לילה טוב

הדסהש1

New member
נדודי שינה זאת מנת חלקינו לאחרונה,

אני לא ישנה יותר 3-4 שעות ללילה, וגם
השינה לא משהו הפחד מפני האזעקות והחשש
שלא אשמע?כן ישלי בעיית שמיעה והאזעקות לא
נשמעות בעוצמה, יש לי התרעה בפלאפון, זאת השיגרה
לאחרונה, לפתוח העיתון ולראות את פניהם של הצעירים
קורעלב,

בוקר טוב עקיבא וברוך הבא אלינו

נדודי שינה זאת מילה נפוצה בימים טרופים אלו, או יותר נכון בלילות טרופים שכאלה.
התעוררתי באמצע הלילה וכשראיתי שאין אני יכולה להירדם מהר, לקחתי חצי ואבן והוא עושה את המלאכה.
הימים הם ימים מתוחים וקשים וכדאי באמת להיעזר מדי פעם בפעם באיזה חצי כדור הרגעה. זה לא ממכר וזה בהחלט עוזר.
אז עד שכל הסיפור הזה ייגמר,
אני אתאזר בסבלנות עד כמה שאפשר...

בינתיים, קבלו שיר לבוקר הזה
http://www.youtube.com/watch?v=ON4ixaIbBiI

aviril11

New member
בבקשה ! מפי הגבורה בפרשת השבוע שהיתה ,פרשת מסעי :

"ואם לא תורישו את יושבי הארץ מפניכם והיה כאשר תותירו מהם לשכים בעינכם (רש"י .,ליתדות המנקרים עיניכם ) ולצנינם בצדיכם (רש"י .,מסוכת קוצים הסוככת אתכם לסגור ולכלוא אתכם מאין יוצא ואין בא) וצררו אתכם (רש"י .,כתרגומו ) על הארץ אשר אתם יושבים בה והיה כאשר דימיתי לעשות להם אעשה לכם ". נו מה אתם אומרים ? אקטואלי או לא אקטואלי? נא לשתף .

אהלן אהלן אבי

מזמן לא ראיתי אותך... התחלתי לדאוג...
לצערי, לא הצלחתי להבין את הפסוק. אפשר פירוש?
אני מתארת לעצמי שהוא בטח אקטואלי, אבל לא הצלחתי להבין את משמעותו.

aviril11

New member
אהלן יחפונקה ,לא הייתי בבית זמן מה. עידמון לדעתי..

יוכל לפרש היטב את הכתוב.. אבל משמעותו האקטואלית היא שבשנת 1948 ו ב 1967 ניתנה לנו הזדמנות
שלעולם לא תחזור, לקיים את מצוות האלקים ולרשת (רש"י ., לגרש) את הארץ מיושביה ואף ניתנה לנו אזהרה ,
שאם לא נעשה כמצוות ה' ..יושביה יהיו לנו כחיצים (טילים), שהם יסגרו עלינו בטרור שיאלץ אותנו להתסגר בבתינו וכי הם יהיו צוררים לחיינו.
מזכיר לך משהו ? במציאות של היום ה CNN משמש כדוברו של האלוקים ולא ניתן לעשות מאומה ,אלא רק לחוש משאלת לב (כמו אצל אלדד יקירנו)
המצווה האלוקית תוכל להתממש לדעתי אך ורק בנסיבות של מלחמת עולם שלישית של תרבות המערב מול תרבות האיסלם. אולי זו תהיה מלחמת גוג ומגוג המנובאת בתנ"ך.

אה אוקיי
עכשיו זה כבר הרבה יותר ברור

בכל אופן, אפשר עכשיו להיווכח שגם השטחים של יהודה ושומרון וגם חבל עזה הם קוץ בישבן שלנו כמו שאנחנו קוץ בישבן של העולם.

התווספות כפתור עריכה חדש ב
|תפוז|

אנו שמחים להודיע שהחל מהיום נוספה לפורומים אפשרות חדשה- עריכת הודעה
|!|
ניתן לערוך את ההודעה עד רבע שעה מפרסומה (גם אם נוספו לה תגובות), ולאחר מכן יהיה כתוב על גבי ההודעה שהיא נערכה.
|*|
איך עורכים את ההודעה?
|*|
לאחר פרסומה, יש לפתוח את ההודעה בפורום. בשורה הכחולה שבתחתית ההודעה, בסופה (צד שמאל שלה) יופיע: ">עריכה". לחיצה על "עריכה" יכניס חזרה לתוכן ההודעה ויהיה ניתן לערוך ולשנות אותה לחלוטין! בכל עניין (טכני או כללי) ניתן לפנות אלינו באחת מהדרכים הבאות: ? בשרשור המיועד בפורום משוב: http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=168 ? במסר ל"הנהלת הפורומים" ? למייל: [email protected].

