לילה טוב

Codexx

New member
לילה טוב

מישהו מכיר חנות יינות טובה באזור חיפה?

יש הרבה:

סטופמרקט יגור - מבחר מצויין במחירים מצויינים.

היין והסיגר - סניף חיפה וסניף טבעון - מבחר די שגרתי אך רחב במחירים הכי טובים שיש.

ספיישל רזרב מרכז פנורמה חיפה - מבחר פחות רחב ויותר נישתי, כולל מוצרי עילית שאין ברוב המקומות.

XO ליקר מרקט צומת קרית אתא - מבחר סטנדרטי אך טוב במחירים מצויינים. מבחר הכי גדול של וודקה שראיתי בחיי!

בקבוקים קרית טבעון - חנות בוטיקית קטנה עם שירות חם ולבבי.

חידוד לתגובה הקודמת

לקניה של יינות רציניים אני ממליץ על:

היין והסיגר (מרכז האודיטוריום). אחת החנויות הכי זולות בארץ.
הספשל רזרב (מרכז פנורמה, שבע דקות הליכה מהקודמת). חנות מיוחדת שיש בה דברים שאי אפשר להשיג בשום מקום אחר (כמעט), מלבד יין גם גבינות ושאר 'מסביב'. מצד שני, אין שם (כמעט) יינות של רמה"ג וכד'...

על החנות הראשונה אני ממליץ יותר לקניות של יינות שיצאו רק עכשיו לשוק, מיקבים גדולים, בעיקר ישראליים. לחנות השניה אני ממליץ לדברים מיוחדים, במיוחד אם אתה רוצה להביא משהו למישהו שמבין ביין ואתה רוצה להפתיע אותו במשהו מיוחד, או שאתה רוצה להתנסות בעצמך במשהו לא שגרתי. בנוסף מתקיימים שם ערבי טעימה אחת לשבוע, מומלץ בד"כ.

למה אתה מתכוון לגבי הסטופמרקט?

כתבת "אני ממליץ יותר לקניות של יינות שיצאו רק עכשיו לשוק".

למה?

ומבחינת מבחר(אינטיליגנטי) לדעתי הסטופמרקט עולה על היין והסיגר.
ביין והסיגר ההיצע ממש משמים. הכי מיינסטרים שיכול להיות.

לא דייקתי

כשכתבתי 'החנות הראשונה' התכוונתי ליין והסיגר

ביין והסיגר אפשר להשיג בין השאר את ויתקין, צרעה, קסטל, פלאם, מרגלית, שאטו גולן, ואת רוב היקבים הגדולים. אם אתה קורא לזה מיינסטרים אני לא מתווכח, אבל זה יינות מהסוג שאני אוהב לשתות אז אין לי בעיה עם זה.

כאמור, לדברים מיוחדים ולערך מוסף אני ממליץ על הספשל רזרב, אבל בכל זאת אני אוהב יינות מהיקבים הגדולים, במיוחד בטווח המחיר הנמוך - ושם הוא בוחר אידאולוגית לא להחזיק יינות כאלה.

לגבי הסטופמרקט, וול, אני לא מעודכן ולא הייתי שם מזמן. אני זוכר חוסר עקביות במחירים (דברים יקרים יחסית לשוק ולהיפך), ובביקור האחרון שלי (שהיה לפני שנתיים או יותר) היה די מבולגן שם ולא עשה לי חשק לקנות משהו. כשיש במחלקה מישהו אז אפשר לקבל המלצות, אבל כשאין שם מישהו זה כמו מחלקת שימורים בסופרמרקט. אם מישהו מבקש המלצה לחנות יין אני כולל בזה גם את השירות. בספשל רזרב יש מומחיות מצוינת בנושא וב'יין והסיגר' הולכים לעתים קרובות לפי חוכמת ההמון, סטייל גוגל - יודעים להמליץ על יינות שהלקוחות אוהבים וחוזרים לקנות; גם לזה יש ערך כהמלצה (אם כי לחובבי יין שאינם מתחילים עדיף הפורמט הקודם)

ממליץ לך לקפוץ לסטופמרקט

מבחינת ישראלים, יש שם את מה שמצופה במחירים מצויינים, לרוב שווים ליין והסיגר.
מבחינת יינות עולם, זו אולי החנות הטובה בצפון היום. והמחירים חבל"ז. חלק מהדברים במחירי קטלוג+מע"מ.

ביין והסיגר אני אישית פחות אוהב לקנות. בדיוק בגלל הסיבה שהמחירים שלו הכי טובים שיש ושהוא לא טורח להביא דברים מעניינים.

ספיישל רזרב זה ספיישל רזרב. אף אחד לא יקח את זה מהם. אישית, בפעם האחרונה שהייתי שם קיבלתי שירות רע מאוד ואפילו לא נעים.

וזה מוביל אותי לבקבוקים.
ההיצע שלהם הרבה פחות מגוון מפאת שטח מדף, אבל המבחר עשיר, חכם ומעניין, והשירות והיחס ממש כמו באנוטקה קטנה באיטליה.

למעלה