותודאי שזהו וט' שנוהג בכבוד ובחמלה בכלבים מבוגרים תבקשי המלצות לוטים כאלה. כל מה שתיארת הוא מצב שלא היו אמורים להתיחס אליו כאילו כלום לא קרה. כלב אינו אמור להיות במצב של בלבול,חוסר יציבות,בהייה,מבט לא ממוקד או ריצוד או איך שהגדירו לך כי זה משפיע על ההתנהלות המבולבלת-הם לא יכולים למקד ולמקם את עצמם. וזה לא החום . מצרפת לך קישור לשאלה שהועלתה ותראי שם גם את התיחסותי שאולי תבהיר עוד את מה שכתבתי לך כאן.

למעלה