לילה טוב..

סילחו לי אך עם יש משהו שאותי מעצבן

יותר מכל זה לראות איך אתן מבטאות את עצמכן "אמא שלי מתה" זה כל כך מעליב אותי כשאני קוראת את זה! מה רע "בניפטרה" " הלכה לעולמה" ...... למה מתה?! מילה כל כך מכוערת וריקנית.

Ofra m

New member
עיצה חכמה../images/Emo22.gif

את צודקת לא רק שלא אומרים מתה,אני גם מדברת על אימי כאילו היא עדיין איתנו,ויותר מזה כששואלים אותי מה אין לך אמא אני אומרת בוודאי שיש לי רק פשוט היא בעולם אחר,ותחשבי על זה

סתם מתוך עניין -

איך נתפס אצלך סמנטית השוני בין שתי המילים? מה האסוציאציות של כל מילה לגבייך? אני אישית לא משתמשת בד"כ במילים שקשורות בשורש של מוות - מגיל צעיר פיתחתי רתיעה, ודעתי גם איזה פחד מאגי כזה, משימוש במילה. עם האחרות פחות קשה לי. בכל מקרה, את יודעת, כל אחד מתחבר למילים בדרך אחרת. מה שלך או לי מפריע מסיבות מסויימות, יכול להיות ההיפך אצל אחר...

לילה טוב.. ../images/Emo29.gif

היי אני קראת כאן לעיתים רחוקות... ומגיבה לעיתים רחוקות עוד יותר... אבל יש לי איזה שאלה שמעניינת אותי.. מה זה עושה לכן כשאתן שומעות שירים על אמא? כמו אמא של ריקי גל.. "מי ידע שכך יהיה שבלילה אחד ללא אמא..." (לא יודעת של מי..) ויש עוד המון דוגמאות.... אישית... זה מביא לי עצבים.... לא יודעת למה.... סתם מעניין אותי לדעת מה אתן מרגישות בנושא הזה... שירים... סרטים.. על אמהות... תודה.... וסוף שבוע רגוע... < גלגל-גלגלצ
>

tdr1

New member
הי

היה פה שרשור על זה פעם... תסתכלי מה כולן רשמו בדפים הקודמים... אני לא אוהבת לשמוע את השירים האלה. זה מעלה בי ישר את הרגשת החוסר, זה כאילו קשה לי להתחבר למה שהם מדברים כי אני לא זכיתי להרבה שנים עם אמא.

מוכר מאוד...../images/Emo4.gif

לא זכיתי לשנים איתה בכלל... בקושי שנה וחצי... ואני תמיד מרגישה שאין לי מושג בכלל על מה הם שרים...

Storm131

New member
כנפיים לבנות

מבינה אותך. אותי זה מעציב ואני לא אוהבת לשמוע שירים על אמא.עצבים זו תגובה נורמלית בהחלט לתחושה של כעס ותסכול,זה קורה גם לי כשאני עצבנית ושומעת שיר כזה או אפילו שומעת מישהי שמספרת על כך שהיא הולכת לאכול אצל אמא כי אין לה כוח לבשל.ואז אני מרגישה שאין לי את הפינוקים האלה בחיים וזה מתסכל נורא.

Ofra m

New member
כנפיים ,נעים להכיר ובקשר לשאלתך../images/Emo140.gif

כשאני שומעת את השיר ליד אנשים שמכירים אותי אני חשה חוסר נוחות,כאילו ברגע זה הם מרחמים עליי, אבל כשאני לבד אני עצובה ובוכה.

מוכר...

תמיד כשהנושא עולה ליד אנשים שמכירים אותי אני מרגישה חוסר נוחות.... כאילו הם מרגישים שהם חייבים להגיד משהו... אבל לא נעים להם... לא יודעת... כל הנושא הזה כל כך מסובך אצלי... אמא נפטרה כשהייתי בת שנה וחצי... ככה שלא הכרתי אותה ואין לי שום זיכרון ממנה.... זה גם לא נושא שמדברים אליו בבתי... אז זה עושה את זה ממש מוזר... ולראות סרטים או לשמוע שירים בנושא מביא לי עצבים בדרך כלל... < למה אין שום שיר על אבא למשל..??> אפילו לכתוב.. נראה לי כל כך מוזר... לא יודעת להסביר את זה... בכל מקרה... שיהיה לכולם שבוע טוב...

שיר שלא יוצא לי מהראש..

שמעתי אותו בשבוע שעבר בטלויזיה כשהיה ערב התרמה לוראייטי. "אמא ,הו אמא,חבקיני חזק ולעולם לא ניפרד".. כ""כ הרבה משמעות יש למילים עכשיו.
(אפילו הוספתי אותו לחתימה..) יש גם פרסומת למטרנה ,כשאני רואה אותה אני מתחילה לבכות "מטרנה-הכי קרוב לאמא" אז אולי אני אחזור כמה וכמה שנים אחורה למטרנה?!?!
הוקוס פוקוס1

בדיוק..

על שירים מהסוג הזה אני מדברת... שנתקלים בהם בכל מקום... בפרסומות... בטלויזיה... במופעים.. תודה על התגובה....

למעלה