צהריים טובים אנשים

קבלו רגע אחד של נחת
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200181914463019&set=vb.1606365393&type=2&theater

ובכל זאת, אי אפשר להתחמק מהמצב שבו אנו נמצאים
http://news.walla.co.il/?w=/2689/2770141

האם היה מחדל? מה ידענו ומה לא ידענו? למה לא פעלנו קודם? למה מאוחר מדי ומעט מדי? מה היה קורה אילו פעלנו קודם?
אלו שאלות קשות שקשה להתמודד איתן עכשיו. אני מאמינה שאחרי המלחמה, מישהו יצטרך לתת לנו הסברים.

ובמעבר חד אני רוצה לברך את אביעד,
ביומולדת שמח ושקט עד כמה שאפשר.
רק בריאות, שלווה ונחת מהמשפחה.
אריכות ימים, אושר ושפע עד מאה ועשרים

ואני מוכרחה להמשיך עם משהו שקראתי רק עכשיו

סטטוס שכתבה מישהי בשם: רחל אליאור

"מביאה דיווח עובדתי מאת איתי לנדסברג- נבו עורך מבט שני, סא"ל במילואים, אדם אחראי, רציני חכם ומנוסה:
האמת על המתרחש בעזה ועל עתיד המלחמה
חברים. אתם יודעים שאני לא עוסק בפרשנות. לא מתחרה בפרשנים ומשתדל רק לומר את דעתי על סמך מה שאני יודע.
הפרשנות שלהלן היא לא שלי. היא באה מפי חבר ששירת איתי יחד לפני שנים רבות והיום למרות הגיל הוא "מבלה" בעומק רצועת עזה.
הנה האמת ממי שרואה אותה כל יום בשטח (בלי דו"צ) - תיאור ופרשנות מהשטח:
"איתי, זה רק התחיל. לפחות חצי שנה עד שאולי איזו אימא מנחל עוז או נירים או ניר עם וכל היתר, תסכים לחזור."
הרמטכ"ל ושר הביטחון אמרו שכמעט סיימנו לטפל במנהרות, אמרתי.
"אל תאמין. ליד כל מנהרה אסטרטגית יש מנהרה נוספת. מקבילה. הטיפול בהן לוקח זמן. זה מסובך ומסוכן. גילו עד עכשיו כ 30 מנהרות ופוצצו קרוב לחצי . זה אומר שיש עוד חודש לפחות לטפל באחרות. זה אומר שיש 40-אולי 50 מנהרות ומנהרות מקבילות. יקח עוד חודשיים לגלות אותן ולטפל גם בהן. אלוף הפיקוד שידע על כל זה ולא הפך שולחן, צריך לשים את המפתחות. הוא ידע שאימהות וילדים נמצאים בסכנת חיים מידית ולא דרש לטפל בכך. ואם דרש ולא נתנו לו - הוא היה צריך להתפטר.
גם האלוף הקודם ידע ולא טיפל.
גם ממשלת ישראל שידעה ולא אמרה את האמת לאזרחים.
יצטרכו כאן ועדת חקירה מיד אחרי המלחמה, מול כל אלה.
הרי היה מודיעין. אז מדוע לא פעלו?"
אני מבין שהיום עשו פעולת הטעיה עם ירי הפצמ"ר שממנו נהרגו ארבעה בקיבוץ אחד, ואז ניסו לחדור לנחל עוז...אמרתי.
"יתכן". אמר. "אבל תראה אי אפשר לנסוע יותר בכביש עוטף עזה.
כל עוטף עזה פונה מאזרחים. למה לא אומרים לציבור שפינינו את ישובי עוטף עזה כי אי אפשר לחיות שם יום אחד בגלל סכנת המנהרות?"
כמו פינוי היישובים מרמת הגולן במלחמת יום הכיפורים ? שאלתי.
"בדיוק" אמר.
"הסיפור הרבה יותר מסובך ומורכב ממה שמספרים לכם. מנהרות נחפרו גם מסיני לתוך שטחנו. מחוץ לרצועה. מי יחשוף אותן? מתי יטפלו בהן? כמה זמן זה יקח?"
אז מה ? לא רוצים ליצור פאניקה? או פוחדים לספר ולחשוף את המחדל? שאלתי.
"זה משולב כנראה" אמר. "מה הם יגידו?"
דיברו אתכם על חצי שנה מילואים ? שאלתי.
"עזוב. מה שחשוב זה לא אורך המילואים. מה שחשוב הוא מתי אלפי אזרחים יוכלו לחזור הביתה בלי האיום הזה. לפחות שיגידו את האמת".

