לילה טוב......

לילה טוב......../images/Emo29.gif../images/Emo1.gif../images/Emo41.gif

כבר ארבעה ימים שגיליתי שיש פורום שכזה........ וואוו, איזה חיוך אדיר יש לי על הפרצוף כל פעם שאני נכנסת. אז ככה, אבי היה הונגרי מדיבה (טרנסילבניה). כשהוא נולד - זה עדיין היה הונגריה וכאשר הגיע לגיל 4 - הפך להיות רומניה. כיום הוא כבר לא בין החיים וכן כל קרובי המשפחה ההונגרים ה"אמיתיים" (הילידים). אני - לא מבינה אף מילה בהונגרית - ומרימה מראש ידיים, כי אין סיכוי שאצליח ללמוד (קליטת השפות שלי היא מתחת לכל ביקורת).אבל, כל פעם שאני שומעת אנשים מדברים הונגרית יש לי תחושה של בית ומשפחה. (אמי ליטאית ולכן הונגרית שמעתי רק אצל הדודים). יש לי שאלה לכל הבשלנים ההונגרים......... אני מחפשת שני מתכונים. 1. גומבוץ. 2. עוגה שדודה זקנה של אבי היתה מכינה לנו כאשר הייתי ילדה מאד צעירה. לעוגה קוראים "אורונגולושקה" או משהו דומה, היא היתה עשויה מכדורי בצק עטופים באגוזים וסוכר (או זה לפחות מה שאני זוכרת). אם למישהו יש את אמתכונים - אני אודה מראש. לילה טוב אורית

orlu

New member
בוקר טוב ושבת שלום לך,ברוכה

הבאה . לאתר ' המתכונים ההונגרי ' את ממש מתגעגעת למאכל אופייני אז מגיעה לך תשובה רצינית ועל כן אנסה לחפש מתכון במהלך היום(אלא אם כן ישיגוני החרוצים) שבת שלום

טומי*

New member
ה:Aranygaluska בבקשה......

ARANYGALUSKA 500 גר' קמח 100גר' מרגרינה ללא מלח 50גר' אבקת סוכר 20גר' שמרים קורט מלח 2 חלמונים למילוי 200 גר' אגוזים 100 גר' אבקת סוכר צימוקים ריבת משמש עושים בצק שמרים לאחר התפיחה לחתוך עם סכין חדה את הבצק לעיגולים עיגולים לשים בתבנית רצוי עגולה שכבה מהבצק,למרוח ריבה לפזר אגוזים עם הצימוקים עוד שכבה של בצק הכוונה לעיגולים ושוב ריבה, ואגוזים.האגוזים כמובן טחון דק.בסיום לתת לעוגה לתפוח לאפות ב 200 מעלות כחצי שעה

טומי*

New member
ה: גומבוץ-Szilvasgomboc ../images/Emo92.gif

szilvas gomboc 1 ק"ג תפוח אדמה 350 גר' קמח 130 גר' מרגרינה חצי קילו שזיפים או משמש 100 גר' פירורי לחם חצי כפית קינמון ואבקת סוכר המתכון ל 20 כופתאות בקירוב מבשלים את התפוחי אדמה בסיום הבישול לאחר הקילוף ולאחר הקירור, מערבבים עם הקמח ועם המרגרינה, עד לקבלת עיסה אחידה. מרדדים על משטח מקומח בגובה כ 5 ס"מ מהשזיפים או משמש מוציאים את החרצנים מהבצק חותכים ריבועים של 6 על 6 ס"מ בכל אחד מוסיפים שזיף אחד. ובכף היד מעגלים את הבצק,וסוגרים היטב. מרתיחים כחמישה ליטר מים ואת הכדורים מכניסים בזמן רתיחה מבשלים כ 5-7 דקות לאחר ההוצאה והסינון מגלגלים בפירורי לחם ולסיום מפזרים מעל אבקת סוכר

אני לא יודעת להסביר

איך הירגשתי לפני 3 דקות כשראיתי את התשובות. חצי הלם.... כשבעלי יושב מולי ומת מצחוק על הפרצופים ההמומים שלי. אז קודם כל המון המון תודה. אני מרגישה כאילו המשפחה ההונגרית שלי חזרה. לגבי הגומבוץ - זכור לי סוג נוסף שהיה מורכב (איכשהו) מגבינה וסולת. מישהו מכיר? אורית

טומי*

New member
TUROGOMBOC-כופתאות גבינה....

TUROGOMBOC-כופתאות גבינה חצי קילו גבינה לבנה רצוי טוב טעם (טרה) 3 ביצים 100 גר' סולת 2 כפות סוכר 2 כפות קמח קורט מלח לעיסה לתת לנוח כשעתיים רצוי בקירור וכפי שעשינו בכופתאות שזיפים,גם כאן להרתיח כחמישה ליטר מים,וכאשר המים הגיעו לרתיחה להכניס את הכדורי גבינה שעשינו מהתערובת. לאחר הבישול לסנן היטב את המים ולהכניס לפירורי לחם שטיגנו עם קצת מרגרינה בעוד מועד. לקשט עם אבקת סוכר ושמנת חמוצה בתאבון!

Asafma

New member
יוייי .... אישטנם...

הריח כבר היכה באפי. אני מרשה לעצמי להוסיף את הצורה שבה אני מכין את הדבר הנפלא הזה למרות שהיא לא כ"כ שונה מזו של טומי. אני במקום חמאה, משתמש בחלב כדי ליצור את התסיסה בשמרים (לפי השיטה הרגילה. חלב פושר עם קצת סוכר וקמח) ורק אח"כ מוסיף חמאה מומסת. אני מוצא שה - Aranygaluska יוצא יותר אוורירי כך. בניגוד לטומי אני מורח חמאה מומסת בין שכבות הכדורים מפני שלפחות אצלי זה יוצא יותר עסיסי ככה, טיפה יותר לח ולא יבש, למרות שריבה זה חידוש ואני בהחלט ינסה את זה בזמן הקרוב. אעדכן אתכם איך יצא. לגבי צימוקים, האמת לא ניסיתי. על הדף של סבתא שלי מלפני 35 שנה לא ראיתי שמצויין צימוקים ( mazsola אם אינני טועה) אבל זה יכול להיות דווקא מעניין. בתיאבון אסף

עב

New member
אבל הבטחתי לרופאה להוריד כולסטרול

מה עשיתם לי? קלקלתם הכל!!! ותודה על המתכונים שאמא שלי שומרת בסודי סודות...

למעלה