ואני לא יודעת איך זה ייגמר,
אני רק בטוחה ששום דבר כמו קודם לא יישאר.

https://www.youtube.com/watch?v=KLkLs6SvyDM

גם אתם שמתם לב בפרקים של ערוץ 2

שבכל רק יש ליורם לפחות סצנה אחת מבריקה?
וזה בלי קשר למתרחש בבית. כמעט נטו עריכה, הוא מצליח להביא סצינהשל וואו אחד בכמעט כל פרק.
&nbsp
למשל, כשאליאב ודנית התווכחו בבריכה בפעם המיליון בעונה הוא בחר להשתיק את הסאונד וזה יצר סצינה מעולה.
&nbsp
או לחילופין, אתמול בערב, פרק הזוי עם החייזר "זיבי". מעורר תגובות שבין פיהוק ללעג אינסופי על הקונספט שהושאל בהזיה מתחילת שנות ה-2000. שום דבר משמעותי לא מתרחש. אבל האח הגדול מצליח לעשות סצנה אחת מעולה עם פסקול נפלא ב"הגשמת משאלה" של אורטל.
&nbsp
וההדחה של אורטל, פשוט אוי אחד גדול. ולמה הדיירים השפנים לא שוברים על זה את המשימה??? וואו.

אין ספק שהוא יודע לעשות טלוויזיה טובה

הגשמת המשאלה של אורטל הייתה באמת רגע קסום ומופלא עם שיר נפלא.
בקשר להדחה, הם לא שברו את המשימה כי הם פוחדים לא לקבל את המשאלות שלהם. כולם רצו לפגוש את בני המשפחה בהמשך.
אם היה מדובר במרטין, אני מאמינה שאלדד היה שובר את המשימה. אבל לאורטל הוא לא היה הכי מחובר למרות שהיא הייתה בחבורה שלו,
ומה גם שהוא כבר הואשם פעם אחת בהרס משימה (משימת הגמדים) וגם הואשם בצבירת קנס גדול. אבל ראו עליו שהוא בשוק ולקח ללב את הבכי של מרטין.
בקיצור, הדחה מסריחה. אין מה להגיד.

שמת לב שהיו שלוש משימות

שבנויות על לגלות לדיירים לכלוכים מאחורי הגב?
&nbsp
בעונה שלנו לא היתה אחת כזו. והיו לכלוכים. פשוט כמעט ולא היו בין חברים.
&nbsp
מעיד משהו על טיב הקשרים שם. לא חושב שיש העונה חברות אמיתית. או דיאלוג.

כוונתי שלא היו

לכלוכים בתוך המחנות. ביזו ולבנה לא לכלכו עלי ואני לא עליהם לדוגמה. בעונה הזו אני לא מרגיש נאמנות שכזו.

אני כתבתי די בהתחלה שבעונה הזאת

אין חברויות אמיתיות של ממש.
ישנן בריתות כמו בהישרדות. על ההתחלה אלדד כרת ברית עם מרטין ועם מיקי. לכן הוא לא מתרגש גם כאשר הם יוצאים נגדו
או מדברים עליו בפניו או מאחורי הגב. הוא יודע שהוא בברית איתם עד הסוף. אבל חברויות של ממש אני לא מזהה במשחק הזה.

Anna begins cc

New member
גם אני חשבתי כך. פשוט פחדנים.

הדיירים העונה פשוט משחקים היישר אל ידיו של האח הגדול. זה לא נורמלי.
זה כאילו אף אחד מהם מעולם לא צפה בסדרה, שלא נדבר על השתתף בתוכנית בעבר.
זה היה שובר לב, לראות את אורטל, שכל כך זקוקה לחום ולעטיפה, מקווה שמישהו יקום לקראתה, יבין שזה לא רק משחק, אלא גם בני אדם, ויחבק אותה, ויגיד "לעזאזל המשימה".
נדהמתי מהדיירים הפחדנים האלה. הרי כבר הסתדרתם בלי תקציב מותרות לא פעם ולא פעמיים,
לא תקומו לתת חיבוק לדיירת שעזבה את הבית כבר פעמיים, בשתי עזיבות נוראיות?
&nbsp
לא יכולתי שלא להזכר במשימה דומה שהתרחשה בעונה הראשונה.
אחד מדיירי הבית, שי, עזב, כי דודתו הייתה מאד חולה, ובמהלך משימה הכניסו אותו חזרה הביתה ולדיירים אסור היה לזוז.
כמעט באופן קולקטיבי כולם בכו וקמו לחבקו והייתה תחושה שאף אחד מהם לא שם זין על המשימה, אלא מתייחס רק לאדם שמולם, שעבר משהו קשה והיה זקוק לחיבוק הזה.
&nbsp
התאכזבתי.
במהלך הפרק חשבתי לעצמי שזה אחד הבתים הכי נעימים שראיתי. למרות הריבים המינוריים, יש שם קבוצה של אנשים שבסך הכל מצליחים באמת להסתדר (בטח בהשוואה לעונות קודמות)
ובסוף הפרק קיבלתי את התשובה שלי - ברור שהם איכשהו מצליחים להסתדר. הם פשוט חסרי אופי.
&nbsp

למעלה